Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Oprea: drepturile salariale ale militarilor care se află în teatrele de operaţii nu vor fi afectate de măsurile de austeritate

Potrivit unei declaraţii aparţinând ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, drepturile militarilor care se află în teatrele de operaţiuni nu vor fi afectate de măsurile de austeritate anunţate de guvernul Boc.

Declaraţia a fost făcută în faţa audienţei care participa la Dej la ceremonia de plecare în Afganistan a militarilor Batalionului 811 Infanterie.

“Drepturile militarilor nu vor fi afectate. Discutăm acum, în 2010, vă pot spune, chiar în condiţii grele, bugetare, pentru că aşa este normal să fie, să căutăm, să ne descurcăm într-o criză mondială, nimeni nu a adus-o de acasă./…/ Trebuie să stăm uniţi, nimeni nu tebuie să tropăie din picioare că în România e greu”, a afirmat ministrul, la ceremonia de plecare a Batalionului 811 Infanterie din Dej în Afganistan.

Ministrul a mai afirmat că soldaţii români nu luptă pentru bani, ci pentru demnitatea României. “Armata Română, astăzi, reprezintă unul din cei mai buni ambasadori ai României în lume./…/ Militarii români se duc să lupte sub drapel în primul rând pentru demnitatea României, pentru sănătatea copiilor noştri şi lupta împotriva tetorismului internaţional. Aşa îşi câştigă România locul şi respectul în lume”, a mai spus ministrul.

Drepturile financiare ale militarilor care se află dislocaţi pentru executarea unei misiuni în teatrul de operaţii se compun din salariul obişnuit, care se încasează în ţară, şi diurna zilnică în valută care se încasează funcţie de categoria de cadre căreia îi aparţine militarul.

sursa: NewsIn

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

32 Responses to “Oprea: drepturile salariale ale militarilor care se află în teatrele de operaţii nu vor fi afectate de măsurile de austeritate”

 1. catalin says:

  Oare ar ramane surprins ministru sa afle ca militarii care isi risca zilnic viata in Afganistan nu dau doi bani pe demnitatea unei tari carmuita de politicieni si grupuri de interese care nu stiu ce inseamna demnitate?
  Domnilor politicieni, militarul vine in Afganistan numai pentru bani pentru ca demnitatea lui ati avut grija voi sa i-o luati. Tine-ti-o tot asa, poate o sa disparem cu totul.

 2. fagarasanu says:

  ministrul este un IDIOT SI UN MARE BOU.
  militarii romani sunt acolo strict pentru bani si au statut de mercenar .
  DOMNILOR CRED CA ESTE NEVOIE SA IESIM IN STRADA SA SCAPAM DE CRETIUNL CHIOR DE LA COTROCENI SI PINGUINUL FARA MINTE DE LA VICTORIA .

 3. fagarasanu says:

  NU VOI MAI POSTA AICI NIMIC – SE CENZUREAZA TOTUL

 4. Valentin says:

  Mare dreptate are micul ministru ,,independent,,. Armata a fost buna (a avut obligatii) intotdeauna pentru strangerea recoltelor,diverse constructii,inlaturarea urmarilor unor calamitati naturale,iar acum lupta impotriva terorismului mondial,fiindca impotriva incompetentilor interni nu poate face nimic.,,Aşa îşi câştigă România locul şi respectul în lume”.CORECT!

 5. CEZAR says:

  CDT.SUPREM DIXIT;IN MAP.N. ESTE O MARE AGLOMERATIE DE GENERALI. MULTI FAC MUNCA DE SECRETARIAT-AVE.

 6. CALINESCU MIHAIL says:

  Ce dobitoc! Vai de mama noastra cu asemenea ministru!

 7. Nimeni says:

  Ei nah! A mai zis Oprea multe , dar nu s-a întâmplat ce a zis.
  @Calinescu Mihail: Vai mama noastră cu asemenea lideri, nu doar ministru.

 8. Valentin says:

  Sa nu-l mai criticam atat pe gabita oprea fiindca s-a mobilizat si a emanat ceva portocaliu:doneaza salariul de ministru unor copii ai militarilor români ucişi în teatrele de operaţii.O initiativa buna,daca n-ar fi doar o chestie de imagine a propagandei portocalii.Iar noi trebuie sa fim profund emotionati de gesturile actualilor politicieni(urmand exemplul comandantului suprem),de solidaritatea acestora cu masele,prin donarea salariilor….URA,URA,URA!

