Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ofiţer rănit în Afganistan avansat la excepţional

Ministrul Apărării Naţionale l-a înaintat în mod excepţional în gradul de locotenent pe sublocotenentul Daniel-Cătălin Trefaş, rănit în timpul executării unei misiuni în Afganistan.

Ofiţerul a fost de asemenea răsplătit pentru devotamentul şi curajul manifestate în teatrul de operaţii cu Emblema “Onoarea Armatei României” cu însemn de război.

Direcţia Informare şi Relaţii Publice nu a oferit detalii legate de faptele de arme ale locotenentului.

Sublocotenentul Daniel-Cătălin Trefaş, din Batalionul 2 Manevră, comandant pluton geniu luptă, a fost rănit pe 15 noiembrie în Provincia Zabul din Afganistan. Sublocotenentul se afla într-o misiune de patrulare pe autostrada A1 Kabul-Kandahar şi executa cercetarea terestră a unui obiectiv când în urma deflagraţiei unui dispozitiv exploziv improvizat (DEI) a suferit leziuni la picioare şi la omoplatul drept. Ofiţerului i s-a acordat pe loc primul ajutor, după care a fost transportat cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul militar din Baza Lagman. Starea militarului a fost stabilă, nefiindu-i pusă în pericol viaţa. Ulterior, ofiţerul a fost tratat medical şi a urmat proceduri de recuperare în spitalul militar din Landstuhl (Germania) şi în Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti.

Îl felicităm sincer pe dl. Locotenent pentru avansare şi decorare şi sperăm că faptele de arme ale acestuia să fie un bun exemplu pentru colegii săi.

sursa: Biroul de Presă al MApN

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Ofiţer rănit în Afganistan avansat la excepţional”

 1. Schwartzkopff says:

  Felicitari locotenente!!!
  Sunt foarte multe fapte si acte de curaj, din pacate ignorate de noi si observate si apreciate de altii. As fi curios sa stiu ce s-a mai intamplat cu plutonierul Ionel Bida.

  http://militar.infomondo.ro/actualitate/cum-isi-castiga-militarii-romani-bugetari-de-lux-soldele-in-afganistan.html

 2. tupak amaru says:

  mai degraba i-ati transmite insanatosire grabnica , nu felicitari . omul acesta a trecut pe langa moarte , terminati cu festivismul de prost gust .
  auzi tu ?! ” … un bun exemplu , pentru colegii sai ” …

  multa sanatate !

  tupak amaru

 3. Schwartzkopff says:

  ok, felicitari si sa te faci bine locotenente!! esti un model pentru camarazii tai si pentru noi toti.