Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ofiţer rus condamnat la închisoare pentru vânzarea de secrete militare către CIA

Un tribunal militar a condamnat un ofiţer rus la 13 ani de închisoare, sub învinuirea de a fi vândut secrete militare privind  rachete militare şi sateliţi ruseşti.
Locotenent-colonelul Vladimir Nesterets, a fost degradat după ce a pledat “vinovat” în faţa completului de judecată. El a vândut informaţii clasificate către CIA, referitoare la testele efectuate cu rachete ruseşti, potrivit  Serviciului Federal de Securitate, principala agenţie care a înlocuit KGB-ul.

Oficiali din cadrul Serviciului rus au declarat că Nesterets se face vinovat de “trădare” pentru că a vândut informaţii încă de pe vremea când lucra ca inginer principal la baza de lansare Plesetsk din nord-vestul Rusiei, o locaţie militară folosită pentru a lansa şi testa sateliţi şi rachete.

Sursa: Associated Press

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.