Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

O bună parte din conducerea Armatei poloneze a murit în accidentul aviatic împreună cu Preşedintele Poloniei

În urma accidentului aviatic din vestul Rusiei, în care a fost implicat avionul prezidenţial, au murit pe lângă Preşedintele Poloniei şi alţi lideri politici şi o parte importantă a  din conducerea Armatei poloneze.

Ca urmare, Statul Major General al armatei poloneze s-a reunit în şedinţă de urgenţă, sâmbătă, pentru a lua deciziile ce se impun.

“Conducerea Statului Major General al armatei poloneze este în şedinţă de astăzi. În faţa acestei crize, vor fi luate deciziile corespunzătoare”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al statului major, Dariusz Niedzielski.

Conform regulilor militare poloneze, comandanţii adjuncţi preiau automat conducerea posturilor în astfel de situaţii de urgenţă, până la numirea oficială a unei noi conduceri.

“Va fi o schimbare de generaţie în armata poloneză. Este un proces care a început deja, dar soarta a făcut ca procesul să fie accelerat”, a declarat Lena Kolarska-Bobinska, analist polonez.

În accidentul de la Smolensk au murit următorii lideri militari:

– subsecretarul de stat în MAp – Stanisław Jerzy KOMOROWSKI;

– şeful Statului Major General – Franciszek Gagor;

– şeful Securităţii Naţionale – Aleksander Szczyglo;

– comandantul Comandamentului Operational – gen. Bronisław Kwiatkowski;

– comandantul Forţelor Aeriene Poloneze – gen. Andrzej Blasik;

– comandantul Forţelor Terestre Poloneze – gen. Tadeusz Buk;

– comandantul Forţelor Speciale Poloneze – gen. Włodzimierz Potasinski;

– Comandantul Marinei – Andrzej Karweta;

– Comandantul garnizoanei Varşovia – general de brigadă Włodzimierz GILARSKI;

– capelanul şef al Armatei poloneze – general maior Tadeusz PŁOSKI.

sursa: Ministerul polonez al Apărării

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “O bună parte din conducerea Armatei poloneze a murit în accidentul aviatic împreună cu Preşedintele Poloniei”

  1. ion says:

    Dumnezeu sa-i odihneasca…nici in 1939 nu s-a intamplat asa ,cand cele mai puternice armate ale Europei au atacat Polonia. Criza sau inconstienta a facut ca in privinta organizarii deplasarii la Katyn sa nu se aplice principiul dispersarii fortelor. Este de invatat,daca instoria ne mai invata ceva.