Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Obama consideră că Gaddfi trebuie să plece

Aflat la Santiago de Chile, preşedintele SUA, Barack Obama, a declarat că “poziţia americană este că numărul unu libian Muammar Gaddafi trebuie să plece”.

Acesta a specificat că SUA vor respecta mandatul rezoluţiei 1973 a ONU în acţiunea lor militară în Libia.

“Acţiunea noastră militară sprijină un mandat internaţional al Consiliului de Securitate care se concentrează în mod specific pe ameninţarea umanitară reprezentată de colonelul Gaddafi pentru poporul său”, a explicat Obama.

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, a precizat că a “autorizat armata SUA să colaboreze cu partenerii noştri internaţionali pentru a respecta acest mandat”.

Anterior purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Mark Toner, a anunţat că plecarea de la putere a dictatorului libian Muammar Gaddafi “rămâne scopul ultim” al SUA. “Încercăm să-i convingem pe colonelul Gaddafi şi regimul său, apropiaţii săi, că trebuie să părăsească puterea (…) acesta rămâne scopul nostru ultim”, a declarat  un .

Toner a ţinut să distingă acest obiectiv “pe termen lung” de operaţiunea în curs sub mandat ONU şi care vizează protejarea civililor din Libia.

Cu toate acestea, şeful Statului Major american, Michael Mullen, nu a exclus ipoteza unei menţineri la putere a liderului libian, la încheierea operaţiunilor forţelor aliate.

sursa: AGERPRES

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Obama consideră că Gaddfi trebuie să plece”

  1. grominu says:

    Englezii sunt cei mai corecți pentru că ei au recunoscut deja că: ”If they manage to put Gadaffi on trial at the ICC for War Crimes will he, Gadaffi, call Tony Blair as a witness to explain how a Head of State justifies war crimes and avoids prosecution?” Tot corecți sunt și americanii care au declarat că nu au exclus ipoteza unei menţineri la putere a liderului libian dacă se pocăiește și își pune cenușă (toarnă petrol) în cap. În ce ne privește noi avem experiențele cu Ștefănescu (cel cu vinul) și Ceaușescu (cel cu conturile) așa că, să fim corecți, știm ce avem de făcut (ca să fim corecți).