Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ofensivă de amploare în Afganistan

În sudul Afganistanului a început cea mai mare ofensivă împotriva talibanilor radical-islamici, de la căderea guvernului, din anul 2001.

Nu mai puţin de 12500 de soldaţi din trupele ISAF şi 2500 de membri ai armatei afgane avansează către provincia Helmand, potrivit unui purtător de cuvânt al NATO.

În Helmand, talibanii au format un fel de contra-guvern. În zonă se găsesc cele mai extinse culturi de opium din lume.
Potrivit informaţiilor unor martori oculari, au avut loc intense schmburi de focuri între trupele aliaţilor şi talibani. Se pare însă că rezistenţa este slabă. Încă înainte de începerea anunţatei ofensive, mai mulţi civili au părăsit zona.

sursa: Deutsche Welle

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Ofensivă de amploare în Afganistan”

 1. cat o sa mai dureze oare?Raportul de forte este foarte mare.
  cu respect

 2. digital says:

  o sa dureze atat cat este nevoie!

  consider ca este destul de stupid sa sustii un asemenea arsenal de forte si mijloace pentru niste culturi de opium.
  daca asta este motivul, la forta si complexitatea proiectelor manageriate de USA puteau gasi zeci de variante de control si monitorizare a culturilor de opium mergand pana la deservirea pietelor occidentale unde se foloseste(si chiar se foloseste) acest produs(sub control strict militar,evident).
  este o vrajeala tipica pentru unicul si singurul loc cu prezenta americana in regiune.
  doar asa poti sa mai impusti un taliban si intre timp sa stai chipurile in coasta teroristilor.
  sa mai pui si de un scut cu careva din zona sau sa mai influentezi in beneficiu propriu piata petrolului.NATO are de “lucru” ca si asa unde sa mai pui de-o lupta,daramite de un razboi,afacerile curg pentru anumiti intreprizatori si producatori de echipamente,tehnica si armament si totul este dupa plan.pe langa NATO avem si noi de lucru.armata activa preocupata de pregatire si misiuni,iar rezervistii “nesimtiti” isi curata armamentul dupa tema de I.TRAGERII.
  e frumos in tara in care “competentii” si “performantii” taie tot:si salarii si pensii si alocatii.

 3. digital says:

  mai nou vor impozita toate pensiile.ce teapa au luat pensionarii votanti ai lui basescu mai ales (ca au fost destui)