Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Onoarea Armatei trebuie spălată!

carnavalul sarlatanilor in haina militara foto Antena3.ro

Încet dar sigur, potlogăriile făcute de cel ce se intitula ministrul Apărării, Oprea Gabriel, pe vremea când s-a aflat la cârma ministerului pe care cică el îl servea, încep să iasă la iveală. Mai dureros e că mandatul acestui individ de o moralitate şi pregătire intelectuală îndoielnică a murdărit îngrozitor imaginea Armatei.

Dar şi mai grav e că toate abuzurile, ilegalităţile şi mai ales acţiunile imorale – acoperite de multe ori cu paragrafe de legi atent alese – s-au desfăşurat cu clamarea “interseului naţional”, a “onoarei militare”, a “marii familii a Armatei române”. Jignitor, pentru oricine a îmbrăcat, indiferent de grad, haina militară!

Se dovedeşte şi în zilele acestea faptul că propaganda pusă la cale de generalul de carton Oprea şi condusă cu obedienţă şi umilinţă de comandorul Frăţilă (nu pot să-i spun acestei slugi contra-amiral!) nu a făcut decât să acopere nesimţirea unui ministru prea plin de el şi prea puţin mobilat intelectual.

Sub mandatul acestui ministru – cu certitudine cel mai incapabil din toată epoca modernă a României – avansările, recalcularea pensiilor militare, înzestrarea, cedarea de terenuri ale Armatei s-au făcut în scop politic şi personal.

Armata a devenit o feudă a unui aşa-zis doctor în ştiinţe, conducător de doctorate, profesor universitar, general, şef de partid. Citindu-i titlurile şi văzându-i prestaţia pot să afirm că toate aceste titluri aparţin unui şarlatan. Un Şarlatan care a uzurpat toate procedurile de avansare în Armată, a călcat în picioare toate regulile de promovare în învăţământul universitar, un şarlatan care se joacă de-a condusul de doctorate şi care face pe liderul unui partid al trădătorilor (aici consider că merită pe deplin conducerea acestuia, nu era altul mai nimerit!).

Degeaba ani de zile foştii militari au strigat în gura mare că la MApN avansările au devenit o afacere politică, că de acolo ieşeau cu sutele ordinele de avansare ale politrucilor şi ale curvelor politice. Până şi ziarişti fără stagiul militar făcut s-au înghesuit să primească în dar grade de colonei. Josnic.

De la ţiitoare pot să afirm că nu mă aşteptam la mai mult, dar de la oameni cu o anumită pregătire…

Dar de fapt, când o fufă blondă cocoţată în birouri ministeriale şi-a obţinut – numai ea ştie cum – titlul de “doctor în ştiinţă militară”, orice e posibil.

Trist e că gradul militar şi titlul de “doctor în ştiinţă militară” au devenit marfă de traficat.

Nu ştiu ce măsuri ar trebui să adopte noul ministru al Apărării pentru a spăla onoarea Armatei şi a întrona legea, dar mai ales pentru a reda oamenilor din Armată şi din afara ei încrederea în această instituţie. Cert este faptul că aceste măsuri reparatorii trebuie luate în regim de urgenţă. Cine a greşit trebuie să plătească! Cine a acceptat umilinţa de e deveni sculă în mâna unui şarlatan trebuie să fie tras pe linie moartă. Îi cer ministrului doar să respecte şi să aplice legea. Imediat.

Apropos, că tot zic cei de la Centrele militare că sunt acoperiţi legal în ceea ce priveşte avansările unor politruci şi curvuştine, făcute la grămada. Îi sugerez ministrului să facă o convocare pentru pregătirea la mobilizare – perfect legală şi normală – a tuturor celor avansaţi aiurea şi de ce nu, să le facă pregătirea militară necesară!Poate o să le placă. Poate o să dorească să fie chemaţi în activitate pentru o misiune în Afganistan. Doar sunt ofiţeri ai Armatei Române!

