Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

OMLT 5 gata de dislocare în Afganistan

20 de militari de la Brigada 8 Artilerie Mixtă sunt gata să plece, în cursul săptămânii viitoare, într-o nouă misiune de 6 luni în Afganistan.

Militarii fac parte din Echipa Operaţională de Consiliere şi Legătură – tip garnizoană – OMLT 5 (Operational Mentor and Liaison Team) ) şi vor prelua misiunea de la colegii din OMLT 4, echipă formată tot din militari de la Brigada 8 Artilerie Mixtă.

Misiunea OMLT 5 se va termina în luna mai a anului 2011.

Comandantul echipei este maiorul Ionel Hamz care a declarat la ceremonia de plecare în teatrul de operaţii: “Am convingerea că programul de activităţi desfăşurate atât în ţară, cât şi în alte două state membre NATO, respectiv Germania şi Polonia, şi-a atins obictivele şi în acest moment echipa OMLT este în măsură să execute misiune în teatrul de operaţii din Afganistan. Pe durata misiunii vom acţiona pentru întărirea conceptului de parteneriat între forţele coaliţiei şi forţele armatei afgane pentru creşterea încrederii populaţiei locale în capacitatea operaţională a armatei afgane. Aceasta trebuie să fie recunoscută ca un principal element de securitate. De asemenea, vom acţiona pentru protejarea şi ajutorarea populaţiei afgane”.

OMLT 5 va fi dislocată în localitatea Qalat, provincia Zabul aflată în zona cea mai instabilă din Afganistan, sud-estul acestuia.

Vor îndeplinii următoarele tipuri de misiuni:
– elaborarea şi coordonarea planurilor de instrucţie;
– planificarea şi conducerea exerciţiilor de comandament şi tactice în teren;
– elaborarea de planuri pentru acomodarea şi aclimatizarea forţei.

sursa: AGERPRES; SMFT

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “OMLT 5 gata de dislocare în Afganistan”

  1. roarmy says:

    Le dorim din suflet misiune usoara si sa se intoarca cu bine acasa.

  2. Maxim says:

    Le doresc mult noroc, misiune usoara si sa vina toti acasa.

  3. Vaietatorul says:

    Vai, vai si iara vai, sa le dea Dumnezeu sanatate sa vina acasa toti ca asta conteaza insa daca ne uitam doar la fotografie ne dam seama de profesionalismul si seriozitatea actului meletar. Unul e cu mana in dreptul umarului doi la centura restul pe unde apuca si daca ar fi doar asta n-ar fi rau insa am intalnit oameni de la OMLT si in Afganistan si la fel erau din 50 de locuri nefamiliarizati cu armata, repet cu armata, erau din unitati de nu a auzit nimeni de ele unde nu au ei treaba cu armata ei au alte treburi, mai mult administrative, asta e. Pai ei trebuiau sa intruiasca militarii afgani si sa plece cu ei in misiuni… Sa aiba noroc sa vina toti acasa cu bine, in rest sa fim sanatosi ca treaba merge beton. Pa.