Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ofiţer român decorat de francezi

Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Henri Paul, l-a decorat în numele Ministerului francez al Apărării cu Medalia Apărării Naţionale (eşalon argint), pe  maiorul Liviu Costin Bălăceanu pentru “Profesionalismul, seriozitatea şi curajul” arătate în teatrul de operaţiuni din Afganistan.

Ceremonia s-a desfăşurat la Ambasada Franţei de la Bucureşti.

Din iunie 2010 până în ianuarie 2011, maiorul Bălăceanu a asigurat o bună coordonare între unitatea sa şi unul dintre batalioanele franceze active în Afganistan.

“Trăim astăzi un moment foarte frumos, întrucât ne-am adunat în jurul maiorului Bălăceanu pentru a-i aduce un omagiu pentru profesionalismul său, pentru seriozitatea sa şi pentru curajul de care a dat dovadă în misiunea din Afganistan, unde a colaborat cu trupele franceze din provincia Kapisa”, a afirmat ambasadorul francez la Bucureşti, Henri Paul, care i-a înmânat personal decoraţia militarului român.

“Toţi ofiţerii francezi care au cooperat recent cu forţele române în Afganistan, în Bosnia, în Kosovo, dar şi mai recent în adrul operaţiunii Unified Protector (privind Libia), toţi aceşti ofiţeri şi-au exprimat satisfacţia de a fi lucrat cu militari români. Toţi aceşti ofiţeri salută seriozitatea, fiabilitatea şi credibilitatea colegilor români. Este şi motivul pentru care Franţa se bucură să ştie că România va lua parte la operaţiunea Atalanta de luptă împotriva piraţilor din Oceanul Indian”, a precizat şeful misiunii diplomatice franceze.

sursa: AGERPRES

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Ofiţer român decorat de francezi”

 1. Un roman says:

  Pe militarii nostri trebuie sa-i decoreze strainii ca romanasii nostri doar ii ….. altceva !

 2. s says:

  frumos, foarte frumos

 3. Bure Bista says:

  Felicitari.

  Pacat ca avem o atat de proasta imagine la cel mai inalt nivel al Armatei.

  Intotdeauna ofiterii si trupa au fost inaltime. Conducerea a lasat insa de dorit, si asta pentru ca s-a lasat subjugata de politic. Iar carieristii au avut succes.

  Sa speram in vremuri mai bune.

  Felicitari inca odata dl. maior Costin Bălăceanu

 4. 1rOMan says:

  inainte de a fi soldat, este roman. inainte de a fi roman, ar fi trebuit sa fie OM. dar un OM nu alege sa fie soldat. asa ca… alegeti! ce-ati fost, ce sunteti si ce ati vrea sa fiti…