Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Oprea, ministrul care are grijă şi de soldaţii şi gradaţii voluntari

Deşi pe 1 septembrie, executivul Boc IV era “în corzi” – vezi-doamne, că primise ultimatum pentru remaniere, ministrul Apărării naţionale, Gabriel Oprea, nu avea prea mari stressuri sau griji.  Spre exemplu, grija că ar putea fi remaniat. Aşadar, el a participat, miercuri, 1 septembrie, la prezentarea ţinutelor de oraş pentru soldaţii şi gradaţii voluntari din Armata României.
Potrivit comunicatului de presă al MApN, activitatea s-a desfăşurat la sediul Regimentului 30 Gardă “Mihai Viteazul”.

Şi, cu toate că au primit solde mai mici cu 25%, soldaţii şi gradaţii voluntari din Armata României, pot fi mândri că Gabi Oprea are grijă şi de ei. Să fie frumos îmbrăcaţi! Pe cei din Regimentul de Gardă i-a “flatirisit”, spunându-le:

“Sunteţi primii care poartă aceste uniforme, până la intrarea în dotare la toate eşaloanele, ca o dovadă a aprecierii de care se bucură militarii Regimentului de Gardă. Formaţi o structură reprezentativă pentru Armata României, atât prin misiunile de pază şi apărare a unor obiective speciale, dar şi prin cele de asigurare a ceremoniilor şi onorurilor militare la nivelul cel mai înalt. Dumneavoastră sunteţi cei care trebuie să daţi tonul aupra modului în care se poartă această ţinută, care va reprezenta, înainte de toate, felul de a fi al soldatului şi gradatului voluntar – tânăr, hotărât, energic, cu mentalitate şi atitudine de învingător” a spus, în discursul său, ministrul apărării naţionale.

În cadrul discursului său, (demagog, ca de obicei) Oprea a reamintit că “a acţionat, încă de la începutul mandatului său, pentru îmbunătăţirea cadrului legislativ care reglementează Statutul soldaţilor şi gradaţilor voluntari, pornind de la faptul că Armata României este o armată profesionistă, iar soldaţii şi gradaţii voluntari au dovedit de multe ori că sunt un corp de elită”.

“Confecţionarea unei uniforme distincte care să vă reprezinte şi care să constituie blazonul acestei categorii de personal se alătură acelor măsuri menite să consolideze statutul soldaţilor şi gradaţilor voluntari, să le sporească drepturile, să-i menţină în sistem până la 45 de ani şi să le asigure drepturi echivalente cu celelalte categorii de personal alături de care îşi desfăşoară activitatea”, a mai spus ministrul apărării naţionale.

Concluzia finală, a fost tot în stilul pompieristic, deja binecunoscut:

“Sunt multe lucruri care pot fi făcute şi îndreptate şi cu bani puţini sau chiar fără implicaţii financiare şi trebuie să le avem în vedere. Chiar dacă este criză economică şi bugetul este insuficient, nu vom dezarma în faţa problemelor!

“Ştiu că vă este de greu, mai ales dumneavoastră, cei aflaţi la începutul carierei. Ştiu însă, în acelaşi timp, că aceste măsuri sunt temporare. Vom reuşi împreună să le depăşim”, a precizat ministrul.

Cei care au dat comunicatul de presă, dornici să facă cât mai mult pe placul Şefului, au ţinut să specifice în final: “(…) ministrul Oprea a dorit să transmită, prin militarii Regimentului 30 Gardă “Mihai Viteazul”, un mesaj de încurajare pentru tot personalul armatei, din ţară şi din teatrele de operaţii, în activitate, în rezervă sau în retragere, asigurându-i că au în conducerea ministerului apărării naţionale un sprijin real”.

P.S. Probabil, la iarnă, prin aplicaţii, sau când vor participa la acţiunile de dezăpezire (căci nu e imposibil…), soldaţii şi gradaţii voluntari din Armata României, alături de comandanţii lor, se vor încălzi gândindu-se la mesajul mobilizator al ministrului!Mai ales că au primit garanţii morale, încă de pe 1 septembrie că “au în conducerea ministerului apărării naţionale un sprijin real”.

S.B.

