Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Oprea a dat startul construirii în cazarma 429 Pipera a 600 de locuinţe pentru angajaţii SMFA

Marţi, 7 septembrie, a fost lansat proiectul de construire de locuinţe pentru tineri, în regim ANL, pe terenul situat în strada Fabrica de Glucoză nr. 2-4, din sectorul 2 al Municipiului Bucureşti.

Pentru derularea acestui proiect, Ministerul Apărării Naţionale a transmis, prin HG nr. 714/2010, din domeniul public al statului şi administrarea M.Ap.N. în administrarea Consiliului Local al sectorului 2, o parte din terenul cazărmii 429 Pipera, în suprafaţă de 4,53 ha. Partea de teren transferată se utilizează în scopul sistematizării zonei, respectiv pentru construirea, în maxim 3 ani de la preluare, de locuinţe şi funcţiuni complementare spaţiilor de locuit, prin programe derulate de Agenţia Naţională pentru Locuinţe, potrivit legislaţiei în vigoare.

Proiectul prevede construirea unui număr total de 1.500 de locuinţe. Dintre acestea, 40% sunt destinate angajaţilor Statului Major al Forţelor Aeriene, 5% vor reveni angajaţilor Ministerului Administraţiei şi Internelor şi 5% personalului din Serviciul Român de Informaţii.

Ministrul Gabriel Oprea a declarat: “Ministerul Apărării Naţionale continuă proiectul naţional de colaborare cu administraţiile publice locale pentru construirea de locuinţe pentru tineri şi pentru cadrele militare. Deja în mai multe judeţe ale ţării au fost demarate astfel de programe, în care ministerul a cedat administrarea unor terenuri aflate în circuitul militar, iar primăriile sau Consiliile Judeţene, în colaborare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, au demarat construirea de imobile destinate tinerilor şi personalului militar. Iată că acest program are proiecte şi în Capitală, iar tinerii din sectorul 2 pot spera ca în termen de câţiva ani să beneficieze de locuinţele ANL”.

Ministrul Apărării naţionale a subliniat că trecerea acestor terenuri din administrarea ministerului în administrarea primăriilor are la bază analize efectuate de specialiştii MApN, în care se evidenţiază foarte clar care sunt unităţile ce pot fi desfiinţate sau relocate : “În ultimii 20 de ani nu a existat o astfel de evaluare sau un astfel de demers. Aşa s-a ajuns în situaţia în care ne aflăm astăzi, când un număr foarte mare de cazărmi sunt situate practic în inima oraşelor. Am relocat sau am comasat cazarme, iar spaţiul a fost transferat în administrarea consiliilor locale. Armata nu pierde absolut nimic, ci dimpotrivă câştigă: pe de-o parte, la capitolul logistic, printr-o relocare mai judicioasă a cazarmelor, şi implicit a resurselor alocate mentenanţei şi, pe de altă parte, câştigă prin sprijinul pe care îl acordă cadrelor militare”.

Până în prezent cert este faptul că terenul Armatei a fost cedat. Rămâne de vazut dacă în 3 ani cele 600 de apartamente/locuinţe vor fi livrate militarilor de la SMFA. Oricum la un preţ mediu de 20.000 de euro/unitate locativă ar fi nevoie de 12 de milioane de euro investiţie făcută de Ministerul Dezvoltării.

Or avea şi banii, sau numai vorbele?

Dar fiind vorbele a doi “generali” ai Armatei Române şi a unui doctorand îm ştiinţă militară, e clar că ştiu ei ce spun…

sursa: Biroul de presă al MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

7 Responses to “Oprea a dat startul construirii în cazarma 429 Pipera a 600 de locuinţe pentru angajaţii SMFA”

 1. cititor says:

  Concentrarea personalului militar si din diferite servicii in cartiere compacte incalca principiul DISPERSARII FORTELOR SI MIJLOACELOR,cu toate consecintele care pot sa decurga de aici.

 2. cititor2 says:

  si astfel a inceput deposedarea armatei de terenurile detinute… Mai ganditi-va! O fi bine, o fi rau…?

