Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Obama, despre întâlnirea cu Lavrov

Preşedintele american, Barack Obama, a declarat joi, 7 mai, după întâlnirea avută cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, că există o “ocazie excelentă pentru reluarea de la zero a relaţiilor cu Rusia”.
“Avem o excelentă ocazie de a pleca de la zero în relaţiile dintre Statele Unite şi Rusia într-o întreagă serie de probleme”, a precizat Obama în cadrul unei conferinţe de presă comune, desfăşurată, alături de Serghei Lavrov, în Biroul Oval.

Barack Obama a făcut referire la limitarea armamentului nuclear al celor două ţări, la pericolul nuclear iranian, la situaţia din Afganistan, Pakistan şi din Orientul Mijlociu, precum şi la relaţiile comerciale dintre Statele Unite şi Rusia,  în contextul crizei financiare internaţionale.

“Sper să beneficiem reciproc de pe urma întâlnirilor pe care le-am avut până în prezent şi cele pe care intenţionăm să le avem în decursul acestui an”, a precizat el.

Obama a menţionat că întrevederile pe care Lavrov le-a avut cu el şi cu Secretarul de Stat, Hillary Clinton, au avut rolul de a pregăti întâlnirea pe care el o va avea în acestă vară cu omologul său rus, Dmitri Medvedev.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Obama, despre întâlnirea cu Lavrov”

  1. Ando says:

    Nu este prea periculos de la zero?

  2. DE CE BAL says:

    ZERO ESTE O LICENTA DIPLOMATICA.
    EXPLICATIILE LUI OBAMA NU AU FOST COMPLETATE DE DORITELE PRECIZARI ALE LUI LAVROV…