Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

O nouă baie de sânge în Irak

Surse din cadrul serviciilor de securitate irakiene, au anunţat că aproximativ 60 de persoane au fost ucise iar alte 300 au fost rănite în ultimele 48 de ore la Bagdad într-o serie de atentate împotriva pelerinilor care comemorau moartea imamului Musa Kazim.

Atacurile împotriva pelerinilor intervin în contextul blocajului politic din Irak privind numirea viitorului prim-ministru şi formarea guvernului la patru luni după alegerile parlamentare.

Joi dimineaţă, o bombă a explodat în cartierul Baab-al-Muazam, omorând patru persoane şi rănind alte 46.

O altă bombă a provocat moartea a trei persoane şi rănirea altor 31 în zona Machtal.

Atacul cel mai grav a provocat moartea 28 de persoane şi rănirea altor 136, când un kamikaze s-a aruncat în aer miercuri seara în cartierul Azamiya.

În alt cartier, Yarmuk, un atentat cu bombă s-a soldat cu 14 morţi şi sute de răniţi, iar cinci persoane au murit în cartierele Fudailia şi Bagdad al-Jadida.

Sute de mii de şiiţi, unii veniţi chiar din străinătate, s-au adunat la Bagdad pentru a marca moartea lui Musa Kazim, al şaptelea din cei 12 imami veneraţi de şiiţi.

Atacurile împotriva comunităţii şiite sunt frecvante în special în timpul marilor sărbători religioase, Ashura şi Ramadan, ele fiind executate de obicei de către fundamentalişti musulmani sunniţi.

sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.