Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

O altă faţă a ministrului de la MAI

Senatorul Valer Marian, Vicepreşedintele Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, cel care a făcut în urmă cu ceva timp dezvăluiri în legătură cu studiile ministrul Adminsitraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a revenit cu alte dezvăluiri incendiare. Dezvăluiri menite să completeze imaginea şi, de ce nu, CV-ul ministrului de la MAI, Igaş.
“Domnul Constantin Traian Igaş nu are nici probitatea necesară pentru înalta demnitate de ministru al Administraţiei şi Internelor, pentru că există informaţii şi indicii că ar fi fost şi ar fi  implicat în activităţi de contrabandă”, îşi începe senatorul declaraţia de presă.

Potrivit unor concitadini din oraşul Pecica, domnul Igaş nu şi-a făcut studiile liceale la timp întrucât s-a ocupat cu activităţi de bişniţă: în perioada 1986-1989, beneficiind de paşaport de mic trafic, aducea diverse mărfuri (ţigări, cafea, băuturi alcoolice, dulciuri) din Ungaria pe care le vindea în piaţa din Pecica, iar în perioada 1990-1996 a fost unul din cei mai cunoscuţi bişniţari de valută (dolari, mărci, forinţi) ai judeţului Arad, activând în Vama Nădlac şi la hotelul Astoria (actualmente Continental) din Arad, a afirmat Valer Marian într-o declaraţie de presă, citată de Realitatea.

“Cu banii câştigaţi din bişniţă şi din firma de tâmplărie ( SC Costello 2000 SRL, la care este asociat unic şi a cărei denumire vine de la prenumele său de alint, Costel) şi-a construit un hotel la intrarea în oraşul Pecica dinspre Arad (în faţa căruia este poziţionat un panou inscripţionat „SC Costello 2000 SRL” şi la care este anexată o clădire de birouri, inscripţionată „Electro Construct”, firmă la care asociat unic şi administrator este numitul Pop Sorin Iulian, preşedintele Organizaţiei orăşeneşti Pecica a PDL; firma are ca obiect principal de activitate „lucrări de instalaţii electrice” şi a realizat principalele lucrări la următoarele obiective: Primăria Municipiului Arad, Stadionul UTA, Catedrala catolică, Parcul Aleea Borsec, Cartierul Grande Village Europa,  Zona industrială Arad). Până în prezent, acest hotel nu apare consemnat în declaraţiile de avere ale senatorului sau ministrului Constantin Traian Igaş”.

“Atât înainte cât şi după 1989, Constantin Traian Igaş a profitat în exercitarea acestor activităţi de speculă de faptul că tatăl său a fost şef de post şi avea relaţii strânse cu poliţiştii, grănicerii şi vameşii din zonă. Ce este mai grav, în ultimii ani, respectiv de când a devenit parlamentar şi ministru, domnul Igaş este suspectat că ar fi legat şi chiar implicat în activităţi de contrabandă cu ţigări”, mai spune senatorul.

“În calitate de senator al României şi de vicepreşedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii din Senatul României, solicit domnului prim-ministru al Guvernului României, Emil Boc, să-l demită (revoce) de urgenţă pe ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş (senator PDL de Arad şi vicepreşedinte al Organizaţiei judeţene Arad a PDL), şi să dispună anchetarea acestuia pentru implicare în activităţi de crimă organizată, sub forma contrabandei”, susţine Valer Marian.

Sursa: Realitatea

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

25 Responses to “O altă faţă a ministrului de la MAI”

 1. Valentin says:

  Este cat se poate de logic si normal in Romania post-decembrista, marile averi, acumularea sumelor mari de bani , in proportie de 80 % sunt rezultatul afacerilor murdare, din contrabanda/traficul de valuta, produse petroliere, material lemnos, tigari, alcool, persoane, droguri, armament, etc.Numai simpla enumerare a acestor ,,afaceri” ne duce spre cate o somitate din randul politicienilor / oamenilor de afaceri / intrprinzatorilor particulari din tara noastra.De ce ar face exceptie si acest mic limbric, TRAIAN IGAS din Pecica?

 2. horwath says:

  Gasca PDL unul si unul! Bisnitari golani de joasa speta! In frunte cu marele Basescu alt bisnitar si turnator la securitate pe vreama lui Ceasca! Mi-e scarba de ei pana la voma!

