Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Obama doreşte prelungirea mandatului generalului Martin Dempsey

generalului Martin Dempsey

generalului Martin Dempsey

Preşedintele SUA, Barack Obama, a anunţat că intenţionează să prelungească cu doi ani mandatul actualului şef al Statului Major interarme, generalul Martin Dempsey,potrivit AFP, citat de AGERPRES.


Adjunctul şefului Statului Major interarme, amiralul Sandy Winnefeld, îşi va continua şi el activitatea pentru un nou mandat de doi ani.
Ambele nominalizări vor trebui validate de Senat, după cum prevede legislaţia americană.

“Aceşti doi comandanţi militari distinşi mi-au câştigat încrederea şi pe cea a poporului american”, a afirmat într-un comunicat, preşedintele Obama. El a făcut, totodată, apel la Senat pentru a-i confirma “cât mai repede posibil”.

Ulterior, cu ocazia unei conferinţe de presă, Secretarul apărării, Chuck Hagel, a spus că sprijină “cu entuziasm” decizia lui Barack Obama.
Potrivit AFP, aceste nominalizări nu reprezintă o noutate, dat fiind faptul că majoritatea şefilor de Stat Major activează timp de două mandate, de câte doi ani, în această funcţie.

Sursa: AFP, AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.