Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Oprea – vicepremier fără portofoliu în noul guvern?

În ultimele zile a circulat zvonul că Oprea Gabriel, ex-ministrul Apărării, poate, printr-un proces de re-re-evaluare, va reveni la cârma acestui minister. În această seară, premierul Victor Ponta a declarat că ” Gabriel Oprea va deţine doar o funcţie de vicepremier fără portofoliu”.
“Am decis în cadrul ACS că UNPR, până la momentul în care vom finaliza procedurile de unificare, nu va avea portofolii în viitorul Guvern, însă domnul Oprea va fi viceprim-ministru fără portofoliu şi mă va sprijini în ceea ce priveşte politicile de securitate naţională şi ordine publică”, a spus Ponta, citat de MEDIAFAX.

La rândul său, Crin Antonescu, liderul PNL a adăugat că PC nu va avea o funcţie de vice-premier. “PC are portofolii în Guvern, dar nu are vicepremier. UNPR nu are portofolii, dar are vicepremierul”, a spus Antonescu.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

7 Responses to “Oprea – vicepremier fără portofoliu în noul guvern?”

 1. subofitereasa says:

  ….bun….deci barbatu/meu vine de la afganistan in ianuarie….vrea firma proprie de deszapezire….e dreptu’ lui de salariat si de pensionar unitar….cine nu ii accepta aist drept….ii fie nazist….fie bolsevic….si barbatu’meu trebuie sa aiba dreptu’ sa contribuie ca orice cetatean unitar din orice surse….daca avea pensie militara ar fi fost privilegiat si ii putea fi restrictionat dreptu’ la firma de deszapezire…..da’ nu mai e privilegiat si e dreptul lui sa contribuie cum crede la pensia lui……cine nu ii accepta aist drept elementar….ii fie nazist….fie bolsevic…..ori ii si el egal cu toti unitarii in drepturi …ori ii sclavagagizat de stat….nu tine faza….fara pensii militare ASA SA FIE….DAR VREM REGIM CETANESC EGAL….EGAL FARA PRIVILEGII,DAR SI FARA DISCRIMINARI!

  – ORI NICIUN CETATEAN FARA DREPT DE FIRMA,ORI TOTI CU DREPT DE FIRMA!
  – ORI NICIUN CETATEAN FARA DREPT DE PARTID,ORI TOTI CU DREPT DE PARTID!
  – ORI NICIUN CETATEAN FARA DREPT DE SINDICAT,ORI TOTI CU DREPT DE SINDICAT!
  – ORI TOTI CETATENII PLATITI LA 24 DE ORE CA MILITARII, ORI TOTI LA 8 ORE CA UNITARII!
  – ORI TOTI PENSIONARII SI REZERVISTI, ORI TOTI PENSIONARII FARA OBLIGATII IN REZERVA!

  GATA! S-A INCHEIAT CU POVESTILE! ORICE DA’ FARA NAZISM SI FARA BOLSEVISM! OM FI NOI MILITARII ROBOTI,DAR TOTU’ ARE O LIMITA PESTE CARE DACA TRECE CINEVA,ISI SEMNEAZA SENTINTA!

  LEGAT DE TITLU! OPREA E UN FEL DE HIMMLER! Cadavrul lui Himmler a fost înhumat într-un mormant nemarcat (necunoscut nici astazi) din cimitirul orasului LUNEBURG! A inghitit cianura sa nu fie decapitat de tribunalul de la Nurnberg!Nazismu’ ca si bolsevismu’ platesc intotdeauna!Oprea are deja victime umane in CV!CE DIFERENTE SINT INTRE EL SI HIMMLER?

 2. gigimarga says:

  Măi nene Tonta ce studii în securitate natională are tov.cpt de justiţie off-line rererereevaluatul izmenar? Mai bine o promovezi pe securitate naţională pe elena din pleşcoi cu babic cu tot căreia generalii de carton ai armatei romane care n-au mai văzut o crăpătură de cât front au făcut îi pupau mâinile băloşi pe scările UNAP fiindcă e dottore pe bune în securitate la Marea cea Mare!

 3. gheo says:

  Mda, ce importanta mai are … “functiunea” lui Oprea, priviti mai degraba “fraternitatea stupului de trantori” care, pentru “intereselor lor” sau “reunit” sub aceleasi “falduri” iar voi … va “scarmanati fulgii”, scarmaneala care lor le prieste, atata timp cat “prostimea” are “subiect de scarmaneala”, are ocupatie si … nu-i intreaba nimic pe “ei”, in concluzie, lasati-o mai moale cu “scarmaneala intre voi si “scarmanatii pe ei”, cum si de ce sau inmultit ca iepuroii in calduri cand romanii nu le poate sustine financiar “luxul” si au si dorit reducerea lor la 300, fara a interpreta parerea unora ca, “votul poporului este consultativ” de parca, Romania si bugetul ei ar veni de la “mozambicani” iar romanii ar fi un popor “tolerat” in propria tara fara a avea dreptul la “pareri”, ce, cum si cat cheltuie din bugetul Romaniei … etc., incepand desigur cu, “controversata legea pensiilor” …

