Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Comunicat al ANCMRR Botoşani – “Comandantul Forţelor Armate, Guvernul ne-au minţit cu atâta seninătate”

Într-un comunicat al ANCMRR – filiala Botăşani, cadrele militare în rezervă înscrise în această asociaţie se pronunţă tranşant împotriva noului proces de recalculare a pensiilor militare.

Poziţia este distinctă faţă de cea a conducerii centrale, cunoscută cu o atitudine obedientă faţă de puterea politică, ministru şi şeful statutului.

Comunicatul integral:
“Protestul ANCMRR BOTOSANI

BIROULUI PERMANENT CENTRAL
Domnului preşedinte al ANCMRR personal,

Tinând cont de evenimentele ce s-au desfăşurat la începutul acestui an 2011, şi de reacţia avută de conducerea centrală a asocoaţiei noastre, în numele cadrelor militare în rezervă şi în retragere din filiala noastră, am mandatul să vă aduc la cunoştinţă următoarele:

- militarii în rezervă şi în retragere din BOTOŞANI nu apreciază măsurile luate de Ministerul Apărării Naţionale referitoare la recalcularea pensiilor, întrucât aceasta a comis ilegalităţi încălcând Constituţia, Hotărâri ale Curţii Constituţionale şi ale celei mai înalte instanţe de judecată din RAMÂNIA, fapte care au dus la umilirea noastă ca militari care am slujit cu abnegaţie şi devotament statutul de tară;

- am rămas profund dezamăgiţi de promisiunile făcute de toţi cei care ne dadeau asigurarări că totul va fi bine, să stăm liniştiţi şi să asteptăm şi care până la urmă ne-au lovit pe la spate, fiind conştienţi că nu vom putea avea nici un fel de reacţie, dar le spunem că s-au înşelat, pentru că toate acestea ne-au îndârjit şi mai mult şi ne vom bate pentru drepturile noastre pe toate căile legale care există în tara noastră;

- noi nu am făcut nici o presiune asupra conducerii asociaţiei, ba mai mult am avut încredere în cei care ne conduceţi, dar modalitatea de acţiune şi exprimare ne-a produs o mare dezamăgire, comunicare între noi şi dumneavoastră a fost foarte apatică, dacă nu chiar inexistentă.Şi fiindcă mulţi dintre noi am fost comandanţi, considerăm că era necesar şi firesc să ne luaţi apărarea, nu să aruncaţi asupra noastră eşecul actului dumneavoastră de conducere;

- susţineţi că ministrul apărării naţioanale a făcut totul pentru noi, dar oare chiar aşa să fie? Trebuia să nu permită recalcularea pensiilor, să lupte pentru păstrarea statutului nostru nu să ne lase de batjocura celor din mediul civil, să nu permită subordonaţilor care au emis deciziile ilegale şi dezonorante pentru noi să ne ia gradul militar şi cu atâta desconsiderare să ne mai ureze prin talonul de pensie “La mulţi ani cu sănătate”;

- Comandantul Forţelor Armate, Guvernul ne-au minţit cu atâta seninătate, iar dumneavoastră ne-aţi spus să fim docili, să dam crezare spuselor lor, să avem onoare şi demnitate şi, în final, ei nu au dat doi bani pe onoarea şi demnitatea noastră. S-au înaintat atâtea mesaje de protest la toate forurile de conducere – ne-au răspuns vreodată?

- Poziţia de aşteptare care ne-aţi spus să o adoptăm faţă de această dramă din viaţa noastră de militari, posibilitatea şi lipsa de reacţie au făcut în luna decembrie şi începutul lui ianuarie, aproximativ un sfert din membrii noştri să ne părăsească şi să se alăture celor din sindicat şi procesul continua;

- Ne întrebăm care este intenţia Ministerului Apărării Naţionale, de ce vrea să scape de cadrele militare de rezervă, oare să fie adevărat ce se aude că în 2012 soldele militarilor activi vor fi aduse la nivelul celor din NATO, iar noi, cei care am fost sacrificaţi pentru acest ideal să nu putem beneficia?

- Şi, în final dacă după legea unică nu mai avem calitatea de cadre militare în rezervă şi în retragere, se mai justifică asocierea noastră?