 3. yos says:

  Imi cer scuze ca inetrvin la acest subiect dar am o intrebare pentru cadrele militare. Un cadru militar activ poate desfasura activitati ca persoana fizica autorizata(pfa)? lefea spune:

  -Legea nr. 80 din 1995, la art. 30 spune:
  Ofiterii, maistrii militari si subofiterii in activitate au obligatia de a nu efectua activitati care contravin demnitatii, prestigiului si normelor de comportare ce decurg din calitatea lor de cadre militare.
  Cadrelor militare in activitate le este interzis:
  a) sa indeplineasca alte functii decit cele in care sint incadrate, cu exceptia cumulului prevazut de lege, in conditiile stabilite prin ordin al ministrului apararii nationale;
  b) sa fie asociat unic ori sa participe direct la administrarea sau conducerea unor organizatii ori societati comerciale, cu exceptia celor numite in consiliile de administratie ale regiilor autonome si societatilor comerciale din subordinea Ministerului Apararii Nationale, din cadrul industriei de aparare sau in legatura cu aceasta.

  – cadrele militare sunt functionari publici cu statut special.
  In acest caz, consider ca aveti dreptul tinad cont de urmatoarele:

  – Potrivit art. 94 din legea 161/2003, modificata prin legea 330/2009, incepând cu data de 12 noiembrie insa, odata cu intrarea in vigoare a modificarilor aduse de legea-cadru 330/2009, functionarii au dreptul sa detina o functie sau sa desfaşoare o activitate intr-o societate comerciala privata, in cadrul unei asociatii familiale sau ca persoana fizica autorizata,
  – totodata, potrivit art. 96 al legii 161/2003 functionarii au dreptul sa exercite functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii ştiintifice, al creatiei literar-artistice şi in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public potrivit fişei postului.

  -asociatii sunt in cazul SC-urilor constituite in baza Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata.
  Daca la SA sunt minim doi, la SRL poate fi si unul.
  PFA-ul dvs. este constiuit in baza O.U.C. nr. 44 din 16 aprilie 2008 pri întrepivind desfasurarea activitatilor economice de catre pfa, ii si if.

  -PFA (persoana fizica autorizata) nu este totuna nici cu organizatii si nici cu societati comerciale. multumesc anticipat

 4. bibilotul says:

  Inainte de a instraina terenul muzeului de aviatie,cineva a indraznit sa vanda si din aeronavele de vanatoare -bombardament expuse in incinta muzeului in toamna lui 2005-2007.Domnule c-dor Sandachi,lamuriti-ne,unde sunt l-29 si l-39 caci nu prea mai apar in incinta,cel putin acelea care mai aveau resursa de zbor.

 5. gogu says:

  bah biroule de presa al M.Ap.N.! alooo! se-aude,bre?

  vezi, bah biroule, ca ministerul apararii nationale se scrie cu 3 majuscule (M, A si N – da N, nu n), dar numai in comunicatele de presa!

  mai vezi, bah biroule, ca 40% din 1.500 inseamna fix, da’ fix 600. du-te… limbaj cenzurat bah biroule, la ala care ti-a zis ca ar fi 400 si spune-i ca te-a pacalicit. doar daca nu cumva 200 de apart. le-ati planuit, inca de pe acum, sa le dositi.

  bah, biroule, bah, te-au chinuit rau la scoala, ai? lasa, nu-i nimic, la mapeneu e mai bine, ca pe “filiera” se accepta oricum.

  hai, sictir! (in loc de hai pa.)

 6. pensionar militar says:

  Cred ca hangarele si pavilioanele istorice ce faceau parte din aerodromul regal Pipera nu au fost date! In ele este gazduit Muzeul Aviatiei Romane. Cazarma are mult teren care nevalorificat, pe care acum mai sunt depozitate elemente de tehnica de radiolocatie nevalorificat de f. multi ani!

 7. gogu says:

  nu stiam ca si redactia sitului este afiliata la fratia lui fratila.

  cum adica “…limbaj cenzurat”? poi sa stiti si voi ca “m a t a” vine de la matale, nu de la m3ta!