Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Oprea zice că nu pleacă de la Apărare

Oprea ministrul reevaluat de la Apărare - foto Realitatea.net

Într-o declaraţie de presă transmisă vineri AGERPRES, ministrul Apărării, Gabriel Oprea a afirmat că că nu pleacă de la Ministerul Apărării Naţionale, nu a luat şi nu ia în calcul abandonarea MApN.

“Întrucât speculaţiile întreţinute frenetic în ultima perioadă riscă să afecteze obiectivele instituţiei pe care o conduc, precizez foarte clar că nu am luat şi nu iau în calcul abandonarea MApN. Încă de la început, mi-am asumat mandatul Apărării cu maximă responsabilitate şi devotament, eu însumi fiind legat sufleteşte de această instituţie mai mult decât aş putea fi legat de oricare alta. Sunt general în rezervă al Armatei României, sunt membru al acestei mari familii în care am crescut şi m-am format profesional şi, în acest context, responsabilitatea care mi-a fost încredinţată reprezintă o onoare ce nu poate fi pusă între paranteze de niciun fel de calcul politic”, precizează ministrul Apărării în declaraţia citată de AGERPRES.

Gabriel Oprea respinge “categoric” toate speculaţiile referitoare la o presupusă preluare a portofoliului Administraţiei şi Internelor sau a oricărui alt portofoliu ministerial şi spune că “toate aceste minciuni sunt lansate cu intenţia vădită de a crea disensiuni în interiorul Coaliţiei şi de a provoca tensiuni în interiorul Guvernului”.

“Toate eforturile pe care le-am depus în slujba Armatei şi a militarilor activi, în rezervă sau în retragere arată că nu am avut şi nu am vreo intenţie de a părăsi Ministerul. Iar acest lucru este clar atât pentru cei care mă cunosc şi muncesc alături de mine, cât şi pentru toţi cei care privesc cu luciditate, decenţă şi inteligenţă activitatea mea în serviciul public. Prin proiectele pe care le-am susţinut, am luptat pentru drepturile oamenilor din toate instituţiile ce alcătuiesc sistemul de securitate naţională, inclusiv pentru drepturile celor din MAI, pe care îi respect foarte mult. Şi voi continua să le
susţin drepturile, pentru că vorbim despre instituţii fundamentale ale statului român. Dar asta nu înseamnă că voi pleca de lângă militari”, specifică ministrul Oprea.

“Nu plec de la Ministerul Apărării Naţionale şi voi repeta acest angajament ori de câte ori va fi nevoie. Locul meu este alături de militari şi, atâta vreme cât premierul Emil Boc şi comandantul forţelor armate, preşedintele României Traian Băsescu, consideră că îmi fac datoria la minister, rămân ministru al Apărării Naţionale”, a precizat ministrul Apărării în declaraţia sa.

sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Oprea zice că nu pleacă de la Apărare”

  1. plotonierul says:

    Frumoase vorbe mai spune domnul ministru. Pacat ca faptele nu sunt pe masura vorbelor.