Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

O dronă iraniană a pătruns în spaţiul aerian israelian

O dronă iraniană a pătruns în spaţiul aerian israelian pe data de 6 octombrie.”Incursiunea dronei a evidenţiat lipsurile apărării antiaeriene israeliene”, a declarat Jamaluddin Aberoumand, coordonator adjunct al Corpului Gardienilor Revoluţiei Islamice.

Forţele aeriene israeliene au doborât un avion fără pilot în sudul Israelului. Este neclar cine a lansat drona, însă Israelul  suspectează că Hezbollahul ar fi făcut acest lucru.

Oficialul militar iranian a afirmat că sistemul israelian de apărare antirachetă “nu funcţionează la capacitatea necesară”, potrivit Fars, preluat de Haaretz.

Aberoumand a mai spus că misiunea de observare efectuată de dronă face parte dintr-o operaţiune psihologică a Iranului asupra Israelului.

Sistemul de apărare Iron Dome, făcut în colaborare cu Statele Unite, este conceput pentru a intercepta şi lovi rachete cu rază scurtă de acţiune, nu avioane fără pilot. Acest sistem a interceptat şi lovit peste 80% din rachetele şi mortierele lansate în sudul Israelului în luna martie.

Sursa: Haaretz

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.