PREŞEDINTE,
Col. (r.) Aurel NEAGU”

sursa: scmdsector6.blogspot.com

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

111 Responses to “Comunicat al ANCMRR Botoşani – “Comandantul Forţelor Armate, Guvernul ne-au minţit cu atâta seninătate””

 1. arti 78 says:

  Pot interveni timid?
  Dupa ce am citit toate mesajele trag 3 concluzii:
  1. daca presedintele ANCMRR Covasna este membru UNPR inseamna ca toate cadrele militare in rezerva din acea asociatie ar trebui sa-si faca un control psihiatric
  2. SCMD nu s-ar mai fi infiintat daca toate structurile de conducere ale ANCMRR din toata tara ar fi luat cu adevarat atitudine. Aceste structuri s-au multumit cu pupatul in spate al celor care de ani buni ii avanseaza aiurea, fara merite
  3. cei care posteaza mesaje “bat campii la greu”. Orgoliile sunt prea mari, vulgul este in floare, hormonii sunt greu de stapanit iar principala noastra problema este ignorata.

 2. Daniel says:

  S.C.M.D a trecut la recrutarea fortei de munca din randul pensionarilor…vedeti variante pe site-ul S.C.M.D.
  Iata mostre de prostie:
  Aceste cursuri sunt cofinantate din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
  •Documente necesare: diploma de studii militare (foto), CV european cu poză (EURO-PASS), declaraţie pe proprie răspundere că nu este angajat în câmpul muncii, autentificată la notariat, actul de identitate (foto).
  •Fiecare cursant trebuie să parcurgă ambele cursuri din cadrul unui program.•Fiecare curs se încheie cu o evaluare finală de 2 ore.•Fiecare absolvent primeşte două certificate de competenţă cu recunoaştere naţională şi europeană, eliberate de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale împreună cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.•Cursurile se vor desfăşura la sediul din Bucureşti, Calea Plevnei nr. 53, sectorul 1 (Clădirea Generali).•Cursurile, mesele şi trataţiile sunt gratuite.•Fiecare cursant primeşte pe baza prezenţei la cursuri o subvenţie de participare în valoare netă lunară de 400 lei (800 lei pentru cele 2 luni de cursuri).

 3. CopperNick says:

  @Maria
  Desi nu tine de tematica, totusi:
  1.Factura de gaz ar trebui sa cuprinda detaliile transformarii metrilor cubi de gaz in bani. Metrii cubi se transforma in kilowatzi prin inmultire cu PCS (puterea calorica superioara-apare si pe siteul companiei care asigura gazul) iar kilowatzii se transforma in bani prin inmultire cu tariful (acum 0,0998 lei/kw).
  2.Diferentele pot proveni din: TVA mai mare acum (24%), folosirea necorespunzatoare a centralei, PCS mai slaba decat cea declarata oficial, functionare eronata a contorului (mai ales daca avetzi electronic care transforma volumul necorectat adica cel citit in volum corectat – dupa grafice doar de ei stiute), aer peste normative in conductele de gaz stradale.
  3.Daca avetzi centrala cu condensatie retineti ca aceasta functioneaza in regim condensatie doar pana la 49 grade temperatura pt incalzire. Peste 50 sau 52 de grade functioneaza in regim de tiraj fortat, adica cu 20% gaz in plus. Retineti de asemenea ca pt centrala in condensatie volumul caloriferelor trebuie sa fie cu 20% mai mare decat cel calculat in mod normal functie de volumul casei/camerelor. Pt confirmare verificati documentatia centralei si veti vedea randamentul functie de temperatura de incalzire.
  4.Nu este exclus ca sa platiti si aer. De regula iarna se introduce aer pe conducte pt eliminarea condensului. Volumul ar trebui sa fie f mic dar…. Deocamdata nu exista posibilitatea de verificare a acestui lucru din cate stiu.
  5.Ca si concluzie, 600 ron pe luna de iarna pt suprafata casei dvs nu e mult daca avetzi temperatura ambientala de 20-22 grade. Pt eficientizare instalatzi un cronotermostat si robineti termostatati si veti mai reduce din factura cu 15%.
  Date constatate in propria experienta.

