Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Obama despre discriminarea sexuală in cadrul armatei americane

Preşedintele american Barack Obama a promis că va pune capăt politicii “don’t ask, don’t tell” (nu întreba, nu vorbi despre asta), care îi împiedică pe angajaţii homosexuali sau lesbiene ai armatei să-şi declare public orientarea sexuală.

Preşedintele Obama a declarat că “nu îşi permite să renunţe la persoane care au abilităţile necesare pentru a lupta în cadrul armatei SUA, doar din cauza orientării lor sexuale”.

Mai mult decât atât, preşedintele american a spus că “nu pot fi pedepsiţi acei patrioţi americani care sunt gata să lupte pentru ţară şi care sunt împiedicaţi să o facă din cauza orientării lor sexuale”.

Barack Obama s-a adresat membrilor uneia din cele mai mari organizaţii de homosexuali şi lesbiene din SUA, Human Rights Campaign, subliniind ca SUA va face progrese împotriva acestor discriminări.

Sursa:BBC

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.