Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Oprea a lansat un nou slogan: “recalcularea pensiilor militare este în favoarea, şi nu împotriva pensionarilor militari”

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a declarat, luni, 13 septembrie, într-o conferinţă de presă, că, “prin recalculare, cea mai mare parte a pensiilor militare nu vor scădea, iar unele chiar vor creşte”.

“Astăzi sunt în măsură să informez pe militari şi pe cei care au ieşit la pensie din armată că prin recalculare cea mai mare parte a pensiilor militare nu vor scădea. Dimpotrivă, unele dintre ele vor creşte”, a spus ministrul Gabriel Oprea.

Oprea a precizat că pensiile nu vor creşte mult, dar a adăugat că în actualele condiţii orice creştere este importantă.

El a menţionat, însă, că “vor exista şi pensii ale militarilor care vor fi diminuate, dar cu sume nesemnificative”.

Oprea a subliniat că menţinerea pensiilor militare la acelaşi nivel este o consecinţă a modificării bazei de calcul a pensiei militare, în care au fost incluse venituri pe care militarii le-au realizat, dar care până acum nu erau luate în calcul la stabilirea pensiei. Este vorba despre sporuri, indemnizaţii, prime şi premii, compensarea concediilor de odihnă neefectuate etc.

Ministrul a subliniat că, dacă această modificare a metodologiei de calcul nu s-ar fi realizat, atunci pensiile militare ar fi scăzut cu procente cuprinse între 19 şi 69%.

Gabriel Oprea a subliniat că “recalcularea pensiilor militare este în favoarea, şi nu împotriva pensionarilor militari”.

El a mai precizat că pensionarii nu vor fi purtaţi pe drumuri pentru a obţine adeverinţe de venit, ci doar vor completa un formular pe baza căruia armata va face toate demersurile pentru completarea adeverinţelor de venit.

“Vreau să le explic pensionarilor militari că evitarea depunerii unei solicitări de recalculare îi dezavantajează. Pentru că pensia oricum se va recalcula, iar în absenţa adeverinţelor, recalcularea se va face doar în funcţie de salariul mediu brut pe economie”, a spus Oprea, adăugând că pentru cei care au avut venituri sub nivelul salariului mediu brut pe economie ar fi un sistem dezavantajos.

De asemenea, Gabriel Oprea a mai spus că pensiile de urmaş de invaliditate stabilite în baza Legii 80/1995 nu vor fi recalculate. Potrivit însă generalului de brigadă Maria Lupu, şeful Direcţiei financiar-contabile din MApN, “nu vor fi recalculate pensiile de urmaş şi de invaliditate obţinute ca urmare a decesului în timpul şi la locul de muncă, celelalte pensii de urmaş şi de invaliditate vor fi însă recalculate”.

Nici indemnizaţiile şi sporurile pe care le primesc veteranii de război şi văduvele veteranilor de război nu se vor recalcula.

Rămâne de văzut când Oprea spune adevărul. Dacă o face vreodată! Până acum lozincile lansate de Oprea au trecut de la “pensiile sub 3000 de lei nu vor scădea” la “cea mai mare parte a pensiilor militare nu vor scădea”. Ce nu spune Oprea e de ce nu se recalculează pur şi simplu pensiile că tot au baza de date pe mână şi cer tot felul de adeverinţe şi cereri de recalculare, lucruri care înseamnă umilinţă şi timp pierdut pentru toată lumea. Cam pute domnule Oprea, cam pute!

Oricum, domnul Oprea nu se poate sustrage unei realităţii crunte pentru tagma militarilor: sub conducerea ministrului Apărării Oprea categria socioprofesională “militar al Armatei României” a dispărut. Militarii activi au devenit nişte funcţionari obişnuiţi fiind incluşi în Legea unică de salarizare dar cu drepturi diminuate şi obligaţii mai mari decât restul funcţionarilor, iar pensia militară de stat pur şi simplu a dispărut.

Continutul conferintei de presa

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

109 Responses to “Oprea a lansat un nou slogan: “recalcularea pensiilor militare este în favoarea, şi nu împotriva pensionarilor militari””

 1. mos alecu says:

  Curios este faptul ca limbutii (mai bine zis ‘limbistii’) care sustineau si pe aici ‘bunaciunea’ inlocuirii L.164/2001 cu o alta lege a pensiilor… tac ca “porcu’n popusoi” tocmai acum cind L.164 a fost abrogata , implinindu-li-se visul.

