Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Olanda va achiziţiona 37 de avioane F-35

JointStrikeFighter - F35 -LockheedMartin.foto digitaljournalOlanda a decis să achiziţioneze 37 de avioane de de vânătoare de tip F-35 Joint Strike Fighter (JSF) de la grupul american Lockheed Martin. Achiziţia va fi în valoare de 4,5 miliarde de euro.
“Cele 37 de avioane noi vor înlocui flota îmbătrânită de avioane de tip F-16, începând din 2019″, a anunţat ministrul Apărării.
Jeanine Hennis-Plasschaert a anunţat această achiziţie, dezbătută de mult timp, într-o scrisoare adresată membrilor Legislativului în care este prezentat bugetul pe 2014, într-o sesiune după revenirea din vacanţa de vară a membrilor Camerei inferioare a Parlamentului olandez, la Haga.

“Potrivit planificării noastre actuale, avioanele de tip F-35 vor intra în serviciu în 2019, operând de la cele două baze ale forţelor aeriene olandeze”, a anunţat ministrul.

“După ce am evaluat ofertele de la diferiţi producători, în 2001 şi 2008, şi pe baza datelor actualizate în 2013, Cabinetul a decis, potrivit unor consideraţii operaţionale şi financiare, să aleagă avionul de tip F-35,drept noul avion de luptă al forţelor armate olandeze”, a adăugat ea.

Încă din 1997, avionul de tip JSF era considerat ca favorit în vederea înlocuirii flotei actuale de avioane de tip F-16, datorită performanţelor sale, inclusiv datorită faptului că este aproape imposibil de detectat pe radare.

În 2002, Olanda s-a alăturat altor opt ţări proiectului de dezvoltare a avionului de luptă.

Însă o propunere de achiziţionare a acestui tip de avion a fost respinsă de către Parlament, în principal de Partidul Laburist (PvdA, centru-stânga), pe atunci aflat în opoziţie.

Între timp PvdA şi-a schimbat atitudinea, în prezent fiind membru al coaliţiei majoritare în Camera inferioară, alături de partidul premierului liberal Mark Rutte (VVD), în urma alegerilor din septembrie.

 

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

11 Responses to “Olanda va achiziţiona 37 de avioane F-35”

 1. Balcifer says:

  ..ei da ! cine are sange in instalatie ..ARE !
  ma multumesc cu faptul ca mi-au confirmat ..pozitia si rationamentul!!

 2. szilard says:

  Olanda e o tara dezvoltata unde totul funtioneaza corect.
  La noi si la asociatia de locatari(cind platesti intretinerea) se fura.
  In ro. daca nu furi inseamna ca esti prost si iti meriti soarta.

 3. Dan says:

  Ce face Olanda cu avioanele invechite si casate ?Face ca Portugalia si le da la pret triplu[cu spaga] de cum erau noi unei tari bananiere ca Romania.?Beleaua e ca si tarile africane au renuntat la vechiturile f-16

 4. Balcifer says:

  Portugalia ni le paseaza noua via …Barosso – USA ! Se pare ca ei inca nu au incheiat plata catre americani ! Lucrurile ,,se leaga “

 5. Dani says:

  Balcifer gresesti Avioanele alea erau deja casate de SUA si le-au oferit Portugaliei gratis[block 25]..Dupa ce le-au folosit si ei pana nu mai erau bune de nimic [vechime 32 ani] le-au casat si ei..Atunci a aparut alogenul Basescu cu oferta [le luam noi ruginele pe bani grei] pentru noi cu conditia ca Baroso sa-l sprijine la suspendare impotriva poporului.Si a functionat.

 6. Balcifer says:

  …pai si eu ce am zis ?Lucrurile se leaga …Barosso-USA- Basescu..!!!

 7. ogiga says:

  Esti cu pluta .

 8. Dan says:

  Ai si un argument pentru pluta aia..?Sau doar clantani si tu ..?

 9. ogiga says:

  Sunt mai multe argumente, dar nici eu nu sunt dispus sa-mi pierd timpul cu toti imbecilii.

 10. Grig says:

  Corect Dani!
  Va dati seama ca daca olandezii ni le dadeau noua (36 buc. F-16 second hand) la pretul la care le luam noi de la portughezi (mana a treia), plateau toate F-35 fara probleme?
  BFIT

 11. Dani says:

  Nu ma mira .Violenta de limbaj e ultimul refugiu al incompetentei.