Îl felicit totodată pe ministru pentru intervenţia telefonică făcută în studioul televiziunii care a prezentat Lista ruşinii cu cei avansaţi aiurea. A spus că se va îndrepta în justiţie împotriva celui care a făcut ilegalităţile. Îl susţinem cu toată convingerea şi credem că aşa se va putea spăla ruşinea de pe obrazul Armatei. Episoade tip Oprea trebuie să nu mai existe!

Indiferent care va fi rezultatul unui astfel de demers în justiţie sunt convins că onoarea, sau lipsa acesteia, nu-i va permite fostului (ce bine sună!) ministru să facă un gest reprobabil ca fostul său şef (cel al cărei mafii personale a condus-o Oprea). Ar fi chiar un gest de onoare şi asta nu o să găsim la un om care a fugit de arme intrând în Armată. Că doar nu o să credem că sângele de luptător l-a îndreptat pe Oprea înspre “luptătoarea” armă Intendenţa.

Raul Dăncuţă, InfoMondo Militar
21 iunie 2012

 

UPDATE 22 iunie 2012

Cu privire la situaţia persoanelor publice care au primit grade de ofiţeri în rezervă în perioada 2010-2012, Biroul de presă al M.Ap.N. este împuternicit să facă următoarele precizări:

Ministrul apărării naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a instituit, printr-un ordin emis în data de 22 iunie 2012, o comisie pentru verificarea modului de înaintare în grad, în perioada 2010-2012, a cadrelor militare în rezervă. La finalizarea analizei, această comisie urmează să propună ministrului măsurile în consecinţă.

Problematica înaintărilor în grad ale cadrelor militare în rezervă va fi abordată în cadrul unei conferinţe de presă, săptămâna viitoare, de către ministrul Corneliu Dobriţoiu.

În documentele militare de evidenţă nu se înscriu date referitoare la apartenenţa sau activitatea politică a rezerviştilor.

Biroul de Presă al MApN

Lista rusinii

lista avansari oprea foto Ghimpele

 

 

 

 

 

 

lista avansari oprea 2 foto Ghimpele

lista avansari oprea 3 foto Ghimpele

lista avansari oprea 4 foto Ghimpele

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

64 Responses to “Onoarea Armatei trebuie spălată!”

 1. indisciplinatu says:

  Da’ despre “fetele destepte”,..care din simple s.c. au luat direct grade de cpt., mr. sau lt.col….nu spune nimeni nimic???

 2. indisciplinatu says:

  Juvete,..basescu nu are competente de avansare la gradul de colonel..in plus, pot sa-ti spun ca dl.grajdan nu e colonel facut dintre civili….are LM-ul si scoala militara.
  Ca s-a dat in stamba,…e alta poveste,…si e numai a lui.

 3. lica says:

  Avand in vedere dezvaluirile cutremutratoare ,facute la postul de tv.antena 3 si confirmate de Ministerul Apararii Nationale ,potrivit carora ,fostul ministru al Apararii ,Oprea Gabriel ,in complicitate cu Presedintele Romaniei ,Seful SMG ,Seful Directiei Management si Resurse Umane ,Seful Directiei Mobilizare din MAp.N si Comandantii Centrelor Militare ,au semnat decrete si ordine de avansare in grad militar in mod fraudulos ,unor civili si obedienti militari ,contrar prevederilor Legii nr.80/1995 -situatie fara precedent ,care afecteaza si pune in pericol siguranta nationala a Romaniei si credibilitatea institutiei militare in fata partenerilor NATO ,Filiala 1 Pitesti SCMD ,cere Conducerii Centrale a SCMD ,prin Departamentul Juridic ,sa propuna ministrului Apararii Nationale ,inceperea de urgenta a procedurilor de sesizare a Parchetului General si Instantelor de Judecata .
  In acelasi timp solicitam ministerului Apararii Nationale ,sa faca publica LISTA COMPLETA ,precum si persoanele care au facut propunerile si au semnat ordinele .
  Reamintim tuturor ,ca aceasta situatie degradanta si periculoasa ,cu profunde conotatii politice si care cauzeaza o tulburare insemnata bunului mers al institutiei militare , cu consecinte imprevizibile in SAOPSN ,constituie INFRACTIUNE potrivit prev.disp.art.248 C.P.si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani .Fapta insa ,are consecinte deosebit de grave ,fiind vorba de diminuarea capacitatii de reactie a structurilor de mobilizare a armatei si se incadreaza la art.248 ,ind.1 C.P.,adica ,Abuz in serviciu in forma calificata ,care se pedepseste cu inchisoare de la 5 ani la 15 ani si interzicerea unor drepturi .
  Solicitam CONVOCAREA CSAT ,stabilirea si publicarea oficiala a masurilor in acest caz, fara precedent in istoria moderna si contemporana, a armatei Romaniei !
  Honor et Patria ,Vae Victis !
  Presedintele Filialei 1 Pitesti SCMD
  Colonel , v popescu

