Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

“Operaţiunea şpagă pentru fregate” mai aproape de soluţionare

În timp ce mândrele fregate româneşti (acum, căci pe vremea când erau fier vechi erau britanice) despică mările şi oceanele, Oficiul britanic pentru Fraude Grave îşi continuă la fel de impasibil demersul pentru a afla modalitatea prin care BAE Systems a mituit oficiali din România, Africa de Sud şi Tanzania pentru obţinerea de contracte.

Potrivit „Mail on Sunday”, cel puţin cinci persoane ar urma să fie puse sub acuzare pentru şpaga care ar fi fost oferită de foşti angajaţi ai companiei de armament BAE Systems pentru obţinerea de contracte în România, Africa de Sud şi Tanzania.

Inculpările fac parte din strategia Oficiului britanic pentru Fraude Grave de a determina compania să încheie un acord, prin care să recunoască infracţiunile comise de foştii angajaţi.

În privinţa României, ancheta a vizat vânzarea a două fregate, evaluate la 122 de milioane de euro, contract în care BAE e bănuită că ar fi mitut un oficial român cu aproape 7,6 milioane de euro, potrivit presei britanice. Direcţia Naţională Anticorupţie a clasat însă, pe 15 iunie anul trecut, ancheta deschisă la noi, rezervându-şi dreptul de a o redeschide.

sursa: Evenimentul Zilei

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.