Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Obama avertizează Europa privind ameniţarea Al Qaeda

În cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul său francez, preşedintele american, Barack Obama, a apreciat vineri, la Strasbourg, că reţeaua teroristă Al Qaeda reprezintă o ameninţare mai gravă pentru Europa decât pentru Statele Unite.

Din cauza proximităţii bazelor sale din Afganistan şi Pakistan, “este mai probabil ca Al Qaeda să lanseze un atac terorist grav în Europa decât în statele Unite”, a declarat Obama.

“Franţa înţelege că, faptul că Al Qaeda operează în sanctuare care pot fi folosite pentru atacuri teroriste, reprezintă o ameninţare nu numai pentru Statele Unite dar şi pentru Europa”, a adăugat preşedintele american.

sursa: France Press

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Obama avertizează Europa privind ameniţarea Al Qaeda”

  1. Ando says:

    Si iata cum Europa a devenit tinta Al Qaeda intr-un conflict care cel putin initial nu era al ei. Din nefericire ne aflam in Europa. Si tot din nefericire ultimele evenimente ne arata cat de pregatite sunt institutiile statului sa ne protejeze de teroristi, mai ales acum cand lupta politica pentru alegeri se incinge.

  2. DE CE BAL says:

    Europa a mai fost tinta unor atacuri teroriste. Intrebarea care se pune este in ce masura Al Qaeda – care nu duce lipsa de lideri inteligenti – are interesul sa aiba doi mari dusmani in acelasi timp -SUA si UE?