Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Or să apară, nu or să apară…tabelele pe site-ul MApN

Şi iată că a sosit şi miezul zilei. Al zilei în care, cică, se vor publica (de fapt, dacă ţinem cont de afirmaţiile de aseară, deja trebuiau să fie postate) tabelele cu pensiile militarilor. De la bun început, se putea deduce că ar fi fost peste putinţa tehnică a unui server să suporte postarea a 21.000 de pensii. Darmite accesarea site-ului. Oricum, cei de la MApN şi-au asigurat pe ziua de azi un trafic internet pe cinste!

Constat, din nou, pentru a nu ştiu câta oară, că minciuna a devenit ceva firesc, natural, de la sine-nţeles… Tocmai au anunţat că la ora 14 Oprea va ieşi să facă o declaraţie de presă. Alte minciuni sau alte vorbe goale, care vor suna ceva de genul: “pensiile nu au scăzut, nu vor scădea, ci, dimpotrivă, vor creşte!” Am  ajuns să mă întreb dacă, nu cumva, din greşeală, limba română a dobândit alte conotaţii decât cele cunoscute mie şi alte sensuri.

M-a frapat azi încă ceva. Dar fapt, în România, la ora actuală, tot timpul poţi fi frapat de ceva…  Un sociolog, Pieleanu parcă se numeşte, invitat fiind la Antena 3 a spus că el deţine rezultatele unor studii sociologice de ultimă oră, care arată care este  atitudinea populaţiei active, civile,  faţă de măsurile de scădere a pensiilor militare. Acesta spunea că “populaţia activă este pro scăderea pensiilor militare, că este bine că aceste pensii scad”, deoarece erau prea mari. Pieleanu a mai spus că Băsescu cunoaşte bine această atitudine a populaţiei active şi, fireşte, o fructifică  cât se poate de bine “în favoarea sa”. Cu exemplul dat aseară, referitor la colonelul ce i-a scris lui, preşedintelui, un mail şi în care se spunea că omului respectiv i se tăiseră din pensie vreo 17 miloane de lei vechi, Băsescu a făcut două lucruri: a demonstrat că el este un ins care, din turnul lui de fildeş pleacă urechea la… mailurile poporului şi că acel colonel avusese pensia 42 de milioane de lei vechi!

Marea masă a reţinut aceste două mesaje şi imagini ale lui Băsescu: un preşedinte care pleacă urechea la plângerile supuşilor şi un conducător care  i-a făcut dreptate unuia care, oricum,” ia mai dă-l încolo”, avea o pensie mult prea mare… Un nesimţit de colonel…

Cred că aceste mesaje lansate atât dinspre societatea civilă (apropos de studiul sociologic de care vorbea Pieleanu) cât şi de Băsescu şi trupeţii din jurul lui, ar trebui să fie bine interpretate de cei care îi conduc pe pensionarii militari şi care se ocupă de organizarea sindicală. Oricum, este doar o părere!

UPDATE 1 ora: 13.31 Tabelele cu recalcularea pensiilor militare nu a fost publicate pe www.mapn.ro

UPDATE 2 ora 14.00 Conform declaratiilor ministrului Oprea tabelele trebuiau sa fie publicate concomitent cu sustinerea declaratiei de presa. Nu au aparut;

UPDATE 3 ora 14.400. siteul www.mapn.ro nu mai poate fi accesat.

19 ianuarie,

S.B.

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

15 Responses to “Or să apară, nu or să apară…tabelele pe site-ul MApN”

 1. Marlon Juvet says:

  Baaate caaampii Oprea…. vai de capul nostru, asta cica a fost ofiter…

 2. 2M says:

  Prezinta procentele celor care le cresc si celor care scad ca si cum a terminat recalcularea.

 3. FOST MILITAR ACTUAL ASISTAT says:

  Cred ca ar fi de interes sa cititi CACEALMAUA de pe blogul nicolae gropan.Ar fi interesanta si pozitia avocatilor si juristilor carora scmd si ancmrr le plateste bani grasi

 4. ratshasa says:

  Din pacate situl MAPN merge foarte greu, iar cand se incarca, tabelele cu pensiile recalculate de-abia pot fi accesate.

