Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

O nouă serie de soldaţi voluntari din cadrul Forţelor Navale române începe perioada de pregătire

Forţele navale române. foto 9AmŞcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale “Viceamiral Constantin Bălescu” organizează luni, 10 septembrie 2012, festivitatea de deschidere a programului de pregătire a soldaţilor voluntari, seria septembrie 2012, se arată într-un comunicat de presă al Froţelor Navale.
43 de soldaţi voluntari – între care 4 fete – vor urma, timp de 4 luni, un program de instruire, astfel:
– etapa instruirii individuale de bază (8 săptămâni); este axată pe pregatire militară generală şi tactică, în vederea formării deprinderilor individuale, necesare protecţiei individuale, ducerii luptei şi mânuirii armamentului/echipamentului din dotare;
– etapa instruirii individuale de specialitate (8 săptămâni); este axată pe pregătirea militară de specialitate, specifică armei marină şi specialităţii militare pe care soldaţii voluntari vor fi încadraţi ulterior.

Sursa: comunicat de presă al Forţelor Navale

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

8 Responses to “O nouă serie de soldaţi voluntari din cadrul Forţelor Navale române începe perioada de pregătire”

 1. army says:

  SA SE PREGATEASCA,CA DACA VA AJUNGE IARASI UN IZMANAR LA MAPN,VA FACE CA UN OFITER SA CASTIGE CAT UN COPIL DE GRADINITA.
  CRETINI ASTIA DE MILITARI ACTIVI,DOAR DACA AUZEAU O “ADIERE” DE SCHIMBARE A SISTEMULUI DE PENSII MILITARE,TREBUIAU SA IASA CU TANCU PESTE PARLAMENTU DE PADUCHEI PDLACI.
  NU AU FACUT-O,LA PENSIE VOR PLATII JEGOSII AIA DE ACTIVI,O SA AM EU GRIJA,SA NU CASTIGE NICIUN MILITAR CARE VA IESI LA PENSIE PESTE 20-30 DE ANI,MAI MULT DECAT O FEMEIE DE SERVICIU.

 2. gheo says:

  Mda, nu esti totusi prea dur si aspru cu niste oameni pentru care … rigorile si privatiunile servicului sunt fara echivoc si care nu le permit sa-si exprime decat traditionalele expresii, “sa traiti, am inteles … etc”, care sunt de altfel universal valabile in toate armatele nu numai cea “romana” ?.

 3. indisciplinatu says:

  @army
  Limbajul tau este de cea mai joasa speta. ..chiar nu te poti abtine??
  In fond, subiectul este de alta natura dar daca finalitatea, din punctul tau de vedere , o are “beneficiul” unei pensii decente o poti face intr-un mod cat de cat civilizat.
  Si eu sunt “recalculat-revizuit”…in minus. Imi este clar ca “activii’ au pus si ei umarul la aceasta stare de lucruri…ma tem ca aceasta filiera “civila” nu este deloc profitabila pentru sistemul militar…cel putin in acest moment este o chestie doar de forma, fondul lipsind cu desavarsire si cand zic fondul ma refer la o pregatire militara si de specialitate corespunzatoare.

 4. Marlon Juvet says:

  @indisciplinatu: ăsta care semnează “army” e unul din jegurile care încearcă să acrediteze ideea că noi toţi am fi şi am gândi aşa cum scrie el.

 5. Stelian P. says:

  Nu putem sa fim la fel deoarece “army” e militar tot asa cum sunt eu cardinal la Vatican.

 6. plano10 says:

  @army
  De ce nu mai semnezi cu @amedeus? Tu esti ala care a umplut netul cu prostia că pensia colloneilor ar fi mai mica decat a plotonierilor.

 7. Marlon Juvet says:

  @Stelian P.: am spus că încearcă să acrediteze ideea asta, nu am fi la fel. Nu ştiu ce e (profesional vorbind, d.p.d.v. uman e un limbric) în nici un caz din armată nu e. Când spun armată, mă refer la noi ăştia, bulimea în kaki. Nu bag mana în foc pentru ceilalţi,
  Şi nici cu capul nu e prea pe-aci, uite, citez: “vor plătii, o să am io grijă”. O să aibă el grijă, îţi dai seama, zici că e un Vadim analfabet (treba cu doi de “i” de la “plătii”), pe vremea când i-au scăzut ăştia plafonul la compensate.

 8. Don Corleone says:

  ….si de amenintarile cu violuri, crime…bla bla va aduceti aminte??
  Tot ale IDIOTULUI(cu majuscule) apartin