 2. fagarasanu says:

  pentru activi

  vi se pregateste o surpriza

  se anuleaza legea 80. veti fi negri pe plantatie pentru un castron de mancare si o salopeta cu grade .
  ati facut sex cu buha (sa ma exprim mai elebant)
  STATI SI DORMITI IN IZMENE SI SUPORTATI ORDINELE UNOR IDIOTI .

  PS: SUNT CONVINS CA CINEVA ACOLO SUS INREGISTREAZA SI STA CU CASTILE PE URECHI – O SA LE POMENESC NEAMURILE APROPIATE PE POMELNIC LA MORTII.

 3. Pavel says:

  @Ionel a scris:
  13 Septembrie 2010 la 6:00 pm

  Ionel, ionelul tatii,
  Daca ai auzit de expresia ce tine de onoare: am inteles”?
  Daca asa ai procedat cand fusesi activ, am mari indoieli ca ai servit patria cu adevarat. Te consider un oportunist si un raufacator indemnand oamenii la nerespectarea legii.
  Cred ca trebuia sa te adresezi celor care au “legiut” o asemenea nelegiuire si nu impotriva celui care nu stie cum sa scoata camasa.
  Ma bucur ca nu am avut un asemena camarad sau sef ca Dvs
  Pavel C.

 4. sejc says:

  astazi am intalnit un lt.col.in varsta de 78 ani cu care am fost coleg de serviciu cu multi ani in urma.m-a intrebat daca am fost la cmj sa depun actele.i-am spus ca nu si nici nu o voi face.m-a chestionat daca am pensie mai mare de 30mil.asta este mentalitatea unora.cel putin persoana la care ma refer are o scuza.varsta.dar cei mai tineri ce scuza au?.va informez ca centrele militare nu au primit nici un extras din statele de plata.de unde oprea si madam lupu au scos acele exemple?nu sunt ele simple fantasme?la centrele militare exita somaj cronic.un cmj din un judet care se inregistreaza cu 2000 pensionari militari a primit mai putin de 300 cereri de eliberare de adeverinte cu veniturile.am avut o discutie cu un pensionar de la mi.si acestia sunt hotarati sa nu depuna cereri si sa cheme statul in judecata.dimineata am adresat memoriu scris lui oprea in care am mentionat ca nu doresc recalcularea pensiei si drept urmare nu depun cerere.totodata cu respect l-am atentionat ca daca o face din proprie initiativa imi rezerv dreptul a-l chema in judecata.boc a spus ca pensiile nu vor scadea sub 30mil.bani in mana.oprea sa referit la pensia in plata deci la net.in concluzie asti se incurca in minciuni.si daca ar fi numai asta.sa ne auzim de bine.

 5. gogu says:

  ce treaba are Dir. Fin-contabila sa calculeze pensii, fie ele militare sau unitare? stiam ca este treba celor de la pensii militare, nu a socotitorilor!lupoaica nu isi avea locul in fotografie, decat pt. impresia artistica, la cine tine!

  sigur ca sunt minciuni! cum se poate maior cu 31 ani vechime efectiva? poi are, la stabilirea dreptului de pensie, varsta de 52-53 de ani. poi ce mr. ajunge la varsta asta, ca te scoate calculatorul din sistem, pt.limta de varsta in grad. da’ lupoaica n-are traba cu de-astea, ca la ea, ca si la cpt.(r) oprea, se alplica alt statut al cadrelor militare!

  sigur ca sunt minciuni! ce Mm are acum pensie in plata de 1965 lei, cand un Mm in activitate are solda de 1604 lei, din care 540 lei norma de hrana. deci solda, cu toate sporurile este sub 1100 lei, iar pensia dubla? vorba lui lucius: hai SICTIR!

 6. anonimo says:

  Exprimati-va cuviincios. Ex.: Sictir ,va rog!

 7. Ducu says:

  Are cineva habar, ref la Decizia C.Ap.Buc, ce s-a scris la condica vs Dos 7273(4)/2/2010? Azi urma sa se dea verdictul dupa o amanare de o saptamana!

