Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Oprea vrea să crească – când s-o putea – salariile militarilor

generalul-ministru Oprea. foto Qmagazine

Aceasta ar fi dorinţa cea mai arzătoare şi mai recentă a ministrului Oprea, cel mereu încruntat, copleşit, probabil de trebile ministeriale: să crească, când o să se poată (poate la Paştele Cailor!) salariile militarilor. Sau, cel puţin aşa se deduce din spusele lui, la şedinţa de bilanţ pe 2011, de la Ministerul Apărării. Cuprins poate de o uşoară amnezie, Oprea a uitat că încă nu s-a dat înapoi bugetarilor 14% din cei 25%, cu cât li s-au diminuat salariile.

Potrivit Ziarului Financiar, Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a declarat că “doreşte ca, imediat ce situaţia economică a României va permite, salariile bugetarilor, ale celor din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi în special salariile militarilor să crească”.

“Traversăm o perioadă de criză, iar militarii, ca toţi românii de altfel, sunt afectaţi de măsurile de austeritate. Vreau să-i asigur că greutăţile lor sunt cunoscute la cel mai înalt nivel şi că preocuparea pentru îndreptarea acestei situaţii este constantă”, a spus Oprea.

Ca să demonstreze că este un individ cu un speech de o transparenţă deosebită, Oprea a adăugat:
“Nu am ascuns niciodată că, în calitate de ministru şi de om politic, am făcut şi voi continua să fac toate demersurile necesare pentru ca nivelul de trai al românilor şi în special al militarilor să crească”.

Rămâne de văzut dacă va şi întreprinde ceva concret, sau va rămâne doar la nivelul declarativ, al vorbelor aruncate în scop electoral. Tind să cred că vorbele electorale vor prima.

 

B.S.

Sursa: Ziarul Financiar

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

27 Responses to “Oprea vrea să crească – când s-o putea – salariile militarilor”

 1. TOP GUN says:

  Cica e trendy-flendy ,dupa o anumita varsta sa suferi de amnezie pasagera,cica esti un pic mai mult compatimit,storci lacrimile fraierilor si apoi nu-ti mai dau astia nemultumitii cu parul in cap,cu putin noroc poate il aleargam cu facaletul sau pliciul!!!!!Eu il astept sub clar de luna pe Stelica,sa bata campii original,sa ne spuna ca numa’ Mircica si Valerica promisera pensii Nato ,cca.3000 de euroi de caciula,vedeti gabita ii mai ponderat ,el vrea doar sa creasca ei ce,….nivelul de trai ,pensiile ,si ce-o mai vrea el!!!!!Sincer, si eu tind sa cred ca totul e o vrajeala ieftina!!!!!

 2. Stelian P. says:

  TOP GUNELUSH
  “Mircica si Valerica” te pupa dulce, dulce si te asteapta la cuibusor. Sa nu uiti prezervativele, nebunatic mic ce esti !
  SA VA IUBITI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. TOP GUN says:

  Stelica,
  Nu vreau sa fiu numai eu in culmea extazului asa ca, pe post de prezervativ te luam pe tine,va fi un ménage a trois ,a quatre!!!!Stelica ,tu esti diliu rau ,SUCUL DE ROSII NU SE ASORTEAZA CU MICII,poate berea asa de amorul artei,sau vinul,a,nu,ZAIBARUL,zau,… Stelica,Cosanzeana ta a fost o martira,ignorata toata existenta ei de catre tine,multumindu-se cu faramiturile si atentia de la altii!!!!!Ce soarta de ocnas a avut alaturi de tine!!!!!!S-a multumit sa te stie aplaudat,aclamat sa-si satisfaca micile capricii si mofturi,care in final au costat-o mai mult!!!!!!
  Sa fim iubiti ,evident si tu intri in calcule si asa au prezis astrele ,sa fim legati prin cordonul ombilical!!!!!

 4. Nica cu pensia mica says:

  Si io, si io vreau sa-l iubesc pe Stelian, vin si io

 5. Stelian P. says:

  Daca esti femeie te trec pe lista de asteptare. Daca nu, cauta-i pe Mircica si Valerica.

 6. Nica cu pensia mica says:

  Esti lesbi, pusi?

 7. Ontanu says:

  Oprea vrea! Din fericire falcosul nesimtit nu mai are mult timp pentru batjocorirea militarilor activi si rezervisti. IESI AFARA J.O.!

 8. ELENA says:

  TOP GUN
  Credeam ca s-a clarificat problema pensiilor si salariilor similare cu cei din tarile membre NATO.
  I-am raspuns (acum vreo cateva luni in urma) lui Stelian P ca …. raspunsul se afla chiar pe acest blog si ca “declaratia cu pensiile” (despre care a tot facut atata zarva) nu ii apartine nici dlUi Dogaru, nici dlui Pricina. Dumnealor au preluat o declaratie a domnului ministru.
  Rog cercetati arhiva si veti vedea despre ce este vorba.