Sursa: comunicat de presă al MApN

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

15 Responses to “Oprea, ministrul care are grijă şi de soldaţii şi gradaţii voluntari”

 1. micutzul says:

  Eu doresc sa pun prima intrebare si cei care il pupa in dos pe NETWORKCARTOONGENERAL sa ne spuna, dar cinstit, a cui este firma care face uniformele. Mai bine incepea cu imbracarea militarilor din Afghanistan, sa aiba macar uniforme noi ….
  In al doilea rand s/a dus la R. 30 sa le explice ce importanti sunt ei , fiindca se pregateste de vizita noastra oficiala si probabil ca pe ei vrea sa ni/i puna in fata cand vom scapa de jandarmi.
  AM O INTREBARE PENTRU MILITARII ACTIVI, PENTRU CEI DIN POLITIE, S.R.I., SPP, SIE,DIE,….TRAITI BINE ? LA NIVELUL CARUI AN SUNTETI CU SOLDELE? Aoleu deja sunt doua intrebari…
  ARMATA E CU NOI .ARMATA E CU NOI .ARMATA E CU NOI .ARMATA E CU NOI .

 2. Vulpoiul plictidsit says:

  Ca sa nu intru si mai mult in plictiseala.
  Dumneata , MICUTZUL, al cui… cenzurat din cauza limbajului

 3. Fostul says:

  Hei, soldati si gradati voluntari, elevi si studenti VA SIMTETI BINE FARA TIGARI? Daca erati mai in varsta va aminteati cu siguranta de MULTUMIM PARTIDULUI CA NE CALESTE IN FRIG, atunci cand caloriferele erau fiare reci…
  Sa nu vorbim de remaniere… nu e treaba noastra. NOI NU SUNTEM TINICHIGII SI INTREZARIM CA REMANIEREA A FOST FRECTIE LA PICIOR DE LEMN!!! Pleaca ai lor si vin ai lor intr-un stabiliment refacut a cincea oara: Boc.
  As remarca totusi ca oprea independentul si-a sacrificat doi subalterni capabili ca sa iasa el ca undelemnul deasupra plamadelii de coalitie muribunda… Cine nu credea ca Diaconescu si Sarbu vor fi ministri de onoare in guvernul nou mascat???!!! Poate Oprea! Sunt slabi (oricum tradatori au ramas!!) daca il mai ling pe Oprea si Iordanescu calca-n strachini…
  Referitor la SGV-istii Romaniei: TRAIESC BINE (Mai exact spera sa traiasca bine) DOAR CEI CARE-SI RISCA VIATA AGONIZAND EROIC IN TEATRE DE LUPTA STRAINE, carnea de tun a americanilor…

 4. fbvewr says:

  Karaghiosenii. Karaghiosenii. Karaghiosenii. Firme fantoma, materiale proaste. Avem cele mai urate uniforme di armatele moderne. Culmea este ca sunt mai scumpe. Ar fi fost mult mai mandru un parlit de sgv sa ia salariul intreg decat sa/i cante Oprea la ureche “mosule ce tanar si flamand esti, in tinuta noua, facuta la firma lui….”

 5. cititor says:

  Stie cineva de cate ori s-au schimbat uniformele in armata romana dupa’89? .In alte armate ,din tari care se respecta,uniforma a ramas aceeasi de la inceputul secolului 20.La ce sa ne asteptam de la un ministru pentru care reforma sau modernizarea armatei se reduce la uniforma?!

 6. pensionar militar says:

  Aceasta tinuta, in mare parte, nu este de loc noua a existat pentru militarii in termen, nu mai tin bine minte in ce ani, dar nu a fost prea folosita din lipsa de fonduri! Noutatea este veche d-le ministru de intendenta, doar ca ti-ai adus aminte si ai repus-o pe tapet cu mici modificari ca o contributie personala la ..bla,bla,,,!!!

 7. Covasneanu says:

  Pacat, cei din Regimentul de garda aveau ocazia sa ne scape de Netrebnicii Neamului: Ba’secu, Boc, Oprea!

 8. lica victor says:

  Nu se poarta cravata la camasa cu maneca scurta!