 9. lucius says:

  Domnilor,
  NU MAI PUNETI BOTUL LA CE SPUNE ACEST MINISTRU.
  De ce am facut aceasta afirmatie? Nu mai exista DEMNITATEA ROMANIEI (vezi scrisoarea de intentie catre FMI) pentru simplul motiv ca s-au sters cu ea la c…r aceste hahalere incompetente ce se afla la conducerea tarii.
  Da, corect, nu am adus nici eu si nici dvs. aceasta criza mondiala. Dar stiti care este problema? Acesti nenorociti care ne conduc, au adancit-o si au permanetizat-o, iar acum, acest ministru – in care oricum nu l-am crezut cand facea afirmatiile deja stiute, in legatura cu pensiile – ne spune “sa nu tropaim”. Domnilor, in acest moment, EL SI CU AI LUI TROPAIE PE SPINAREA NOASTRA. Ne-au cocarjat si ne-au facut sa ne plangem/sa ne spunem ofurile, in acest mod.
  Si pentruca am ajuns in acest punct cu discutia, nu stiu ce sa fac, sa va intreb sau sa fac pur si simplu o afirmatie de genul: RUSINE VOUA, LA MODUL GENERAL; IERI PENSIONARII AU IESIT IN STRADA; NOI/VOI UNDE AM/ATI FOST?
  Va rog sa nu o luati ca pe un repros, ci ca pe o CONSTATARE. In aceste momente, unirea noastra nu este alaturi de cei care ne conduc – se vede foarte clar unde ne-au adus, ce vor sa faca si mai grav este faptul ca nu vor sa accepte nici o alta formula de a ne redresa. Nu vor pentru simplu motiv ca ar scapa din maini toata economia subterana a Romaniei. Credeti ca ei stau in salariile de la stat? Aveti impresia ca o duc la fel de rau, ca noi, daca isi doneaza salariile? S-avem pardon!
  Si inchei prin a spune simplu: IERI AM FOST IN STRADA

 10. CALINESCU MIHAIL says:

  Revin si-l intreb pe acest impostor cu 4 stele: cum ramane atunci cu prevederea din art. 1 al.(1) al proiectului de OUG discutata ieri in sedinta de guvern, conform caruia si solda bruta se diminueaza cu 25%? Ori in conceptia acestui general de justitie militara ,cum ii place sa se prezinte, personalul militar activ nu mai face parte din personalul bugetar?

 11. indisciplinatu says:

  pt. lucius
  Pe 19 mai ne vedem in strada …ieri chiar am aflat de la cineva prin telefon de manifestatie…
  Apropos de oprea,…din cei care au fost la Dej cand a plecat batalionul in AFGHANISTAN,..stie cineva cum a fost “primit” papagalul asta de ministru???
  Se spune ca l-au cam luat la rost baietzii….

 12. Valentin says:

  Ptr. lucius,indiciplinatul si altii care doresc sa participe miercuri la miting.
  M-am mutat in provincie,dar in 2 ore ajung in Bucuresti.Poate reusim sa stabilim,pentru miercuri,un loc de intalnire.

 13. Sica says:

  Minte acest general de cabinet, soldele militarilor din TAM vor fi reduse cu 25% ( ca la tot bugetaru’) nu se ating de diurna. Basesculeee si Oprea nu va duceti la o baie (de multime) in Afganistan?

 14. voinea says:

  PROGRAMUL ULTIMA SPAGA

  Motiune de cenzura a cetateanului roman

  Articol unic: Se reduce cu 25% saracia prin reducerea 100% a guvernului actual.
  Programul “Ultima Spaga” este o manifestare a cetatenilor liberi prin care isi exprima dezaprobarea fata de incompetenta, coruptia si cinismul guvernului Boc-Udrea condus de premierul Traian Basescu. Prin aceasta actiune le oferim guvernantilor ultima spaga si ii poftim sa ne paraseasca.

  AJUNGE!
  Ii invitam pe toti cetatenii liberi ai tarii acesteia ca MIERCURI 19 MAI 2010 sa depuna bancnota regimului Basescu pe trotuarul din fata cladirii Guvernului Romaniei si a Prefecturilor judetene. Haideti sa le dam ultima spaga si apoi sa ne lase in pace!