 9. Stelian P. says:

  Ma bucur sa va revad. Vreti sa reluati aici declaratia acelui ministru ca eu am scapat-o. Asta nu inseamna ca nu stiu sa-mi cer scuze.

 10. Stelian P. says:

  PS
  Daca domnii de mai sus au preluat o asemenea stire nu era normal sa o puna intre ghilimele ? Eu pot sa va redau si acum ce au afirmat cei doi sub semnatura proprie si o fac intre ghilimele.

 11. Patrik says:

  Tanti Elena ,sar”mana vreau si eu pensie NATO ! Sa nu ma uitati !

 12. Stelian P. says:

  @ELENA
  Iata ce spune viitorul ministru al apararii, generalul Dobritoiu, intr-un interviu publicat la 03.11.2011:

  M.N.:Se vorbeşte despre creşterea salariilor militarilor activi la nivelul, sau pe undeva mai aproape de nivelul salariilor ţărilor membre NATO. Ce ne puteţi spune despre acest aspect este ceva real ca cerinţă a apartenenţei la Alianţa Nord-Atlantică?
  „C.D.:Este o himeră. În primul rând, politica de personal este o responsabilitate naţională. NATO nu va cere alaţilor stabilirea unor plafoane salariale comune, ci doar acoperirea responsabilităţilor asumate în cadrul procesului comun de planificare a apărării (obiectivele forţelor) pentru că ele îşi au originea în Conceptul Strategic al NATO, aprobat de şefii de state şi guverne. Actualmente, când cheltuielile de personal din bugetul alocat MApN se apropie de 80%, creionând imaginea unei instituţii de cadre cu o valoare operaţională foarte redusă, creşterile salariale spectaculoase (pentru a reduce diferenţele faţă de soldele aliaţilor, sau principalilor aliaţi) sunt nerealiste, pentru că ar însemna să falimentăm instituţia. Creşterile drepturilor băneşti ale personalului activ, în rezervă şi în retragere vor acoperi rata inflaţiei, datorită haosului fiscal, bugetar şi economic generat de actuala guvernare. Alte promisiuni, pe fondul necunoaşterii situaţiei reale a visteriei ţării, ar fi hazardate.”

 13. anonim1x says:

  Don Stelian, domnule pai mai bine cereai informatia asta prietenului tau Patrik cel mik zis si Cezar, Bonaparte (fara carte) …’si tot neamul lui”. El afirma c-a fost coleg de clasa cu Dobritzoiu, deci puteai sa afli aceste detalii de la sursa via Cezar.

 14. ELENA says:

  Cred ca stiu foarte bine care este parerea dlui gl. Dobritoiu despre o astfel de problema si despre altele vizand cadrele militare active si/sau in rezerva.
  Dar nu inteleg de ce il amestecati pe dumnealui….

 15. ELENA says:

  Raspunsul va era adresat direct si facea trimitere directa la problema in discutie. Sincer, chiar am ramas surprinsa ca nu ati reactionat, dar mi-am explicat aceasta lipsa de reactie tocmai prin faptul ca v-am creat un … disconfort psihic, fie si pentru moment. E si asta o tactica – cand nu va convine ceva, raspundeti cu tacere.
  In limita timpului meu liber, il voi cauta. SIGUR e pe acest blog. Dar nu chiar in forma vehiculata pe aici sau prin alte parti. Deocamdata trebuie sa ma concentrez catre pregatirea dosarului pentru instanta de judecata. In martie am termen.

 16. ELENA says:

  Nu ma intereseaza aceasta chestiune, deci nu va straduiti degeaba. In rest, sunt dispusa sa port un dialog civilizat oricand, pe o tema care ma intereseaza cu adevarat.

 17. anonim says:

  @TONE GUNOI(TG)
  ….dar tu cu “glumele” tale rasuflate chiar esti prost.Dovedesti asta de fiecare data cand scrii 2 vorbe…
  OSEARAEXCEPTIONALASAFIIIUBITBLABLABLAKAKA
  PS erata: CHIAR ESTI PROST!!

 18. anonim says:

  @elena
  IO CRED CA FACI GARGARA….ca asta ai facut toata viata.

 19. Stelian P. says:

  Nu am vazut raspunsul si va asigur ca reactionam intr-un fel chiar daca nu ma multumea. Mai am rabdare si eventual ii rog pe ceilalti cititori inclusiv redactia sa ma ajute sa-l vad.
  Sincer va doresc succes in instanta.