 4. LICA says:

  PROTEST PUBLIC, ADRESAT DOMNULUI PREMIER DESEMNAT, VICTOR PONTA ŞI PARLAMENTARILOR USL
  Domnule Premier desemnat
  Domnilor Parlamentari ai USL,
  Membrii SCMD, Filiala 1 Braşov, în consens cu opiniile majorităţii covârşitoare a celor care v-au votat, PROTESTĂM PUBLIC împotriva desemnării ca Vicepremier, a domnului Gabriel Oprea. Noi identificăm în acest personaj, unul din instrumentele politice utilizate cu dibăcie de domnul Preşedinte Traian Băsescu, pentru susţinerea politică şi aplicarea primitivă a curbelor de sacrificiu împotriva poporului român. Domnul Gabriel Oprea este un campion al traseismului politic care a susţinut prin manevre lipsite de onestitate, un regim politic portocaliu, ce a învrăjbit întreaga naţiune. Acest fost personaj cu funcţia supremă în organismul militar a destructurat solidaritatea noastră şi a umilit zeci de mii de militari în rezervă, iar unii , mai firavi, şi-au pierdut viaţa. Asupra domnului Gabriel Oprea planează o serie de suspiciuni menţionate în presă, cu privire la afacerile sale trecute şi prezente, inclusiv în domeniul imobiliar. Apreciem că soluţia de compromis găsită în urma negocierilor cu UNPR, de a-i încredinţa lui Gabriel Oprea postul de vicepremier, aduce o gravă ofensă opiniei publice şi ne dă senzaţia că suntem o societate”în stare de război”. Amintiţi-vă că domnul Gabriel Oprea a fost singurul candidat huiduit încă de la lansarea candidaţilor UNPR. Chiar personaje din preajma domniei sale îi incriminează atitudinea mincinoasă manifestată în jocul politic, obscur şi imoral. Dacă doriţi o altfel de guvernare şi o stabilitate, în situaţie de criză, promovaţi în guvernul României, altfel de oameni, decât cei care au produs criza. Curăţaţi politica românească de „aspectul ei dâmboviţean” creat de asemenea personaje dezgustătoare.
  Înainte de a promova un astfel de personaj controversat, ar fi necesar să analizaţi legalitatea şi legitimitatea „Fabricii de doctorate şi de grade militare” peste care, domnia sa a patronat. De asemenea, să evaluaţi legalitatea aplicării actelor normative prin care au fost recalculate şi revizuite pensiile militare, fapt ce a produs în rândul pensionarilor militari, o gravă şi murdară discriminare.
  O serie de parlamentari printre care, liderul PNL, domnul Crin Antonescu cât şi dumneavoastră, domnule Premier, ne-aţi asigurat , în repetate rânduri, că domnul Oprea Gabriel nu va fi cooptat în viitorul Guvern al USL.Aţi afirmat că guvernarea USL va fi altfel decât guvernarea PDL. Că „relaţiile de cumetrie” vor fi abandonate. Că românii sunt pe primul plan şi „prieteniile politice conjuncturale” pe locul doi. Că acele personaje politice compromise definitiv, nu vor mai avea acces la butoanele puterii. Dorinţa dumneavoastră de a promova într-o funcţie supremă în stat un asemenea personaj ne strică cumplit sărbătorile creştine, fapt pentru care, vă solicităm, prin acest PROTEST PUBLIC, să renunţaţi la soluţia “Gabriel Oprea – vicepremier” inacceptabilă şi compromiţătoare pentru viitoarea guvernare!
  Pentru GRUPUL FILIALELOR SCMD <>
  Presedintele FILIALEI 1 Pitesti
  Colonel ( r )ec.Victor POPESCU

 5. nevada says:

  IN PRIMUL RAND MILITARII IN REZERVA NU AR TREBUI SA FIE FIRAVI. Au trecut printr-o viata dura , cu multe neimpliniri, restrictii de tot felul ceea ce i-a calit sau ar fi trebuit sa-i caleasca. Viata in Armata e grea, dura chiar, cei firavi nu au ce cauta acolo, locul lor e pe la crese si gradinite, ori pe la ONG-uri etc.Invrajbirea populatiei e o chestiune care nu tine de o masura saun alta luata de fostele guvernari. Este vorba de transparenta care a aparut prin 2009 prin care rezervistii corecti au aflat ca unii baieti de baieti isi trasesera pensii grase si laptoase pe cai laturalnice.Tot acestia cumulasera pensioara grasa cu un salariu frumusel, ca tras prin inel. Iar functiile ce le detineau erau ocupate prin concurs de imprejurari- a 2-a zi dupa iesirea la pensie.

 6. anonim says:

  De baieti,v-a mirosit urat politica.Uite ca acum ati ajuns cersetori.Mesaj pentru unii mai tineri ca varsta membrii SCMD.Exercitati presiuni asupra lui Dogaru in sensul ca SCMD sa devina partid.Faceti-va frati cu dracul si treceti puntea.Determinati-l pe Dogaru sa inteleaga ca era sindicatelor a trecut.Ca membru al sindicatului inca de la infiintare va spun “adio”.

 7. LICA says:

  “Un mesaj special vreau să-l transmit către acei militari, e vorba de un număr de aproximativ 7.000, din Ministerul Apărării şi încă câteva mii din Ministerul de Interne care au avut de pierdut la momentul recalculării pensiilor. În bugetul pe 2013 şi în mod eşalonat trebuie să îndreptăm şi acest lucru”,
  Cu atât mai mult şi pentru cei 10% -12% avem obligaţia şi în bugetul pe 2013 avem intenţia clară de a-i aduce şi pe ei la nivelul la care ceilalţi colegi în mod meritat au ajuns”,