  NE-AM SATURAT:
  – sa suferim noi ca sa prospere ei;
  – sa fim intaratati unii impotriva celorlalti, cultivandu-ne ura, intr-o tara cu o religie a iubirii;
  – sa inchidem ochii la incompetenta, coruptie si dezgustul guvernului fata de propriul popor;
  – sa ne vedem parintii, bunicii si prietenii plangand in fata alimentarelor;
  – sa vedem profesori, medici, functionari publici tanjind in fata galantarelor din supermarket;
  – sa vedem militarii activi umiliti de comandantul lor suprem, iar cei in rezerva facuti nesimtiti de primul ministru si de alti ministri din cabinetul Boc;
  – sa fim stropiti de limuzinele scumpe ale unor analfabeti ale caror unice calitati sunt lipsa de cultura si instructie si apropierea de banul public
  Rugam pe toti cei care impartasesc aceste credinte ale noastre sa se alature demersului nostru. Rugam mass-media, partidele politice, organizatiile civice si sindicale sa se alature demersului nostru.
  E timpul ca acest guvern sa plece impreuna cu primul sau ministru. E deja ceasul al doisprezecelea. Mamaliga nu mai trebuie sa explodeze inca o data.

 15. MM says:

  “poporul inteligent” i-a ales tot pe ei…dar oricum optiunile erau si asa limitate:( sa fie nevoie oare de proteste tip revolutie sa scapam de inconstientii astia?

 16. Valentin says:

  De Basescu si gasca lui de bisnitari incompetenti numai asa putem scapa.S-a demonstrat practic ca alte metode si mijloace nu au efect asupra nesimtirii actualilor guvernanti.Prin incapacitatea lor de a gestiona si guverna aceasta tara,au reusit sa distruga si farama de stabilitate,sa ridice la rang de frunte prostia,incompetenta si hotia;au dezbinat societatea romaneasca;au invrajbit categoriile sociale(bugetari-privati,salariati-pensionari,pensionari civili-pensionari militari,etc),intr-un cuvant au generat haos in intreaga tara.Astea sunt realizarile celor 5 ani(si 5 luni) de guvernare portocalie.RUSINE TRADATORILOR!

 17. profesor says:

  sapropunem dli basescu sa l faca maresal pe dl Oprea pentru ca se lupta pana la moarte pentru cei necajiti cu pensii speciale saracii de ei si sal faca erou al Romaniei URA URA URA

 18. un coleg says:

  vrem sa aflam ce fapte de vitejie a facut si cum de a ajuns general ca cei care il cunosc pe DL GABI OPREA din auzite era bun de plutoner major nu de ministru

 19. Gerovital says:

  Bai domnule ministru…acum in cel de-al doishpelea ceas asteptam sa-ti tii cuvantul dat in fata parlamentului si a multor generali din armata…daca se va reduce solda lunara cu 25% imi dau demisia….
  Tatae trezeshtete…te fac astia din poanie….salariile au scazut cu 25%, norma de hrana la fel, norma de echipare la fel… armata cu pantaloni 3 sferturi.. HA HA HA !
  Am ajuns de rasul curcilor….sa nu mai zic ca mai aveai putin si te loveai cand te bateai cu caramida in piept… APROPOS… DIURNA DIN TEATRU A SCAZUT SI EA CU 25%… frate Bibescu e nevoie de ceva GEROVITAL LA VOI LA CAPITALA…Sa aveti o moarte crancena si grea…asha ar fi frumos….la mai mare…

 20. LICA says:

  sa sev recalculeze toate pensiile speciale si desfiintarea legilor speciale iar mercenarii care pkleaca in afganistan sa-u in alta parte sa nu mai fie platiti din banii celor multi care muncesc pe saLARII DE MIZERIE SA-I PLATEASCA CINE II TRIMITE CA NU APARA PAMANTUL ROMANIEI cu-i nu-i convine in armata sa-si de-a demisia ca nu-i obliga nimeni sa stea daca nu le convine dar fiti siguri ca nimeni nu pleaca ca la stat stat de pomana e cel mai bine APROOOPO dle oprea de ce asa multi (FOARTE) generali si ofiteri superiori de 8 ori decat tarile care au armata de 10 ori mai mare ca a noastra sa-u gradele cele mari au si salarii mari DE CE NU FACETI O RESTRUCTURARE DE 85 LA SUTA SA VEDETI CA TRABA AR MERGE MAI BINE CU MULT FARAV ATATEA GRADE SUPERIOARE DE CARE SUNTEM SATUI

 21. romeo says:

  LICA ESTI UN GUNOI!
  Tu poti vinde gogosi la coltul strazii, te poti inscrie intr-un partid, poti sa ai inca o slujba desi ma indoiesc de puterea creierului tau, poti sa pleci oriunde in tara fara sa ceri aprobare, nu esti la dispozitia patronului 24/24 etc. Toate astea pentru ca armata a permis revolutia, fraiere. Militarii nu au aceste drepturi si in plus trebuie sa apere tara de dusmani. Cred ca ar trebui aparata de manelisti ca tine, lipsiti de cultura, care nu inteleg o boaba din securitate, mandrie nationala si alte valori.

