Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

ONU şi-a reafirmat decizia de a rămâne în Afganistan

sigla ONU

În pofida unui “mediu de securitate dificil” şi atacurilor a căror ţintă este de 18 luni, Organizaţia Naţiunilor Unite va rămâne prezentă în Afganistan.

Subsecretarul general al ONU pentru Securitate, Gregory Starr, a declarat că “Afganistanul este un câmp de operaţiuni dificile, dar suntem aici pentru a rămâne”.

“Este evident, dacă judecăm după ceea ce am îndurat de 18 luni – instalaţiile noastre în Afganistan au fost vizate de trei atacuri -, că există o mare îngrijorare cu privire la mediul de securitate”, a subliniat el.

La 1 aprilie, între 2.000 şi 3.000 de manifestanţi, care protestau faţă de incendierea, în public, a unui exemplar din Coran, în Statele Unite, au luat cu asalt birourile ONU de la Mazar-i-Sharif, omorând trei angajaţi europeni, între care şi un român, şi patru agenţi de pază nepalezi.

“Este un mediu dur. Va trebui să găsim mijloacele de a continua să îndeplinim sarcinile pentru care ONU se află în Afganistan”, a continuat el.

Într-o întâlnire cu preşedintele afgan, Hamid Karzai, săptămâna trecută, Starr a exprimat “îngrijorări puternice” cu privire la problema securităţii. “Este o provocare”, a spus el, precizând că este necesar ca Guvernul afgan să “contribuie mai mult”.

“Atât timp cât suntem aici, responsabilitatea primordială pentru protecţia ONU revine Guvernului”, a insistat el.

sursa: MEDIAFAX

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.