Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Obama, în baza americană de la Fort Bragg, despre retragerea totală din Irak

Barack Obama la Fort Bragg. foto newsobserver

În cadrul unei ceremonii desfăşurată în baza militară americană Fort Bragg, Preşedintele american, Barack Obama, “a pus capăt”, în mod simbolic, războiului din Irak.
În acelaşi timp, el a mulţumit militarilor americani pentru misiunile executate în teatrul de operaţiuni Irak şi i-a comemorat pe cei 4400 de militari americani care şi-au pierdut viaţa în acest război.
“Chiar dacă Irakul de astăzi nu este perfect, trupele care până la finele anului părăsesc paşnic această ţară lasă în urmă o naţiune stabilă”, a spus Obama.
De la începutul războiului din Irak, din primăvara anului 2003, au fost ucişi, aproximativ 100 de mii de civili irakieni.

Sursa: Deutsche Welle

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.