Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Olanda – posibil să suspende achiziţia de avioane de luptă JSF

Se pare că achiziţia de către olandezi a câtorva zeci de avioane de luptă Fighter JSF stă sub semnul întrebării. Aceasta, după ce mai mulţi parlamentari olandezi consideră că acordul ar trebui suspendat.

Laburista Angelien Eijsink a declarat recent că partidul său va introduce o moţiune în Parlament pentru a anula proiectul de achiziţie a JSF, potrivit dutchnews.

Alături de laburişti, mai mulţi parlamentari de la alte partide consideră că acest proiect ar trebui anulat.

Membri ai Partidului Socialist, reprezentanţi ai aripii de stânga de la liberali, membri ai Partidului Verde GroenLinks afirmaseră anterior că acest proiect ar trebui suspendat.

Uniunea Creştină va propune o investigaţie privind costul proiectului şi dacă se vor pierde prin susupendarea proiectului mai multe locuri de muncă.

JSF urma să înlocuiască flota îmbătrânită de avioane F-16, dar creşterea costurilor a făcut ca decizia finală de achiziţie să fie amânată de fostele coaliţii politice.

Primul avion de vânătoare olandez JSF este în curs de testare în ceea ce priveşte sistemul de alimentare cu combustibil. Un al doilea a fost comandat seja.
Costurile estimate pentru anularea proiectului se ridică la 1 miliard de euro.

Eijsink, al cărui partid a fost de acord să susţină proiectul în 2002 urmând sfaturile de atunci ale prim-ministrului Wim Kok a declarat că guvernul ar trebui să reducă pierderile şi să cumpere ceva “mai la îndemână, de pe raft”.

Costurile pierderilor estimate în condiţiile anulării proiectului sunt de un miliard €.

Ministrul Apărării, Hans Hillen, a declarat că este îngrijorat că Olanda va pierde o importantă comandă în domeniul apărării dacă proiectul JSF este anulat.

 

 

sursa: dutschnews.nl

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Olanda – posibil să suspende achiziţia de avioane de luptă JSF”

 1. ROBERT HORVATH SUA says:

  O INFORMATIE DESPRE INDUSTRIA DE ARMAMENT …………..

  RUDY GIULIANI RACOLAT DE SERVICIUL EXTERN UNGUREANU ! URMEAZA W. Clark
  RACOLAM CANDIDATI LA PRESEDENTIE….PE CAND PRESEDINTI ?

  Am informat FBI ca fostul primar al New York-ului celebrul Rudy Giuliani a devenit purtatorul de cuvant al mafiei de armament.
  Aceasta companie cu sediul in Wall Street avand 11 etaje intr-un zgarie nori reprezinta sediul central al mafiei de armament.
  Prin aceasta companie in se incheie contracte ilegale cu statul roman si ajung comisione de sute milioane de dolari in buzunarul fostului presedinte Basescu si cercurilor militare din jurul lui. Actiunea este cordonata de Ambasada Romaniei in SUA si Consulatul de la New York ( CONSUL PARJOL ) un prieten de nadejde al firmei Degeratu – Minovici.
  DESCHIDETI INCREDIBIL PRINTRE RACOLATI BAN KI MOON SECRETARUL GENERAL ONU……MAI FACE SI EL UN BANUT
  http://mic-associates.com/
  Sesizarea mea a creiat panica totala.
  Imediat Departamentul de Stat a contactat
  Ambasada si a cerut verificarea companiei romanesti . Cablurile au ajuns pe WIKILEAKS PRELUAT DE NEW YORK TIMES : Last year, the US Embassy to Romania discovered that a firm where ex Army Chief of Staff General Constantin Degeratu was working was involved in trading military technique and arms without being licensed to do so by the Romanian authorities
  The embassy found this out after checking the firm, at the request of the US state Department, the cables reveal.

  CONFORM LEGISLATIEI AMERICANE
  TOATE VANZARILE DE ARMAMENT SI CONTRACTELE DE ARMAMENT
  TREBUIESC ANULATE !

 2. Fenchea Marius says:

  Apai probabil ca Olanda va mentine comanda pentru 24-30 de F 35 deoarece iesirea din program costa prea mult industria olandeza si va completa restul de avioane necesare cu Gripen NG sau F 16 block 50/52/70 in viitor iar in prezent va trage de F 16 MLU cat o putea de mult pana la expirarea resursei de zbor….Poate, poate scapam de solutia F 16 second hand de la olandezi….
  Domane ajuta la avioane noi pentru RoAF!
  Daca Olanda isi pune problema ca F 35 este scump de operat si achizitionat….atunci ce sa mai spun de Romania si bugetul rup in fund pe care il avem noi…