 4. mos martin says:

  @lica. Frati romani, oare ce e mai cutremurator? Ca niste fufe au luat niste grade(Celsius, Kelvin etc) peste noapte sau ca de 22 de ani Romania este jefuita salbatic? Faptul ca acele fufe au luat niste grade(probabil de aceea vara aceasta este asa fierbinte…se aduna gradele luate necinstit…), pune in pericol siguranta nationala a Romaniei? Dar devalizarea Bancorex de multe miliarde de euroi, scufundarea Flotei de pescuit oceanic-o mandrie nationala acum 23 de ani, jefuirea sistemelor de irigatii, vanzarea pe nimic a unor combinate gigantice ca Sidex, CS Resita, Tractorul, Republica samd…., distrugerea cu buna stiinta a statiunilor balneo-climaterice unde se tratau romanii normali…oare toate astea sunt niste jocuri de copii?

 5. lica says:

  O ALTFEL DE CAMPANIE DE CONSTIENTIZARE – CERERE DE MODIFICARE A INSCRISURILOR FALSE DE PE CUPONUL DE PENSIE
  MINISTERULUI APARARII NATIONALE

  C E R E R E

  Numele meu este ……………………………………….., sunt domiciliat în ……………………. ………………………………………., fost ofiter M.Ap.N. trecut în rezerva la data de …………………., nr. dosar pensie 0355…………………., CNP ……………………………..,

  Va solicit urmatoarele:

  1. Eliminarea cuvantului “MILITARE” din sintagma “PENSII MILITARE” inscrisa pe cuponul de pensie care imi este expediat lunar de catre M.Ap.N., intrucat de la data de 01.01.2011 nu mai exista pensii militare in Romania, iar inscrisul respectiv sub forma “PENSII MILITARE” constituie un fals.

  2. Eliminarea referirii la gradul militar detinut la data trecerii in rezerva inscris pe cuponul de pensie. Mentionez ca gradele militare, desi conform art. 2 din L. 80/1995 au titulaturi unice atat pentru militarii activi cat si pentru militarii in rezerva, incepand cu data de 01.01.2011 acestea nu mai au si valori financiare unice, nemaifiind platite efectiv militarilor in rezerva. Prin urmare, pe cuponul de pensie imi este atribuit un grad militar cu valoarea financiara nula, ceea ce inseamna ca in mod faptic, eu nu detin niciun grad militar.

  Va rog sa imi confirmati primirea acestei cereri.

  Multumesc.

  Nume, prenume ………………….

  Nota: se expediaza pe e-mail la adresa:srp@mapn.ro.

  Campania este menita sa mai trezeasca din letargie nu doar institutiile statului, ci si pe noi!

 6. lica says:

  PREACURVIOASA ELENA UDREA ESTE DOCTOR IN STIINTE MILITARE SUB CONDUCEREA SAVANTULUI DE RENUME MONDIAL , GENERALUL IN STELE OPREA GABITA FIXATIV.
  P.S.-OARE CE GRAD O FI AVAND ELENA UDREA ?????

