Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ofiţer român ucis în Afganistan

Un ofiţer din cadrul Batalionul 1 Forţe pentru Operaţii Speciale “VULTURII” a căzut la datorie vineri, 3 aprilie, în Afganistan.

Căpitanul Petre Tiberius conducea o misiune de intervenţie rapidă în sprijinul unei subunităţi aliate atacate de insurgenţi. Ofiterul era comandantul unui comando românesc care actiona în Afganistan.

În jurul orei 4.00 (ora României), la aproximativ 80 de kilometri Sud-Vest de Kabul, o echipă de intervenţie rapidă româno-americană a acţionat în sprijinul unei subunităţi aliate. În schimbul de focuri, ofiţerul român a fost împuşcat. A fost evacuat de urgenţă cu un elicopter MEDEVAC, iar în jurul orei 4.30 a decedat pe timpul transportului către spital.

Militarii români din forţele pentru operaţii speciale acţionează în cadrul ISAF în zona de est a Afganistanului. Petre Tiberiu este al zecelea militar român ucis în Afganistan, fiind totodată primul ofiţer ucis.

Dumnezeu să-l odihnească.

sursa: Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naţionale

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

6 Responses to “Ofiţer român ucis în Afganistan”

 1. SCOR ILO says:

  “Zamolxe primeste jertfa celui care lupta pentru tara. Sa ne bucuram deci bravii mei” ar fi spus conducatorul dac.
  ” Un fapt devenit normal. Nu ma intereseaza, afacerile mele merg bine. Care este treaba voastra ? Suntem la putere, voi sunteti supusii, taceti cand vorbesc eu !” spune politicianul conducator de azi si ordona arestarea supusilor incomozi.

 2. DE CE BAL says:

  Pentru SCOR-ILO/ ferm, dar drept:

  Scrieti ca sa va aflati in treaba!
  Adevarata drama este a tuturor camarazilor inrolati in Fortele Speciale ale Armatei Romaniei, create de inteligenta, experienta si tactul generalului Ioan Sorin, exilat la Bruxelles, cu care actualul sef al Statului Major General vorbea rar, deoarece:
  1. Prefera “para” generalului Orzeata, care, telefonic ii dadea detalii despre sedintele conduse de Ioan Sorin, pe atunci loctiitorul lui Marin. Recompensa?
  La iesirea la pensie, liliputanul amiral G. Marin, ii reamintea lui Orzeata ca..,. ii datoreaza ultimele…doua stele! Deplorabil.
  2. Un neavenit in fruntea Fortele Aeriene Romane a avut nerusinarea, lipsa de decenta si neobrazarea sa atribuie actualului sef al SMG meritul de a fi creat …fortele speciale!
  ALOOOOOOO! Baselu’? O sa pierzi alegerile pe mana slugilor lui Nea Marin, de la SMG…
  3. Alo? SRI? Basescu stie cine conduce de facto Ministerul Apararii amantei lui Atanasiu?…

 3. Autorul says:

  Mi-ar fi placut ca stimabilii nostri comentatori sa aduca un omagiu sufletului camaradului nostru decedat.

  Oricand peste o mie de alti camarazi il pot urma.

  Restul e barfa comoda din fata monitorului, bruiata doar de stirile penibile de pe micile ecarane.

  Sa ne rugam fratilor pentru sufletul lui si atat.

 4. Ando says:

  Tragedia a avut loc în postul Pastelui. Sufletul acestui erou va ajunge cu siguranta la Dumnezeu. Si-a facut datoria pentru a servi interesele tarii. Este nedrept sa se creada ca era de capul lui acolo.Condoleante familiei indoliate. Dumnezeu sa-l ierte si sa-i ocroteasca pe militarii care nici pe departe nu beneficiaza de tratamentul meritat pentru sacrificiul lor.

 5. DE CE BAL says:

  Barfa comoda in fata monitorului?…
  Asa bagatelizeaza si presedintele rapoartele informative privind starea de nemultumire din armata.
  Nu de rugaciuni duc lipsa camarazii nostri.
  Pacat…

 6. Johnny says:

  Decebal, autorul are dreptate.Este o stire cu care nu trebuie sa ne mandrim, dar trebuie, macar pe aceasta pagina sa pastram neintinata memoria celui care a fost Petre Tiberius.Tu ai dreptate in ceea ce spui, dar cred ca nu asta este locul.
  Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.