 9. RUMANU says:

  Nu e un lucru rau ca si SGV-ii sa aiba o uniforma de oras. E chiar un lucru bun. Intrebarea care se naste este urmatoarea: unde vor purta SGV-ii aceste uniforme? La ceremoniile militare unde nu participa decat in calitate de executanti, adica, echipati in tinuta de instructie. Faza cu firmele care vor produce aceste tinute mi se pare putin fortata. Cu siguranta vor fi (sau sunt, deja) aceleasi firme care produc materialele necesare confectionarii uniformelor pentru cadrele militare in activitate.
  Cu parere de rau observ ca sunt multi care nu au nici cele mai vagi cunostinte despre functionarea sistemului militar insa sunt mari “experti” in a turna verzi si uscate. Ar fi bine sa se faca o diferentiere clara intre Ministerul Apararii Nationale si ministrul apararii nationale. Si inca ceva. Nu mai acuzati militarii activi. Si voi ati fost activi si ce ati facut? NIMIC. Macar acum ati putea schimba ceva. Noi, ACTIVII primim ORDINE, iar daca nu le executam suntem pasibili de a fi pedepsiti (RG 3- domnilor!), dumneavoastra de la cine primiti ordine? Sunt mandru de statutul meu de militar activ si voi fi la fel de mandru de statutul de militar in rezerva. Gradul militar l-am castigat prin truda si sacrificii, nu mi l-a dat nimeni in plic (ca altora). Cand vom intelege ca trebuie sa existe UNITATE atunci se va misca ceva spre binele tuturor insa atat timp cat sunt conflicte (de idei) intre activi si rezervisti, ofiteri si subofiteri, generali si restul vom continua duelurile din fata tastaturii. Rezultatul este vizibil. Inchei prin a spune ca “Dezbina si condu!” ni se potriveste in acest moment ca o manusa. Scuze daca am deranjat pe unii, iertare daca am suparat pe altii insa eu sunt MILITAR si nu recunosc spiritul luptatorilor de alta data. RESPECT TUTUROR!

 10. roarmy says:

  Rumanule,tu esti activ fara sange de luptator, eu sunt civil cu sange de luptator si-ti spun ca vinovatul pentru ceea ce se intampla este ministerul apararii nationale. Cat despre sgv-ii, ei nu au nevoie de tinuta ci de bani, de solde, de banii de chirie si de respectul cuvenit unui militar. Daca esti activ, ar trebui sa stii ca in momentul actual un sgv nu prea depaseste 1000 de lei solda si 300 lei chirie. In conditiile astea, cu sotie si copil sgv-ul de tinuta are nevoie? Militarul roman are nevoie de respect . Ai aici un model de bataie de joc din partea ministerului, bataie de joc ce persista si in momentul actual:
  http://roarmy.ro/presa/?p=114
  si tot acolo vei vedea cum le sunt recunoscute meritele unor militari straini.
  Poate ar trebui ca banii pe aceste uniforme sa fie directionati catre tinutele militarilor care pleaca in Afganistan. Conform unui e-mail sosit la mine, acesti militari isi platesc un rand de tinuta (1500 de lei) si la revenirea in tara nu au dreptul sa o poarte desi este tinuta militara.
  Asta este o problema referitoare la tinuta pe care tu probabil o stii mai bine ca mine. Poate ar trebui sa o dezvolti sa stim si noi adevarul. Din cate am inteles din acelasi e-mail si dintr-un comentariu, acesti militari isi confectioneaza singuri insemnele specifice detasamentului din care fac parte: lupii negrii,rechinii albi etc. Nu crezi ca bataie de joc mai mare nu exista? Armata oare nu are bani de ecusoane reprezentative dar are de tinute noi care oricum nu vor fi purtate?
  Chiar te rog sa ne(ma) lamuresti. Multumiri.

 11. RUMANU says:

  pt. roarmy
  Nu ati inteles nimic din comentariul meu sau va faceti ca nu intelegeti (varianta a doua mi se pare mai credibila). PACAT!
  Am sa va dau o singura lamurire, domnule SGV-ist (sau fost SGV-ist). Tot echipamentul celor care merg in Afganistan este in culori mozaic de desert si nu padure, asa cum se poarta in tara noastra draga, Romania. De asta nu au voie sa poarte acea tinuta in tara. Simplu, nu credeti?

