Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ofensiva din Afganistan continuă: 12 civili ucişi de 2 rachete ale NATO

2 rachete NATO au ucis 12 civili afgani, duminică, în a doua zi a ofensivei întrunite, menite să impună autoritatea guvernului în una din ultimele enclave talibane.
Asaltul, unul din cele mai semnificative de la începerea războiului, reprezintă un test pentru planul lui Barack Obama: acela de a suplimenta numărul militarilor cu 30.000, pentru a cuceri zonele controlate de insurgenţi înainte de o retragere în 2011. NATO şi-a cerut scuze pentru victimele civile provocate, victime care diminuează rezultatul eforturilor de a câştiga încrederea afganilor.

Ofensiva a fost anunţată de mai multe săptămâni, în ideea de a-i convinge pe luptătorii talibani să plece, astfel încât regiunea să fie cucerită cu efort minim, potrivit Reuters.
În pofidda eforturilor, două rachete trase de trupele NATO înspre spre militanţii care, la rândul lor executau foc înspre ele, au ratat ţinta şi au lovit o casă unde au ucis 12 persoane.

Sursa: Reuters

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Ofensiva din Afganistan continuă: 12 civili ucişi de 2 rachete ale NATO”

 1. John BARTON says:

  ce ziceti de asta, fratilor ?

  Secretarul de stat Ion Aurel Lascu – demis de la MApN

  Secretarul de stat Ion Aurel Lascu, seful Departamentului de Armamente din Ministerul Apararii Nationale, a fost eliberat din functie, printr-o decizie a premierului Emil Boc. Decizia a fost publicata ieri in Monitorul Oficial.

  Lascu era secretar de stat la MApN din ianuarie 2009 si era considerat un apropiat al fostului ministru Mihai Stanisoara, care a condus MApN pana la sfarsitul anului trecut. Lascu si Stanisoara au fost colegi de facultate si vechi parteneri de afaceri.

  Un element controversat din biografia lui Ion Aurel Lascu, anterioara venirii sale la MApN, a fost activitatea lui in Maroc, ca director de proiect la o frma care era monitorizata, la acel moment, de serviciile secrete. Foarte ciudat este faptul ca, ieri seara, nici un reprezentant al MApN nu era capabil sa confirme demiterea secretarului de stat Lascu.

  Sursa: MApN

  Citeste mai mult pe site-ul Adevarul