 3. Valentin says:

  Stimati domni/colegi, ce s-a intamplat cu actiunea din 24.01? Sindicatul a schimbat total planul, incepeam la 12.00 in P-ta.Victoriei,acum la 10.00. in P-ta Revolutiei, era un mars,acum pleaca doar delegatii, veneau colegii din provincie,acum stau in fata Prefecturilor…etc.Ce-i cu haosul asta,poate cineva sa lamureasca treburile astea???

 4. Marlon Juvet says:

  @Valentin: asa pe romaneste, ia mai dute-n ….

 5. Valentin says:

  @Marlon Juvet Scuze,chiar nu am inteles, ce am intrebat pentru a primi un astfel de raspuns?

 6. Valentin says:

  Sunt plecat din Bucuresti,in provincie si doream sa stiu daca mai vin pentru marea actiune…Daca intrebarea asta a deranjat atat de mult,eu ce sa inteleg?Ca sunteti impotriva militarilor,a sindicatului,a mea personal?La 43 de ani cunosc si eu o multime de injuraturi,nu trebuie sa le invat de la dumneavoastra!

 7. Valentin says:

  Sau poate faceti parte din gasca celor care detin monopolul si au exclusivitate pe acest forum, a celor care cunosc adevarul absolut…Oricum,cand am platit cotizatia la marele sindicat razgandac,n-a injurat nimeni…

 8. Marlon Juvet says:

  Io nu am platit-o. Nu m-am inscris pentru ca nu ma simt reprezentat de niste politruci (spun asta cu riscul de a-mi lua injuraturile de rigoare). Si nici nu ma “coafeaza” teoriile conspirationiste ale lui X sau Y. Si nici nu ma prea simt io solidar cu unii si cu altii, carora o viata intreaga obielele kaki le-au putin prea urat si acum, de vreo saptamana, si-au descoperit brusc solidaritati “de uniforma”. Asta nu iti da dreptul nici tie si nici la limbricii cu ochi albastri actuali sa faceti misto. Pentru ca unui adevarat militar, in randul carora imi place sa cred ca m-am incadrat si io, a avut si are alergie la voi. Si simte, e un al 6-lea simt, aparitia vreunui brav aparator al cuceririlor capitaliste (pe nou).

 9. Valentin says:

  @Marlon Juvet – Misto nu mi-am permis sa fac de nimeni de pe acest site, doar am comentat unele articole, in baza unor pareri proprii, la fel ca marea majoritate, in calitate de cetatean,ofiter/pensionar militar din aceasta tara.Nu am cerut nimanui de pe acest forum sa ma respecte sau sa-mi aprobe postarile in calitate de pensionar M.I. ,dar, o minima educatie elementara si bunul simt ( daca cunoasteti termenul?!) nu va da dreptul sa ma injurati! Spre deosebire de dumneavoastra,numele este real si nu-mi este rusine de meseria mea, iar daca doriti va dau ocazia sa ma injurati direct, intre patru ochi, nu pe un forum!Totodata, sa-i rugati pe cei de la redactie sa afiseze un avertisment de genul ,,Interzis accesul pe forum pentru cadrele M.I.(,,limbricii cu ochi albastri”). ,Va felicit si va admir ca sunteti beneficiarul unui al 6-lea simt ( precum noua mea masina de spalat),care depisteaza cadrele din M.A.I.si va urez tot ce-mi urati si dumneavoastra.

 10. Marlon Juvet says:

  Sintagma “cu ochi albastri” are cu totul si cu totul o alta conotatie, domnule draga. Nu e nevoie sa va desenez aici la ce ma refeream si nu e nevoie sa faceti acum pe niznaiu’. Mesajele alea peiorative la adresa actiunii din 24.01 ce sunt? Chemari la unitate cumva si n-am inteles eu bine, datorita limbajului prea elevat pe care l-ati folosit?
  In plus, de unde ati tras concluzia, domnul meu, ca v-am injurat? Poate io v-am trimis sa munca in strainatate, conform indicatiilor pretioase…

 11. akord75 says:

  @marlon juvet_Nu accepta si parerile altora
  .Un fost secretar BOB partid.UN NESIMTIT!!!
  Ce-ai avut cu Valentin???esti PARANOIC!!!!
  iti dau adresa mea si vino sa-ti rup capul NEMERNICULE!!!lasa oamenii in pace sa spuna ce gandesc.CINE ESTI TU???
  DACA chiar vrei iti promit sa te gasesc si sa vad cum ai slujit tara si armata fiind sluga la PCR
  Tovarase secretar BOB du-te si te-mpusca gunoiule

 12. akord75 says:

  @marlon juvet
  Acu ce faci o dai la intors.Nici usturoi n-ai mancat nici gura nu-ti miroase
  citez:
  Sintagma “cu ochi albastri” are cu totul si cu totul o alta conotatie,
  In plus, de unde ati tras concluzia, domnul meu, ca v-am injurat?

  repet;ESTI UN MARE GUNOI.CUM TE MAI SUPORTA PAMANTUL ASTA??