 12. roarmy says:

  Rumanule, stai linistit ca am inteles tot si probabil si printre randuri.
  1. Nu sunt sgv-ist si nici nu am fost pentru ca pe timpul meu nu exista aceasta categorie de personal. Sunt rezervist ca multi cititori ai acestui site. Ma consider civil pentru ca statul roman mi-a taiat toate drpturile cuvenite unui rezervist.
  2. Tinuta de desert este tinuta militara? Este cuprinsa in normele de echipare? Se retine contravaloarea acestei tinute?
  Daca raspunsul este da……..de ce se interzice ceea ce este in norme?
  Te mai intreb ceva(te rog sa tii cont ca te intreb pe tine pentru ca ai spus ca esti activ, aceste intrebari ar trebui sa le citeasca incoronatii de la minister):
  Stii ce fac militarii cu aceste tinute? Iti raspund tot eu: le vand pe diferitele site-uri de profil (vezi ocazii.ro).
  Daca domnia ta considera normal ca un militar sa-si vanda tinuta , atunci nu mai comentez absolut nimic.
  Dpdv personal consider ca ar trebui ca acesti militari sa poarte aceasta tinuta, tocmai pentru a arata lumii ca au fost acolo, ca au luptat alaturi de alte state membre NATO, ca ei sunt ADEVARATII EROI ai Romaniei. Consider ca merita asta cu varf si indesat.

 13. iepure says:

  U roarmy probabil consideri ca in stadiul actual Tara is mai glorifica eroii sau isi mai ridica in slavi valorile . Tinuta, nu au voie sa o poarte (referindune aici la cea specifica teatrului de operatiuni Irak, Afganistan ) pt ca asa cum explicase Rumanu este nepotrivita pt vegetatia de la noi din tara , ar fi pompos din partea unui militar sa-si poarte uniforma de afganistan doar ca sa se mandreasca … plus este oarecum interzis .
  Ai intrebat daca e normal ca un militar sa isi vanda uniforma :) , normal nu , insa te rog sa-ti revizuesti putin informatiile privind salarizarea , nu pot da cifre insa ai mai putea scade putin , deci daca mi-am cumparat a 2 a tinuta din bani mei , cand ma intorc in tara ce pot face cu ea?? De purtat nu pot sa o port , as putea sa o pastrez , insa , acolo este o suma de bani , posibil vitala, care a fost investita , deci ….. o vand , poate pt ami cumpara una specifica woodland ( nu crezi ca as fi indreptatit)…
  Din nefericire desi in ani trecuti se vorbea despre profesionalizarea si condensarea Armatei Romane astazi suntem inca undeva pe acel drum se pare , criza aceasta nu face decat sa adanceasca prapastia dintre ceea ce Armata ar putea fi (si se vrea a fi ) si ceea ce este in stadiul actual , tinutele noi pt SGV nu au sa lumineze situatia armatei . Din nefericire nerecunoasterea meritelor adevaratilor profesionisti din structura duce la disparitia acestora , ori , daca in contextul actual ni se cere din ce in ce mai mult si ni se ia in aceasi masura ,nu stiu cum pe viitor dragii nostri Guvernanti ( si nu numai), nau sa trimita in focul luptei ,o stafie a ceea ce era odata mandra Armata Romana , pacat , insa … este oarecum absurd sa stau si sa ne jelesc soarta pe dalele oricarui monument dedicat Eroilor nostri din orice oras , sau sa-mi scriu durerile aici , cand , situatia noastra nu este necunoscuta , poate o parte din civili nu o stiu exact insa cei care pot face ceva o stiu , or fi orbi , indiferenti , neputinciosi sau lenesi nu pot sami imaginez cert e ca , fac ceea ce fac din dragoste de Tara si de Neam si nu am sa ingenunchez in fata necazurilor, cine sa iubeasca tara daca nu NOI !?! …. Servesc Patria

 14. nenice_shmen says:

  dupa 15 ani de MAC lucrati operativ mai pot spera la ceva de la armata…………….. la o reangajare sau reactivare………….pentru o pensie? nu mai lucrez de 7 ani in sistem