Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Oprea aruncă responsabilitatea achiziţionării F16 second hand în curtea Parlamentului

Prevalându-se de faptul că aprobarea achiziţionării celor 24 de avioane F16 second hand din SUA o va da Parlamentul, ministrul Apărării a declarat că decizia de a achiziţiona aparate de zbor americane o va lua “poporul român, prin reprezentanţii săi aleşi”. Adică o majoritate parlamentară netransparent alcătuită.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a declarat, vineri, la Timişoara, pentru AGERPRES, că achiziţionarea aparatelor de zbor americane de tip F16 este strict necesară în condiţiile în care armata noastră este una profesionistă, NATO.

“Resursa noastră de avioane, respectiv MIG-urile, expiră în scurt timp. De aceea, este absolut necesar pentru o armată care se doreşte să fie performantă, să aibă avioane performante”, a spus Oprea.

Surprinde garanţia pe care o dă ministrul privind calitatea unor aparate second hand. O fi asimilat tehnica de aviaţie cu bucătăriile de campanie mai cunoscute dânsului.

sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

5 Responses to “Oprea aruncă responsabilitatea achiziţionării F16 second hand în curtea Parlamentului”

 1. voinea says:

  Iata ca ceea ce previzionam acum doi ani incepe sa se adevereasca.Vom cumpara avioane F-16 second hand, care probabil vor fi modernizate de catre firma ELBIT din Israel.Cer ministrului apararii sa faca public dosarul MIG-21( cat a costat modernizarea celor 100 de avioane ,care de fapt au fost 80,cate au cazut,cati piloti au murit, la cat se ridica despagubirile catre familiile indoliate, cat au costat cele peste 80000 de zile specialist evreu prezent numai in unitatile de aviatie etc.)
  Col(r)ing.Voinea Ion fost sef al Sectiei Razboi Electronic din SMG

  voinea a scris:

  26 Martie 2010 la 3:15 pm
  Este o mica mare diferenta intre ce ea ce a fost si ce este acum.
  Daca inainte eram pacaliti de rusi(amintiti-va episodul statiei de radio R-118 cand gen Angheloiu , sefulC.T.T. a fost destituit pentru cumpararea acelor statii revopsite), acum cu buna stiinta cumparam tehnica veche pentru a permite imbogatirea mafiotilor si a face jocul stapanilor de la Londra ,Washinton.Berlin.Amintesc aici afacerile mafiote AZUR,GHEPARD,FREGATE,F-16 care au dus la inzestrarea ARMATEI cu fiare vechi la standarde NATO si la spolierea bugetului apararii in asa hal incat acesta nu mai poate plati nici pensiile militarilor(catalogate nesimtite de politicienii nemernici si nesimtiti). Acum generalii care se opun cumpararii de tehnica “second hand” sunt destituiti(gen.CROITORU seful SMFA care s-a opus cumpararii lui F-16 la mana a doua).Asa vad eu diferenta si am trait-o de la gradul de locotenent pana la gradul de colonel cand am fost inlaturat din ARMATA de mafiotul BABIUC pentru ca m-am opus afacerii AZUR.De la actuala clasa politica mafiota si corupta pana in maduva oaselor nu ma astept la nimic bun. Daca vom dormi in cizme ne meritam soarta.
  Cu stima,
  Col(r) ing.Voinea Ion

 2. Nici Ion Iliescu, nici Constantinescu nu ar fi avut alta alegere, pentru simplul motiv ca intre o Europa tematoare de Moscova si SUA este preferabil parteneriatul strategic cu americanii. Restul nu conteaza.

 3. Victorian says:

  E regretabil de se va intampla asa…personal am incredere in Seful Armatei precum si in Ministrul apararii nationale…sper ca isi vor exprima transant optiunea pro sau contra…// pentru noi cadrele in rezerva ar fi benefic,ca de altfel si pentru ei,sa se exprime public, vis-a-vis de aceasta noua incercare de compromitere a…NATIEI ROMANE…// Sa nu va asteptati,totusi, de la armata noastra la prea mult…este si va ramane MAREA MUTA…din nefericire…!!!!!

 4. alex says:

  e buna asta cu aruncatul pisicii in jos – pana la urma o sa gaseasca vreun paznic pe la vreo baza aeriana si o sa ne spuna ca ala a luat decizia…

 5. Marlon Juvet says:

  @ Legiunea Jemina – în nickname-ul dvs. e un link către site-ul MAp. Sunteţi purtătorul lor de cuvânt prin spaţiul virtual? De acord cu ultimele puncte de vedere, da’ ar fi bine să ştie şi p_ _imea cheştiile astea legate de apartenenţa profesională. Cât despre toarşu gheneral Oprea, numai bine. E tot din filmele alea de inspiraţie nordcoreană ca şi “Jabba The Hut” Cătălin Voicu, iar când Disidentu de la Anvers îşi va termina trebile murdare cu el, cam acelaşi trend concentraţional îl va aştepta şi pe actualul ministru al oştirii. Părerea mea… (şi nu numai)