Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Olandezii şi-au încheiat misiunea în Afganistan

Olanda şi-a încheiat misiunea militară în Afganistan, după patru ani. În decursul celor 4 ani contingentul olandez, ce însumează aproape 2.000 de soldaţi, a fost considerat unul dintre cele mai eficiente dintre trupele străine prezente în această ţară.
În Afganistan mai sunt desfăşuraţi 80.000 (78.430) de militari americani şi peste 30.000 din alte ţări.

Încheierea misiunii olandeze nu va avea consecinţe semnificative, din punctul de vedere al numărului de militari, dar va avea un impact simbolic.

Neînţelegerile referitoare la continuarea cu încă un an a misiunii din Afganistan au dus la destrămarea coaliţiei de guvernare, ceea ce a generat alegeri anticipate şi a trimis unde de şoc în alte state europene, mai ales în Germania.

Sursa: RADOR

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Olandezii şi-au încheiat misiunea în Afganistan”

  1. Trifon Gruju says:

    RADOR mai au de citit. De pe site-ul oficial ISAF http://www.isaf.nato.int/images/stories/File/Placemats/100706%20Placemat(6).pdfse poate vedea o cifra de aproximativ 120 000 militari ISAF. Nu toti americanii sunt prinsi in aceasta cifra. De aici pana la 8000 … Cale Lunga.

  2. Redactia says:

    Multumim Trifon Gruju,

    Redactia a facut corectura de rigoare.