 20. Stelian P. says:

  Haideti sa discutam civilizat. Credeti ca daca un ministru (eu nu stiu care) a afirmat ca o sa creasca soldele activilor la nivelul celor din NATO ar fi ratat domnul Dogaru ocazia asta si nu l-ar fi facut albie de porci ca nu se tine de cuvint ? Credeti ca presa nu ar fi sarit in sus ? A trecut deja o luna de la termenul anuntat si tacerea e totala.

 21. Stelian P. says:

  Parerea domnului Dobritoiu, al carui partid este aliat cu sindicatul, arata ca cineva MINTE cu nerusinare privind soldele NATO. Sunt absolut sigur ca daca mincinosul este din arcul puterii atunci nici domnul general, nici Dogaru nu ratau sansa asta sa-i demaste pe cei de la putere. Daca mincinosul este aliatul PNL-ului atunci tacerea asta jenata spune multe.
  Faptul ca Dogaru vorbeste de peste un an despre soldele NATO fara sa indice sursa, pe dvs. ce va aface sa credeti ?

 22. ELENA says:

  O sa va mire raspunsul meu, pesemne. Interventia dlui ministru nu facea referiri in mod explicit la ceea ce ziceti ca ar fi zis (eu zic preluat idee) dl. Dogaru; face vorbire despre preocuparea privind cresterea calitatii vietii activilor si rezervistilor, face si ceva referiri la partenerii nostri din celelalte tari NATO etc. Dar fiti sigur ca nici dl. Dogaru nu e chiar atat de … neinstruit incat sa preia o idee ce nu exista. In fine, dupa ce trec “proba de foc” in instanta (ca eu sunt extrem de realista si nu cer ce cer altii, adica am un fel de actiune … atipica), ma voi concentra si eu pe gasirea acelui material.

 23. ELENA says:

  Imi permit sa spun ca il cunosc destul de bine pe dl. gl. Dobritoiu, colaborez pe diverse probleme cu Domnia sa si stiu ca niciodata nu ar face vreo promisiune fara acoperire. Niciodata nu ar afirma ceva ce nu se poate realiza.
  La care (a cui) tacere va referiti?

  Acum, lasand deoparte ce a zis unul sau altul, indiferent care or fi, vi se pare ca actualul context economic din Romania permite cresterea soldelor activilor la nivelul celor din Statele Unite, de exemplu?

 24. Stelian P. says:

  Ma refer la tacerea opozitiei si a d-lui general Dobritoiu. Sunt absolut convins ca daca Oprea facea vorbire despre solde NATO si termenul de ianuarie 2012 nu scapa prea usor. In plus Dogaru foloseste o cifra destul de exacta, de unde a luat-o ? Va dau mai jos DOAR citeva citate ca sa vorbim cu cartile pe fata.
  Nu cred ca in actualul context economic si nici in anii cind Tariceanu conducea economia fara sa asculte de “dictator” Romania poate vorbi despre solde NATO.

  “Pana in 2012 salariile militarilor si politistilor activi se vor alinia la salariile omologilor din tarile membre NATO.”
  28.01.2011

  “Iar cand punctul de pensie va scadea, vom canta “Hora Unirii’’, uitandu-ne de pe marginea santului la militarii activi detinatori ai fostelor noastre functii, care vor avea salarii NATO,”
  03.02.2011

  “In 2012, salariile militarilor activi se vor alinia la salariile omologilor lor din NATO. Iata de ce se destructureaza din nou armata, iata de ce vor fi date afara 18.000 de cadre (pentru ca sunt militari activi) de la jandarmi si pompieri. Ca sa se plateasca la cat mai putini noile salarii. Iata de ce noua ni s-au furat sau “nationalizat” doua proprietati: pensia militara de stat si gradul de militari in rezerva.”
  18.02.2011
  PRESEDINTELE SCMD,
  Col. (r) dr. Mircea DOGARU

  Daca doriti am si alte citate dar sunt sigur ca le cunoasteti si dvs.

 25. Socrate says:

  Doamna Elena , daca acest domn, Dobritoiu , este atat de serios si iubitor de militari , atunci cum explicati , dumneavoastra in locul acestui domn, neintrunirrea Comisiei permanente pentru aparare si … de la Senat ,condusa de onorabilul domn Melescanu, in ziua de 21.02.2012 , corespunzator graficului , pentru a acorda aviz proiectului de lege L758/2011 , proiect de lege care vine in sprijinul pensionarilor militar care nu au fost felicitati de domnul ministru ?

 26. Anonim says:

  Nu te vrea nimeni!Te-ai băgat fără să te vrea nimeni!N-ai făcut nimci pentru noi!

 27. Anonim says:

  Îl vrem pe domnul Dobrițoiu înapoi!