Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Oprea, agent electoral al ministrului Dezvoltării şi Turismului?

Aflat în vizită de lucru pe plaiurile sătmărene, ministrul Apărării, Oprea Gabriel, a ţinut să se întâlnească cu comandanţii unităţilor militare din judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj dar şi cu personalul Batalionului 52 Geniu “Tisa” din Satu Mare, precum şi cu reprezentanţi ai militarilor din categoriile de forţe care îşi desfăşoară activitatea în aceste garnizoane.

Ce au putut să afle aceştia din gura ministrului după ce au cheltuit banii de deplasare pentru a se întâlni cu cel mai înalt reprezentant al MApN?

1. Autolaude:

– Proiectele demarate în judeţele în care Armata dispune de spaţii şi terenuri excedentare vor rezolva problema locuinţelor pentru tinerii militari aflaţi la începutul carierei; aceasta, prin parteneriatul iniţiat în acest an de Ministerul Apărării Naţionale cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi cu autorităţile locale pentru construirea de locuinţe pentru tineri, în regim ANL;

– ministrul este preocupat, alături de conducerea Ministerului, de protecţia socială a personalului militar şi civil din MApN şi, de aceea, în toate proiectele iniţiate până în prezent, condiţia pentru transferarea terenurilor către autorităţile locale a fost ca procente cuprinse între 30 şi 50% din numărul de locuinţe care se vor realiza să revină tinerilor militari;

– ministrul este preocupat, constant, pentru îmbunătăţirea cadrului legislativ existent, a statutului gradaţilor şi soldaţilor voluntari şi cel al cadrelor militare, insistând pe modificările aduse în acest an Legii 346/2006, privind statutul soldaţilor şi gradaţilor voluntari dar şi pe modificarea Legii 80/1995, privind statutul cadrelor militare (probabil, le-a spus, încruntatându-se, că au obligaţia de a participa la misiuni în teatrele de operaţii!!!);

2. Acţiuni preventive:

– au fost analizate şi aspecte legate de organizarea festivităţilor de sărbătorire, la 25 octombrie, a Zilei Armatei României;

3. Mistificări

– ministrul Gabriel Oprea a exprimat preocuparea sa constantă pentru îmbunătăţirea cadrului legislativ existent.

Explicaţie ajutătoare: prin votul deputatului Oprea şi a celor din jurul său grupaţi în partidul de conjunctură UNPR (cunoscut  dealtfel, ca Partidul Trădătorilor) statutul cadrelor militare a fost practic desfiinţat, militarilor luându-se cinstea de a face parte dintr-o categorie profesională cu statut special.

Astfel, militarii activi au fost asimilaţi funcţionarilor publici, li s-au  redus salariile, dar li s-au menţinut obligaţiile suplimentare.

Tot prin votul lui Oprea, pensionarilor militar, pur şi simplu,  le-a fost desfiinţată pensia militară; pensia ce urmează a o primi va fi diminuată şi va fi obţinută în urma umilirii pensionarilor prin solicitarea, pe bază de semnătură, a recalculării acesteia, sub ameninţarea diminuării grave a ei.

De asemenea, foştilor pensionari militari li s-a luat dreptul de a cumula pensia cu salariul de la stat, în pofida legilor în care au ieşit din armată,  urmare a procesului de restructurare a acesteia. Aceasta în pofida faptului că Oprea cumulează mai multe venituri de la stat: ministru, deputat, profesor universitar, conducător de doctorate (sic!).


sursa: Biroul de presă al MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Oprea, agent electoral al ministrului Dezvoltării şi Turismului?”

  1. Nimeni says:

    Cel mai mult îmi place chestia cu locuinţele pentru militari. Astfel, militarii vor avea nesperata şansă de a achiziţiona o locuinţă care va costa cu cel puţin 50% mai mult decât preţul pieţei (vezi proiectul Antiaeriană din Bucureşti), pentru care vor trebui să contracteze de la o bancă un credit ipotecar, a cărui rambursare va fi un adevărat chin datorită reducerilor salariale…. Bleah!

  2. altfel says:

    Eu cred ca Oprea are un serviciu secret exceptional. Astia ii selecteaza pe cei care participa la intalnirile cu ministru, astfel incat sa fie siguri ca nu-l intreaba nimeni pe Oprea DE CE INCALCA EL INSUSI LEGEA 80/95. Atat. Caci incalcarea dreptului la asistenta medicala GRATUITA, prevazut in legea 80/95, se face CU ACORDUL ministrului apararii.

  3. sejc says:

    oprea.mars de aici javra ordinara.