Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Obama menţine tribunalele militare extraordinare

Se pare că Preşedintele, Barack Obama, îi dezamăgeşte  pe apărătorii drepturilor omului. Aceştia sperau că noul preşedinte va realiza “o ruptură totală cu politica fostei Administraţii Bush”.

Totuşi, Obama a decis să menţină tribunalele militare extraordinare pentru terorism, deşi, în campanie, promisese că le va desfiinţa.

El a modificat, însă, regulile acestor instanţe, pentru a întări drepturile acuzaţilor.

Tribunalele excepţionale, denumite oficial “comisii militare”, au fost înfiinţate în 2006, pentru judecarea presupuşilor membri ai reţelei al-Qaida. Apărătorii drepturilor omului au contestat imediat aceste instanţe care, într-o primă fază, au fost chiar desfiinţate de Curtea Supremă.

Imediat după învestire, Barack Obama a suspendat activitatea “comisiilor militare” din lagărul de la Guantanamo.

Atunci când toată lumea credea că era doar un prim pas spre desfiinţarea lor,  Obama “că unii prizonieri de la Guantanamo nu pot fi judecaţi de instanţele obişnuite”.

Sursa: Reuters

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Obama menţine tribunalele militare extraordinare”

  1. Ando says:

    Totusi terorismul, chiar si cel de stat, indiferent de numele statului, trebuie sanctionat.

  2. DE CE BAL says:

    “Unii prizonieri…”, deci unele secrete nu pot fi dezvaluite opiniei publice. Victorie clara a CIA.

  3. Schwartzkopff says:

    Aparatorii drepturilor omului vor invata ca nu poti aplica aceeasi schema privind apararea si respectarea drepturilor omului unui infractor obisnuit si unui infractor educat, fabricat pentru a se arunca in aer si dispus sa renunte la viata lui luind cu el alti nevinovati.