 22. romeo says:

  Lica esti din nou un gunoi. Pensiile speciale sunt pensii ocupationale. Ai auzit de Europa, NATO sau doar te uiti la filmele in care militarii americani impart dreptatea in lume? Ai visat si tu sa intri in armata, dar nu ai trecut probele psihologice retardatule!

 23. messerschmidt says:

  @Lica
  Am mai vazut, auzit, intalnit retar…..dar ca tine coane….e onorant sa ai un exemplar de pus la borcan…incep cu insectare…mai adu doi ca tine sa va am la scuipat dimineata. In primul rand ar trebui sa inveti sa scrii romaneste, dar cred ca ai facut scoala cu chioru, deci fumezi si bei alcool tare, in rest succesuri analfabetule(portocaliu).

 24. lucius says:

  LICA,
  Agramatule, vezi ca ai gresit site-ul sau blogul. Nu e de tine pe aici.
  Toti,
  Cred ca ar fi mai bine sa nu va mai obositi sa cititi ce scrie un agramat. Mai bine ii urati … ganduri dulci de la inceput.

 25. Nimeni says:

  @ Lica:
  Două vorbe, trei cuvinte: MERCENAR E M….!

 26. Gourkha says:

  @ LICA. Stii ca ai dreptate in saracia ta? Tratatament unitar pt. toti, de exemplu acum armata intra in greva, la fel politia si jandarmii. Nu-ti convine ceva, este unitar. Pe bune, ori ii platesti la ora ca pe unitari, ori spanzura-te. Tu cum vrei? Nici plata cu ora ca la unitari, nici legi de salarizare speciale, nici pensii speciale – tu chiar vrei sa bati campii pe aici si ˝specialii˝ sa te protejeze 24 de ore din 24 (tot ce depaseste 8 ore e gratis) sa nu-ti pice niscaiva bombe iraniene in cap? Sau sa te scoata de sub mal la inundatii, de sub daramaturi la cutremur, sa te deszapezeasca la orice ora ai tu chef? De 112 ai nevoie, de ISU, de SMURD?

 27. Gourkha says:

  @ LICA. Te zbengui pe aici in zadar. Cei care pleaca in Afganistan sunt trimisi de politici, nu pleaca de capul lor. De politici de ce nu te iei? Iti spun si care e faza: SUA cere agentului pe care l-a uns presedinte in Romania – sa trimita si el 2000 de militari in Afganistan, nu de alta dar mai reduc si SUA cheltuielile si platesti tu. El zice: ˝Sa traiti, am inteles˝. Apoi tot SUA ii cere sa cumpere F 16 la second-hand, adica pt. fier vechi. El, ca un agent supus, iar spune: Sa traiti, am inteles˝. Si tot tu platesti.

 28. ELENA says:

  @all
  Nu mai raspundeti @Lica!!! Sau DANA, sau Dobre sau … oricare scrie in genul lor. Rog ignorati! Cel mult, injurati!
  E pe toate blogurile noastre. Se vede ca e de-al lor!

 29. Gourkha says:

  @ Elena, scuze. Ai dreptate, sunt simpli activisti politruci, ii ˝miros˝ – meteahna de cercetas. Fapt pt. care si eu ii ˝vanez˝ la ei acasa unde am ˝lupte˝ mult mai grele ca aici. Ei se feresc de Gurkhas, stiu ca loialitatea nu poate fi impusa, ci se castiga – iar ei au pierdut. Cineva avut dreptate pe acest forum – se tem, e real.

  PS: Am o rugaminte (cerere de informatie, nu altceva), dar nu o postez aici, te rog foloseste adresa mea de e-mail. Vielen Dank!

 30. muresanis says:

  dobitocu’ asta…chiar crede ce spune……limbaj cenzurat…mi-am pierdut picioarele acolo…

 31. micutzul says:

  @ muresanis

  Tu vorbesti serios ? Te rog dezvolta. Suntem oameni si camarazi care vrem sa stim, sa ajutam…

 32. John says:

  muresan, din nefericire mai sunt si altii. Acest stat isi bane joc de militarii sai. Niciodata nu am inteles de ce sunt diferente de diurna intre ofiteri si subofiteri. Poate sunt eu frustrat dar toti traiesc in acelasi mediu. Este vorba de DIURNA nu de salariu. Daca in tara diurna pentru misiuni este la fel pentru toate categoriile de personal, de ce nu este si in misiuni externe la fel? Din cate vad pe statistici, mortii sunt subofiteri sau soldati voluntari.
  Este corect domnule ministru? Este corect domnule presedinte Basescu si domnule prim ministru Boc?
  Pentru ce atatea nedreptati? Daca tot murim, macar sa murim toti la fel…..