  Eu am reusit sa copiez tabelele pe calculator, le-am adaugat intr-o arhiva impreuna cu un fisier text cu detalii despre fiecare tabel si le-am urcat pe un site romanesc cu viteza acceptabila de download. Le puteti copia urmand linkul urmator:

  http://dl.transfer.ro/Tabele_pensii_militare_18-01-2011-transfer_RO-19jan-dd9d99.zip

  Arhiva poate fi extrasa cu unul din urmatoarele programe: WinRar, WinZip, 7zip. Tabelele in format PDF pot fi deschise cu: Adobe PDF Reader, Foxit PDF. Aceste programe sunt gratuite, folositit un motor de cautare pentru a le gasi (Google, Yahoo Search, Bing).

 5. voinea says:

  Sunt col(r)ing.Voinea Ion pensionar militar cu vechime completa (40ani)si cu adeverinta de venit trimisa la DFC.In aceste conditii pensia mi-a scazut prin recalculare de la 3800 la 1600. L-am urmarit pe dl.Oprea si am ramas stupefiat de tupeul acestui individ. Nu a venit cu nici o justificare plauzibila la aceasta mascarada de recalculare a pensiilor militarilor.Am intrat de curiozitate pe site-ul M,Ap.Niciunul din tabele nu poate fi accesat.In tabele nu apare numarul dosarului pensionarului.Sunt facute special sa adoarma vigilenta presei si a pensionarilor militari. Daca puteti obligatii sa treaca in tabele numarul dosarului de pensie al fiecarui caz procesat.
  Eu sunt hotarat sa merg in justitie si sa particip la toate manifestatiile de protest organizate de asociatiile pensionarilor militari.
  Cu stima si respect,
  Col(r)ing.Voinea Ion

 6. De la tara says:

  Tabelele le puteti vedea si pe Mediafax. O insiruire de date si cifre care ne baga si mai rau in ceata si in gura opiniei publice. Manipulare si dezinformare perfecte ca asta nici in manualele de razboi psihologic nu gasesti.

 7. colonelul says:

  NE-AU CIURUIT. MANIPULAREA A REUSIT. TOTI ANAGRAMATII AU APARUT LA TELEVIZIUNI. TOTO MODERATORII VOR FI PREMIATI. DREPTURILE NU S ECASTIGA LA TELEVIZIUNI SI PE BLOGURI. MAINE DEPUN CEREREA DE RECALCULARE. DECAT SA PIERD 12 MILIOANE MA I BINE 2. CU OAMENI CARE S-AU DUS IN MASA SA DEPUNA CERERILE SI NIMENI,,,NIMENI NU I-A OPRIT )FIZIC) ….NU SE POATE LUPTA.

 8. ANDERSON says:

  voinea : Se pare ca si de data asta esti in eroare;ai primit 1.600 pt.ca s-a calculat la salariul mediu brut(insemnand ca or nu a-i trimis adeverinta,or a-i trimis-o prea tarziu si nu s-a prelucrat)…daca ai primit Decizia pe baza Adeverintei…inseamna ca ai plimbat pisica prin nu-s ce cazarma…Sper sa fie prima varianta valabila. Bafta!

 9. ANDERSON says:

  Din informatii de la sursa primara Tabelele publicate sun reale 100%. Cu multa atentie va puteti regasii acolo chiar si numai prin comparatie;daca nu azi,incercati si in zilele urmatoare,se vor completa datele zilnic:pensia bruta din decembrie ,vechimea si ce iese din calcule sunt elemente de comparatie.
  Dintr-o analiza simpla reiese ca a scazut f.mult la cei care nu au avut vechime completa si/sau care au avut functie fortat mare numai in ultima/ultimile luni de activitate. Rog verificati si judecati la rece! Succes!

 10. Carcotasul says:

  Cam greu pentru unii nordici cu gramatica limbii romane….unde sa pui cratima si unde nu.
  Dar de varianta ..//am trimis adeverintele pe 06.12//.. si am primit pensia pe ianuarie la salariul mediu atzi auzit?
  Indemnul cu ..//vedeti tabelele si va veti regasi macar prin comparatie//.. nu tine: acum totul depinde de numarul de ani in activitate, cuantumul veniturilor lunare si grupe de munca… Cel mai bine este sa dati telefon ori sa aplicati pe programul de calcul trofin 2.

