Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ofiţer SRI trimis în judecată pentru “fabricarea” unui document DGIPI

Ofiţerul SRI, Daniel Diaconu, a fost trimis în judecată de către procurori pe data de 22 iulie,  pentru “fabricarea” unui document DGIPI.  Scopul fabricării documentului: determinarea unui procuror să demisioneze.

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Daniel Diaconu pentru fals material în înscrisuri oficiale.

Comunicatul precizează că, “în cursul lunii septembrie 2004, ofiţerul SRI a plăsmuit prin tehnoredactare un document, căruia i-a dat aparenţa unui înscris oficial care ar fi venit de la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă a Ministerului Administraţiei şi Internelor”.

Documentul, conţinând 7 pagini tehnoredactate, purtând antetul şi având aparenţa unui document clasificat „ strict secret”, ce ar fi fost emis de structura specializată a Ministerului Administraţiei şi Internelor, având executată semnătura şefului acelei structuri, a fost găsit în fişetul inculpatului.

Diaconu a produs, astfel, “un act cu aparenţa unui înscris oficial autentic ce emana de la un serviciu secret, de natură să genereze consecinţe juridice, susţin procurorii”.

Înscrisul oficial falsificat cuprindea informaţii referitoare la nereguli pe care le-ar fi comis un procuror în activitatea sa profesională, scopul plăsmuirii documentului constând în determinarea acestuia să demisioneze.

“Demisia acestuia s-a şi produs”, precizează comunicatul.

Potrivit unor surse judiciare, Daniel Diaconu este soţul Ramonei Diaconu, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov, de asemenea cercetată în dosar.

În dosar au mai fost vizaţi şi Marian Drilea, procuror la DIICOT Braşov.

“Victima” lui Daniel Diaconu a fost Ioan Gliga, fost procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, în prezent avocat, spun aceleaşi surse judiciare.

Sursa: NewsIn

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.