 13. akord75 says:

  @valentin
  Imi cer scuze in numele militarilor.Va rog sa intelegeti ca nu santem toti la fel si stim sa acceptam toate opiniile.Aceasta discutia trebuie purtata pe baza de argumente si nu i9njuraturi
  Deja ne injura civilii pt.porcariile facute de altii(si civilii sunt marea masa a acestui popor)Sa apari la tv sa te plangi ca ti-a scazut pensia de la 4300lei la 3900 .ce parere aveti
  lasa-ti blogurile si cititi presa.Pur si simplu ne DESFIINTEAZA.Multumitii lu’Dogaru care i-a bagat pe TOTI rezervistii in aceeasi oala si eu ii interzic sa se mai refere la persoana mea.Sa se refere strict la COTIZANTII lui.Apropo ce se mai aude cu AUDITUL.s-a ingropat????

 14. Maria says:

  Valentin, si eu sunt pensionar MAI.Am ochi verzi, nu albastri, uniforma mea a fost albastra.Postez pe aici de mult timp si nu am fost intampinata cu ostilitate, poate doar unele vuvuzele boculiste de prin Cluj m-au atacat …….Reactia domnului respectiv era generata poate de tensiunea care domneste acum in randurile noastre, A TUTUROR CELOR DIN SISTEMUL MILITARIZAT, caci se contureaza o noua reincadrare in sistem militar a Politiei Romane.Eu am fost 16 ani militar si 7 ani si 10 luni functionar public cu statut special,dar cu totii am mancat aceeasi paine si am slujit acelasi CREZ. E timpul sa fim uniti!
  Nu fac parte din sindicat , nu sunt inregimentata politic.

 15. akord75 says:

  Ca sa nu fiu judecat gresit cititi mai jos.Eu intreb; cu ce drept????

  Marlon Juvet a scris:
  20 Ianuarie 2011 la 8:22 pm
  @Valentin: asa pe romaneste, ia mai dute-n ….

 16. Valentin says:

  @ akord 75 – Am intrebat fiindca nu sunt in Bucuresti momentan si doream sa stiu daca se mai tine sau nu mitingul/marsul din 24.01.,care incepea la 12.00.N-am intrebat ,,la misto”,in alte scopuri(de a dezinforma,sabota),etc. aceasta activitate. Chiar doresc sa particip,numai sa stiu data si ora, nu sa vin sute de km. de pomana.Iar pentru asta (si pentru faptul ca sunt din M.i) am fost injurat…Oricum,am primit lamuriri de la Gourkha si col. Voinea, carora le multumesc.

 17. akord75 says:

  cititi si comentati.Dar sunt sigur ca o sa ziceti ca si astia sunt porocalii,vanduti,cumparati….whatever.
  esenta este ca asa suntem vazuti.Si o sa fie si mai rau daca o ardeti aiurea in tramvai

  tinu
  astăzi, 15:17
  intrucat nu se poate afisa intreg comentariul postat de mine mai jos, concluzionez: dogaru, pricina, si restul de inbuibati … MARS LA COTET. sunteti niste mincinosi.

  Maftei
  astăzi, 14:22
  Ce fapte de vitejie ati facut voi, Dogaru@Company sa meritati pensii de 3000 lei si sa protestati ca sunt prea mici? O palma pe obrazul gros al vostru dat de cei de la MApN care au demonstrat cu tabelele postate pe net ca au avut dreptate cand au spus ca marea parte a pensiilor militare vor creste.…

  neamtu
  astăzi, 09:16
  Ce razboaie au castigat astia, de vor pensiile astea ?Astia au frecat duda prin unitatii , n-au inceput sa munceasca bine, ca trebuiau sa iasa la pensie !Foarte bine ,sa aiba o pensie decenta sa munceasca pana la 65 de ani ca toata lumea !Ce e aia ?Sa iesi la pensie la 40 de ani ,fara sa te faci remarcat…
  _________________
  Etc. etc. etc.
  O tona de comentarii, 95% idem si la fel!
  Asta si aici, au dus ACTIUNILE, STRATEGIA FCMD!
  Pentru carcotasi, continuati lectura:
  http://www.mediafax.ro/social/vezi-aici-tabelele-publicate-de-mapn-cu-pensiile-recalculate-7902654/
  iar cui nu-i convine, sa se mute oriunde in presa online: TV-uri, ziare, oriunde! Pacat de noi, pacat ca nu ne-am putut opune PROSTIEI!

