Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Oprea nu i-a uitat pe pensionarii militari!

Pensionari militari protestând la Pitesti foto Stefan Birlodeanu www.mediafax.ro

Deoarece ne aflăm pe un site cu specific, care se adresează militarilor (atât celor activi, cât şi celor în rezervă) nu se poate să nu reţinem faptul că Oprea, generalul-ministru sau ministrul-general, nu i-a uitat, la şedinţa de bilanţ pe 2011, pe rezerviştii militari. După ce i-a asigurat pe militarii activi, că atunci când s-o putea le va creşte salariile, a avut câte ceva de spus şi rezerviştilor.
A început prin a sublinia eforturile depuse pentru recalcularea pensiilor militare.
“Poate cea mai vizibilă componentă a activităţii ministerului în anul care s-a încheiat a fost cea legată de revizuirea pensiilor militare. Dacă în 2010 o mare parte din efortul instituţiei a fost de a se asigura că legea nu îi va nedreptăţi pe militari, în 2011 a trebuit să ducem la bun sfârşit procesul propriu-zis de revizuire. Ambele demersuri au fost extrem de dificile, dar am reuşit să le ducem la bun sfârşit. Ca ministru mi-am onorat promisiunea, aceea de a nu scădea nicio pensie mai mică de 3000 de lei pentru stagiu complet, ci toate acestea au crescut în urma revizuirii. Armata şi-a onorat datoria: aceea de a avea grijă de pensionarii militari şi de a le garanta statutul, locul şi rolul pe care le merită în societatea românească. Ministerul a reuşit informatizarea unei întregi arhive ţinute până acum doar pe hârtie”, a spus Oprea.

El a mai precizat că, la finalul acestui proces de recalculare:

– au crescut pensiile pentru majoritatea covârşitoare a pensionarilor militari, fie că este vorba de militarii în rezervă cu o carieră militară completă sau de cei cu o carieră militară incompletă;

“La această dată, pe baza deciziilor de revizuire, din totalul celor circa 76.000 de pensionari ai MApN, la peste 90 la sută le-au crescut pensiile. Este vorba de aproape 70.000 de pensionari“.

– creşterea medie a pensiei pentru aceşti militari în rezervă este de 34 la sută.

În final, Oprea şi manifestat regretul că “sunt circa 6.000 de pensionari militari cărora le-au scăzut pensiile în urma revizuirii”.

Aşadar, procentul zdrobitor de pensionari militari cărora le-a crescut pensia este una dintre realizările smnificative ale ministrului-general sau generalului-ministru Oprea.

B.S.

Sursa: Ziarul Financiar

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

809 Responses to “Oprea nu i-a uitat pe pensionarii militari!”

 1. Dracula says:

  Stelip.ulea, tu ai o obsesie si o porti peste tot pe unde umbli, in schimb ai si niste stereotipe verbale, acum cca doi ani m-ai intampinat si pe mine cu formula ta DESTEAPTA deste oamenii inteligenti.Pe mine, unul, ma plictisesti, poarta-ti obsesia mai cu cinste, nu te da in stamba pe toate blogurile.Si inca ceva, mai in urma cu ceva timp ei fost intrebat despre activitatea ta din 89, spune-ne ce faceai in decembrie 89, STELIP.ULEA!!!Raspunde!

 2. Dracula says:

  Mos Alecu, nota 10 pentru raspunsul dat Elenei, poate la ironie fina reactioneaza, ca la jignirile ordinare ale amicilor ei a ramas indiferenta…

 3. Dracula says:

  Patrickule, mentalistule, iarasi te-a facut de kkat prietenul Plano.. vezi, el STIE ca nu sunt Mos Alecu, a trebuit sa vina Dom Profesor Plano ca sa-ti confirme ….Slabut esti! daca erai mai luminat, acum purtam aceste discutii pe bleoaga ta…
  Iti voi da raspuns si la intrebarea pe care mi-ai pus-o, acum sunt in criza de timp.

 4. ELENA says:

  Si …. indiferenta e un raspuns. Fii sigur, cine are cap sa priceapa, pricepe.

 5. ELENA says:

  In alta ordine de idei, am afirmat si reafirm ca sunt, in continuare, in relatii foarte bune cu dl. gl. Mircovci…

 6. Stelian P. says:

  @Dracula
  Incearca sa-ti reformulezi intrebarea intr-un mod civilizat (daca educatia iti permite luxul asta) si am sa-ti raspund.

 7. Patrik says:

  Concursul continua !!!
  O informatie – Mosul Parsivul -DreaKului ,a facut praf ABACUL ! Degeaba , nu a scuipat nimic pozitiv !!

 8. Dracula says:

  Si uite asa au ramas doar cele trei … care mai posteaza pe aici! ADMIN, trezeste-te!!! Vei aunge ca bleaoga lui czar alias patrick!!
  Oamenii de buna credinta, oamenii cu bun simt, au renuntat sa fie balacariti de JO care se zbenguie pe acest blog.

 9. Patrik says:

  Ca bine zici!! Uita-te la comentariul tau!