 7. Marlon Juvet says:

  Baţi câmpii amice, baţi câmpii urât de tot. Nici măcar cu graţie. Oprea conduce doctorate la Băneasa, nu la UNAp. La Băneasa, unde şi-au făcut studiile ăia care te-au trimis şi pe tine să comentezi aici.
  Interesantă discuţia pe tema astea, a doctoratelor lui Peşte, chiar acum pe RTV.

 8. gigimarga says:

  Mi-a fost scârbă să vâd cum îi sărutau mâna creolei lui băse pe scările UNAP-ului nişte generali ai armatei romane, nişte pupincurişti fără coloană vertebrală şi care i-au făcut teza de doctorat din alte lucrări muncite de ofiţeri adevăraţi care au studiat la UNAP. Pentru un pumn de arginţi au înjosit armata română! Ruşine că există astfel de ofiţeri!

 9. gigimarga says:

  Mâi nene, eu nu am călcat niciodată pe la Băneasa! Dacă urmăreşti ştirile tv (se spune că un om informat este un om puternic) vezi că tov.gl.MUREŞAN îi săruta mâna de mama focului blondei de renume mondial mai ceva ca Elenei Ceauşescu. Din cauza unor astfel de oameni fără demnitate poporul român nu progresează ci regresează!

 10. LT.(R) ALEXANDRU GHEORGHE says:

  Nu stiu cine sunteti, dar va multumesc pentru cuvintele de pretuire.Cu respect!

 11. desciuruitu says:

  Trei întrebări:
  1. De ce oare tace mâlc conducerea A.N.C.M.R.R. în cazul clonărilor unor grade la niște civili get-beget?
  2. Cum mai justifică domniile lor deviza PATRIE-ONOARE-DEMNITATE! sau au renunțat la acest nobil înscris din motive de ,,partid de suflet,,?
  3. Cum se simt membrii acestei asociații, deveniți peste noapte camarazi cu alde Turcescu & comp.?

 12. sfiosul says:

  jenant. asa politicieni, asa armata. pacat de tara asta!

 13. sfiosul says:

  desciuruitule: forta, profesionalism, respect- mai regasasti asa ceva in armata?. no coment

 14. victor blat says:

  TENTATIVA DE BLOCARE A DECONSPIRARII MAGISTRATILOR CU GRADE – Conducerea CSM vrea s-o elimine din sistem pe procuroarea Dorina Danielescu, detasata la MApN. Danielescu este sefa Comisiei care verifica gradele militare date abuziv de Gabriel Oprea unor politicieni si magistrati! Oana Haineala a sesizat ANI pe un presupus motiv de incompatibilitate
  Luni, 30 iulie 2012 Scris de Adina A. STANCU – Razvan SAVALIUC
  Actiune in forta a vicepresedintei CSM, Oana Haineala, care a sesizat luni Agentia Nationala de Integritate, impotriva procuroarei Dorina Danielescu (foto) de la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti, detasata la Ministerul Aparatii Nationala (MApN) pe functia de consilier al ministrului. Vicepresedintele CSM Oana Haineala a sesizat ANI dupa ce a aflat de Ordinul Ministrului Apararii Nationale nr. 334 din 16.07.2012 de avansare in gradul de colonel al procuroarei Danielescu, pe motiv ca functia de procuror nu este compatibila cu nicio alta functie publica sau privata, cu exceptia celei de cadru didactic din invatamantul superior. Dorina Danielescu, consiliera a ministrului Apararii, Cornel Dobritoiu, tocmai ceruse CSM sa-i aprobe transferul la Sectia Parchetelor Militare, unde este legal ca magistratii sa aiba grad. Dar in loc de un raspuns s-a ales parata la ANI….