  Subject: Demisie!
  Va informez ca astazi 20.01.2011, mi-am dat demisia din functia de vicepresedinte ( si trezorier ) in B.O. al filialei Iasi a SCMD, din urmatoarele motive:
  -Conducerea SCMD, prin Departamentul juridic, a stabilit sarcini complexe filialei, netinand seama de faptul ca nu avem un sediu propriu si nici personal disponibil si competent pentru a aplica intocmai masurile din “Ghidul” transmis filialelor;
  -La nici o saptamana, Dep. juridic vine cu completari la acelasi ghid;
  -Filiala Iasi nu are un presedinte, iar conducerea interimara in loc sa organizeze, sa conduca si sa coordoneze activitatile specifice acestei etape,mai mult le bulverseaza;
  -Se refuza incheierea contractului pentru spatiul atribuit filialei de catre Primaria Iasi;
  -Nu doresc sa-mi asum raspunderea pentru eventualele esecuri privind punerea in aplicare a masurilor stabilite de SCMD, privind declansarea in instanta a actiunilor generate de recalcularea pensiilor militare.
  Va multumesc pentru buna colaborare de pana acum si va doresc numai bine! Rog scoateti datele mele de pe adresa de internet a SCMD.

  Cu deosebita stima si respect!

  col(r) Marcel Acatrinei

 18. akord75 says:

  cititi si comentati.Dar sunt sigur ca o sa ziceti ca si astia sunt porocalii,vanduti,cumparati….whatever.
  esenta este ca asa suntem vazuti.Si o sa fie si mai rau daca o ardeti aiurea in tramvai

  Subject: Demisie!
  Va informez ca astazi 20.01.2011, mi-am dat demisia din functia de vicepresedinte ( si trezorier ) in B.O. al filialei Iasi a SCMD, din urmatoarele motive:
  -Conducerea SCMD, prin Departamentul juridic, a stabilit sarcini complexe filialei, netinand seama de faptul ca nu avem un sediu propriu si nici personal disponibil si competent pentru a aplica intocmai masurile din “Ghidul” transmis filialelor;
  -La nici o saptamana, Dep. juridic vine cu completari la acelasi ghid;
  -Filiala Iasi nu are un presedinte, iar conducerea interimara in loc sa organizeze, sa conduca si sa coordoneze activitatile specifice acestei etape,mai mult le bulverseaza;
  -Se refuza incheierea contractului pentru spatiul atribuit filialei de catre Primaria Iasi;
  -Nu doresc sa-mi asum raspunderea pentru eventualele esecuri privind punerea in aplicare a masurilor stabilite de SCMD, privind declansarea in instanta a actiunilor generate de recalcularea pensiilor militare.
  Va multumesc pentru buna colaborare de pana acum si va doresc numai bine! Rog scoateti datele mele de pe adresa de internet a SCMD.

  Cu deosebita stima si respect!

  col(r) Marcel Acatrinei

  tinu
  astăzi, 15:17
  intrucat nu se poate afisa intreg comentariul postat de mine mai jos, concluzionez: dogaru, pricina, si restul de inbuibati … MARS LA COTET. sunteti niste mincinosi.

  Maftei
  astăzi, 14:22
  Ce fapte de vitejie ati facut voi, Dogaru@Company sa meritati pensii de 3000 lei si sa protestati ca sunt prea mici? O palma pe obrazul gros al vostru dat de cei de la MApN care au demonstrat cu tabelele postate pe net ca au avut dreptate cand au spus ca marea parte a pensiilor militare vor creste.…

  neamtu
  astăzi, 09:16
  Ce razboaie au castigat astia, de vor pensiile astea ?Astia au frecat duda prin unitatii , n-au inceput sa munceasca bine, ca trebuiau sa iasa la pensie !Foarte bine ,sa aiba o pensie decenta sa munceasca pana la 65 de ani ca toata lumea !Ce e aia ?Sa iesi la pensie la 40 de ani ,fara sa te faci remarcat…
  _________________
  Etc. etc. etc.
  O tona de comentarii, 95% idem si la fel!
  Asta si aici, au dus ACTIUNILE, STRATEGIA FCMD!
  Pentru carcotasi, continuati lectura:

  iar cui nu-i convine, sa se mute oriunde in presa online: TV-uri, ziare, oriunde! Pacat de noi, pacat ca nu ne-am putut opune PROSTIEI!