 4. CopperNick says:

  @Maria
  Cu scuze pt ceilalti pt ocuparea spatiului cu alt subiect:
  Semineul este cu doua taisuri. Daca are tiraj mare, adica evacuare verticala directa, fura din caldura camerei respective. Da doar senzatia de caldura dar pe ansamblu nu are aport mare.

 5. botanistu says:

  fantastic,nu mai stiu cu ce sa ne prosteasca in avantajul lor.GENERALII este firma de asigurari,stiu despre ce e vb.se face promisiunea ca te angajeaza ca agent asigurari unde sunt locuri nelimitate ca esti platit la comision,te pune sa faci tu asigurare si pe toate neamurile si vecinii si prietenii si cunostiintele tale.cursuri platite din fondurile de somaj,mare prosteala,sindicatul are el avantajele lui pe care nu le intrezaresc de moment.kk maka,asta e

 6. voinea says:

  Mafiotului suprem au inceput sa-i tremure genunchii.
  A vazut ce s-a intamplat in Egipt realizeaza ca din SCMD si-a facut un dusman de moarte, care stie ce are de facut pentru suspendarea ,arestarea si judecarea lui si incearca tot posibilul pentru a opri manifestatia din 01.03.2011.Ma astept ca in aceste zile sa-l schimbe pe Boc.Va fi in zadar pentru ca lumea deja este constienta ca el, mafiotul sef, este principalul vinovat de situatia dezastruoasa in care ne aflam.
  Pe 01.03. nu vom parasi Piata Victoriei pana ce acest guvern de inpostori nu va demisiona in corpore si se vor decreta alegeri generale.
  Cu stima si speranta,
  Col(r)ing.Voinea Ion

 7. COLONEL BATRAN says:

  la cata tarie serveste nici nu mai este nevoie sa fie inbalsamat.Uite asa mai realizeaza o economie ca doar el a spus ca pic cu pic se face oceanul.

 8. nelu asistatu says:

  Dl Prohasca să scrie corect româneşte si atunci poate i se dă atenţia cuvenită.

 9. voinea says:

  STIMATI CAMARAZI BUCURESTENI!
  DIN PROVINCIE NE VIN PESTE 1200 DE COLEGI CU TOATE MIJLOACELE DE LUPTA ORDONATE. VA ROG RESPECTUOS SA NU FIM MAI PREJOS.VENITI IN NUMAR CAT MAI MARE.NU UITATI CA ACESTI NEMERNICI NE-AU BATJOCORIT CUM NICI COMUNISTII NU AU INDRAZNIT VREODATA.IN ACEASTA NOAPTE TRANSMITETI SEMNALUL DE MOBILIZARE PE TOATE CANALELE AVUTE LA DISPOZITIE(TELEFONIE.INTERNET,VIU GRAI,MANIFESTE LIPITE IN BLOCURILE UNDE LOCUIESC MILITARI).
  AVETI IN VEDERE CA S-AR PUTEA SA TRECEM LA PLANUL”B” SI LUATI-VA BANI,MANCARE,APA SI MEDICAMENTE MACAR PENTRU 2-3 ZILE.
  DACA EGIPTENII AU REUSIT OARE NOI DE CE N-AM FACE-O?
  NU UITATI CA SI MILITARII ACTIVI,POLITISTII SI JANDARMII SUNT DE PARTEA NOASTRA.NU VA FIE FRICA SI BASESCU PICA!
  COL(R)ING.VOINEA ION

 10. Stelian P. says:

  Col(r)ing.Voinea Ion in Armata Romaniei.
  Excelenta, am onoarea sa Va informez ca ati omis din greseala cele mai importante canale de comunicare:
  – porumbeii calatori si rotocoalele de fum.
  Luati legatura urgent cu dl. dr. col. rez…..Dogaru care face ca toti dracii:
  – de unde numai 1200 de provinciali cind el a ordonat sa vina toti ?

 11. nelu asistatu says:

  Conducerea centrala ar trebui sa dea raspuns la toate framantarile ce transpar pe aceste inscrisuri, dar si celor care nu apar dar exista, pentru a se vedea care sunt intentiile sale. Pana acum cu acel proces intentat guvernului nu m-a convins. Lipsa de comunicare duce la adancirea nemultumirilor.