Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

O lovitură militară americană împotriva Iranului – iminentă ?

Michael Hayden, fost director al CIA în timpul mandatului preşedintelui George W. Bush, apreciază că o acţiune militară împotriva Iranului “pare mai apropiată ca oricând”. Aceasta, deoarece, “indiferent ce SUA întreprinde pe plan diplomatic, Teheranul merge înainte cu programul său nuclear, care este unul suspect”.

Hayden a declarat pentru CNN, preluat de Associated Press, că o acţiune militară pare în acest moment “inexorabilă”.
El a mai afirmat că a previzionat  faptul că Iranul va ajunge cu dezvoltarea programului său nuclear exact în punctul în care acesta se află acum: posibilitatea de a produce arma nucleară. Şi fireşte, de a fi un pericol în întreaga regiune.

Hayden a încheiat spunând că “acţiunea  militară rămâne opţiunea dacă sancţiunile impuse Iranului eşuează”.

În continuare, Teheranul susţine că “programul său nuclear este folosit în scopuri paşnice, cum ar fi, producerea de energie nucleară”.

Sursa: CNN

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.