 11. Trofin says:

  Au aparut . Dar ce se constata in aceste tabele ? Se constata ca Legea 164/2001 s-a aplicat cu unitati de masura diferite, de la caz la caz. Pensii de capitan cu varsta de pensionare 26 ani , 29 ani , 37 ani si pensii mai mari decat ale unui colonel sau chiar general iar in urma recalcularii au rezultat pensii cu un punctaj de circa 3,4-4 puncte/an !!!!.Pensii de MM principal de 4120 lei dupa legea 164/2001 iar in urma recalcularii de 4354 lei. Se pot trage concluzii uimitoare studiind tabelele afisate. Se pare ca armata a avut o parte subterana , negra care acum iese la iveala si o parte reala care se trambiteaza acum pe la televizoare si de situatia acestei parti profitand din plin politicienii si ziaristii.

 12. victor says:

  Ma uit la tabele si ma uit la contul din banca…. Oprea! A lu pigus!

 13. victor says:

  Pentru cel cu declaratia: nu se schimba nimic daca depui cerere de recalculare. Am intrebat la casa de pensii.

 14. Carcotasul says:

  @Trofin
  Nu stiu daca atzi fost militar sau nu. Daca ati fost probabil ca nu ati fost in cunostinta de cauza cu detaliile unor specialitati militare.
  Nu trebuie sa va mire pensiile mai mari ale unor categorii de militari. De exemplu eu sunt sigur ca MM cu pensie mare a fost probabil scafandru de adancime aproape toata cariera, fiindca stiu cat se platea ora de scufundare si barocamera. Dar omul merita cu varf si indesat. Din 100 de persoane de pe strada, 10 ar trece testele medicale si 2 ar fi de acord sa se scufunde oriunde si oricind. Acelasi lucru se poate spune despre piloti, parasutisti, radiolocatoristi…
  Da, pot sa fie pensii de colonel mai mici. E vb de cei iesiti la pensie inainte de 1990 sau imediat dupa, explicatia fiind simpla: salariile medii dinainte de 1989 erau mai mari decat realitatea pt a justifica politica pcr.
  Sunt si au fost salarii extrem de mari si multitudine de grade si functii mari la cadrele din STS si SPP. Un exemplu pe care il veti intelege este cel al pilotului elicopetrului prezidential care are gradul de general pe cand in FA ar fi probabil capitan sau cel mult maior. Pe scurt, in STS si SPP era, cel putin cat am lucrat eu in FA, o hemoragie de grade mari si salarii cu fel de fel de sporuri. Daca le puneai problema iti raspundeau ca ei sunt in misiune 24 din 24 iar noi militarii din MAp ne antrenam continuu pentru o misiune viitoare. Nici la UNAP povestea nu e diferita dar acolo salariile s-au marit prin ajustarea normelor didactice (grupe mai mici de studenti deci marirea nr ore de predare). Dar cel putin noi avem posibilitatea sa ne exprimam. Atzi auzit de un cadru SIE sa apara in public? Eu nu. Si dati-mi voie sa va spun ca o parte care au activat in strainatate multi ani au pierdut excesiv pt ca a fost luat in calcul salariul din tara.
  In alta ordine de idei, au fost avansati ca si pensionari, destui ofiteri, la grade de colonel si general, fara insa cu impact asupra pensiei, de aici si diferentele intre ei.
  Oricum eu vreau sa va multumesc pt efortul dvs de a crea cele doua aplicatii pt recalularea pensiilor. Ele mi-au deslusit efectul legii si mi-au aratat ce cuantum as avea in final.

 15. Trofin says:

  Pentru: Carcotasul a scris:
  20 Ianuarie 2011 la 12:40 pm

  Da, s-ar putea ca DFC sa fi scos in evidenta cazurile de care amintiti. Chiar si in cazurile descrise de dumneavoastra , cu exceptia pilotilor de incercare care aveau sporururi de pana la 500% , in majoritatea celorlante cazuri , inclusiv scufundarile si parasutarile , erau compensate salarial cu sporuri care nu depaseau 100% din solda de functie sau totala si numai pentru durata misiunilor. Beneficiarilor acestor sporuri le-ar fi adus punctaje , sa zicem duble dar nu de circa 4-5 ori cat rezulta din faimoasele tabele ministeriale.
  Oricum , onor ministerul si-a atins scopul , a reusit sa ne dezbine si pe noi .Cat sunteti dumneavoastra de carcotas , sunt si eu. Nu pot sa accept ca un MM a obtinut in 30 de activitate 4 puncte medii pe an care sa se traduca in calcul punctajului mediu , pentru un stagiu complet de cotizare de 20 ani la 6 puncte. Aceiasi situatie si pentru un capitan si pentru un maior si pentru un locotenent colonel sau chiar colonel.
  Ma bucur ca ati folosit si v-au ajutat aplicatiile postate de mine.