  20 ianuarie 2011, 17:07

 19. Valentin says:

  @ D-na Maria – Nici eu nu am ochii albastri, ci caprui ,dar daca am avut tupeul sa intreb si sa deranjez, ce sa-i fac…Nu este un lucru rau ca Marlon Juvet a avut un moment de sinceritate.Omul chiar a spus/scris ce avea pe suflet, si-a aratat simpatia fata de noi, intr-un mod direct…Numai ca a fost un pic defazat, nefiind nici locul, contextul sau momentul pentru asemenea actiuni…Si bineinteles, pe langa intrebarea lui Akord 75 ,,cu ce drept” putem adauga ,,in ce calitate”…Dar, consider ca s-a alocat prea mult spatiu pentru stimabilul Marlon Juvet si exista riscul sa devina vreo vedeta locala iar noi sa fim arestati fiindca am avut curajul sa-l criticam…

 20. Gourkha says:

  @ Valentin. Maria exprima ceva ce eu inteleg foarte bine. Tine aproape de colegii tai, indiferent care sunt – eu o sugestie sincera. Apoi vei intelege totul.

 21. Gourkha says:

  @ akord75. Este vorba despre altceva – inteleg ce doresti sa exprimi. Membrii SCMD doresc actiune, nu numai actiuni juridice – de aceea filialele in aceste zile se reorganizeaza de la sine. E ceva natural – asa am procedat si noi, chiar eu am impus. Cu alte cuvinte – mergi si cu pancarta deasupra capului sau dispari din conducere. Simplu, natural si interesant. Interesant – ca in 3 luni de la infiintare, in ultimele zile am ajuns la un numar triplu de membri. Servus!

 22. Valentin says:

  @Gourkha – Asta doresc, nu am alte interese sau ganduri ascunse fata de acest forum, sindicat/membrii acestuia, colegii din celelalte ministere/structuri/arme. Sunt un pensionar militar care a descoperit acest forum (acum 1 an), am avut postari la unele articole, am dezbatut impreuna cu altii (nu am injurat pe nimeni) indiferent de pareri, dar nu-i normal sa fiu injurat cand intreb ceva, doar ca sunt de la M.I….Nu m-am inscris in sindicat pentru a lua locul cuiva, pentru avantaje sau alte bazaconii, m-am inscris fiindca am crezut/cred in unitatea si forta acestuia si a membrilor de sindicat. Asta-i tot.

 23. Gourkha says:

  @ Valentin. Fii flexibil, dar si prudent. Totusi – daca e vorba de MJ – eu iti confirm ceva: e dintr-o bucata, probabil ca undeva nu ati comunicat corect. Iar forumul – e un forum, eu abia azi am gasit ceva timp liber, dupa ce nu am dormit zile si nopti – stiu eu de ce si banuiesti si tu – probabil.

  Am observat conflictul: din formularea ta, rezulta ca prima impresie – ca ai fi PDL-ist sub acoperire care face misto de SCMD. MJ nu e in SCMD – dar e militar adevarat si a reactionat. Mai departe e chestie de comunicare. Cred ca intelegi macar ca unii ne cunoastem in realitate pe acest forum.

 24. Valentin says:

  @Gourkha – Multumesc pentru raspunsuri/sfaturi.Am inteles cum sta problema, dar nu lucrez sub acoperire pentru Pdl (sau alt partid din opozitie!),nici pentru MI sau alte organe mai mult sau mai putin abilitate, deci nu reprezint un pericol.Sunt un pensionar militar( care din cele 15 mil.lei a mai primit doar 10 mil.),iar in calitate de proaspat membru de sindicat am intrebat pe aici despre soarta actiunii de luni,24.01.Sincer,daca stiam cata agitatie provoaca acest lucru,ma lipseam.Oricum,va multumesc tuturor,pentru rabdare,raspunsuri si sfaturi.

 25. sejc says:

  m-a inselat in asteptari basescu si portocalii lui incat nu-i mai cred nici cand spun adevarul.de cand a fost reales presedinte a spus numai minciuni si adevaruri trunchiate.colonelul care i-a spus lui basescu ca-i lipseste onoarea a avut perfecta dreptate.tabelele cu pensiile recalculate cu care se tot prezinta astia de la unpr pana la proba contrara le consider falsuri grosolane.au mintit inclusiv privind contributia pt. sanatate.in concluzie sunt niste mincinosi ordinari.nu merita nici flegma mea.