 8. BADEA says:

  Cum este posibil sa minta acesti guvernanti in acst stil ca,pwensiile nu vor scadea.Sint pensionar mira ,am prinit in luna ianoarie pensia diminuata cu toate ca pe decizia care am primit-o am stagiul de cotizare complet.Ei cred ca vorbesc cu papagali lor din partid.In rindul pensionarilor sint cadre cu carte mai multa ca iei,Cind va avea loc mitingul ca sa venim cu toti sa dam jos guvernul ,dupa care sa se faca un grup din rindul pensionarilor sa veridficam averile celor care au distrus rominia.PDL membri acstui partid-neupere .Sa vedem cum au cistigat ei averile din ce bani publici.SA LE FIE RUSINE .Oricum nu mai au mult timp la dispozitie sa ramina la guvernare.La televizor de ce nu apare si un reprezentant al MAI pentru a spune cadrelor cum au facut acest calcul a pensiilor .PLECATII SI IAR PLECATII FAVETII ROMINIA DE RIS NU VA MAI SUPORTA NICII CEI DIN MORMINT .

 9. titatitica says:

  DESPRE SINCERITATEA TARZIE A UNUI VOTANT PDL! E BINE CA ORICUM S-A TREZIT. INTREBAREA ESTE: OARE NE MAI REVENIM DIN LOVITURILE ACESTOR MASCARICI ISTORICI?

  ÎN BĂNCILE DIN ELVETIA & BELGIA AU FOST IDENTIFICATE PANĂ ACUM CONTURILE GROPARILOR TĂRII, SI ANUME:
  * ELENA UDREA – 1 MILIARD DE EURO
  * TRAIAN BĂSESCU – 2,5 MILIARDE
  * RADU BERCEANU – 4 MILIARDE
  * ADRIEAN VIDEANU – 5 MILIARDE
  * VASILE BLAGA – 4 MILIARDE

  Din vremuri imemoriale, bandiţii s-au dat singuri în gât. Situaţia se repetă şi acum, în România, cu gruparea de crimă organizată reunită în jurul lui Traian Băsescu. De mai bine de 1 an de zile, aceşti mafioţi se ameninţă şi se şantajează reciproc, după cum se vede si se stie. Fiecare are impresia că ceilalţi au furat mai mult. Impresie bazată pe fapte reale, după cum avea să se dovedească. În Ajunul Crăciunului, mai exact vineri, 24 decembrie, la orele 11,30, Traian Băsescu i-a chemat la ordine, într-o vilă de protocol de la Predeal, pe cei 3 cu care a pornit la drum şi de care nu are loc Elena Udrea. E vorba de Adriean Videanu, Vasile Blaga şi Radu Berceanu. Primii 2 au sosit la timp, venind de la Bucureşti. După o oră, avea să vină, de la Craiova, şi Radu Berceanu. Discuţia a fost una violentă, cu urlete animalice şi ameninţări, şi a durat pînă la orele 14. La un moment dat, Băsescu le-a pus în vedere să plece din partid, imediat după Anul Nou. Şi le-a pus pe masă dovezile şi extrasele unor conturi bancare, aduse din străinătate de un prieten arab al Elenei Udrea, agent al mai multor Servicii Secrete. Astfel, conform acestor probe, cei 3 au depuse în băncile străine următoarele sume: Vasile Blaga şi Radu Berceanu – fiecare câte 4 miliarde de euro; Adriean Videanu – 5 miliarde. Cele mai multe conturi se află în Elveţia şi Belgia. La câteva ore după ce a plecat Banda celor 3 (mai precis, la 18), au “aterizat” şi Elena Udrea şi arabul respectiv. Acesta e sirian şi are o reţea de hoteluri la Paris , Bruxelles, Beirut , Abu Dhabi şi în alte oraşe şi staţiuni turistice. Reamintim că “amanţii morţii” au sume ceva mai “modeste” în băncile din străinătate: Traian Băsescu – 2,5 miliarde de euro; Elena Udrea – 1 miliard. Normal că sunt invidioşi! Acelora care, poate, se miră de mărimea colosală a sumelor le vom reaminti că cei 3 răufăcători au condus, ani de zile, ministere-cheie ale Guvernului României: Interne, Transporturi, Economie. E inutil să precizăm cum au putut tâlhări aceşti hoţi fondurile acelor ministere, dar şi împrumuturile externe, în condiţiile în care NU i-a controlat nimeni. În curând, vor FURA şi aerul pe care-l respirăm, BRAVO votangiilor pomanagii pentru găleti portocalii, BRAVO celor care au pus botu’ la promisiunile lor mincinoase.