  Sesizarea catre ANI
  Iata sesizarea vicepresedintele CSM, Oana Haineala adresata presedintelui ANI Horia Georgescu: „Va comunicam ca prin adresa Ministerului Apararii Nationale nr. C4509 din data de 16.07.2012, ni s-a transmis copia Ordinului Ministerului Apararii Nationale nr. MP 334/16.07.2012, privind chemarea in activitate cu gradul de colonel a doamnei Danielescu Dorina, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti. In conformitate cu dispozitiile art. 5, alin (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare potrivit carora „Functiile de judecator, procuror, magistrat-asistent si asistent judiciar sunt incompatibile cu orice alte functii publice sau private, cu exceptia functiilor didactice din invatamantul superior, precum si a celor de instruire din cadrul Institutului National al Magistraturii si al Scolii Nationale de Grefieri, in conditiile legii”. Avand in vedere atributiile institutiei pe care o conduceti va rugam sa efectuati verificarile ce se impun si sa ne comunicati concluziile dvs pentru a se proceda conform legii. Atasam alaturat copie de pe Ordinul Ministerului Apararii Nationale nr. MP 334/16.07.2012, precum si de pe adresa Ministerului Apararii Nationale nr. C4509 din data de 16.07.2012”.
  In loc de transfer la Sectia Parchetelor Militare s-a sarit cu o sesizare a ANI
  Dorina Danielescu a fost procuror DIICOT, apoi procuror la PCA Ploiesti, apoi presedinte al Agentiei Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (numita de ex-premierul Emil Boc). CSM i-a incetat detasarea la ANRP in data de 5 iunie 2012. Doua zile mai tarziu, procuroarea Danielescu, la solicitarea MApN a fost detasata pentru 3 ani ca sef birou in MApN si ocupa functia de consilier personal al ministrului Cornel Dobritoiu – ministru care a dat publicitatii ordinele de ofiteri date pe ascuns unor lideri PDL si jurnalisti de casa ai acestui partid. In data de 13 iulie 2012, MApN a solicitat CSM incetarea detasarii de la minister pentru ca aceasta sa fie transferata in cadrul structurilor militare ale Ministerului Public – Sectia Parchetelor Militare, pentru ca apoi sa fie detasata inapoi la MApN. Prin acest transfer, Dorina Danielescu ar fi primit statutul de procuror militar.
  Astfel, CSM, in loc sa analizeze solicitarea de transfer la Sectia Parchetelor Militare (unde este legal ca magistratii sa aiba grade militare) a ales sa sesizeze ANI si sa bareze astfel nu doar transferul solicitat, ci si cariera de magistrat a Dorinei Danielescu.
  Exista voci care afirma ca aceasta sesizare a ANI ar fi o comanda, stiut fiind ca Dorina Danielescu se afla in gratiile USL, iar actualul CSM are alte simpatii politice.

  Sesizarea ANI este abuziva
  Actiunea de sesizare pe motive de incompatibilitate apare din start una mai mult decat fortata. Potrivit Legii 161/2003, a Legii 303/2004 si Legii 144/2007, nu poate exista incompatibilitate decat intre doua sau mai multe FUNCTII indeplinite simultan. Ori in cazul Dorinei Danielescu ea nu indeplineste decat o functie – cea de consilier – si un grad. Repetam, gradul nu este o functie, iar potrivit legislatiei in vigoare, obtinerea gradului militar este o conditie prealabila si obligatorie pentru dobandirea statutului de magistrat militar. Amintim ca Dorina Danielescu este presedintele Comisiei pentru verificarea modalitatii de acordare a gradelor militare de catre fostul ministru Gabriel Oprea. ATENTIE – Dorina Danielescu verfica inclusiv gradele militare date unor magistrati in scandalul in care deja ministrul apararii, Corneliu Dobritoriu a anuntat ca Procurorul General Laura Kovesi are gradul de colonel. Din acest punct de vedere, totul apare ca o reglare de conturi.

  * Cititi aici sesizarea Oanei Haineala catre ANI