Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ordinea de zi a şedinţei CSAT de marţi 22 iunie

Marţi 22 iunie, de la ora 13.00, va avea loc la Palatul Cotroceni, o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, sub preşedinţia preşedintelui Traian Băsescu.

Pe ordinea de zi a şedinţei CSAT sunt incluse tematici referitoare la:

– Strategia de apărare naţională a României;

– forţele şi mijloacele Armatei României ce pot fi puse la dispoziţie pentru misiuni în afara teritoriului statului român, în anul 2011, precum şi la asigurarea sustenabilităţii bugetelor publice prin combaterea infracţiunilor financiare;

– contracararea utilizării “firmelor fantomă” de către reţele de criminalitate organizată transfrontalieră;

– strategia naţională de prevenire şi combatere a spălării banilor şi finanţării terorismului;

– evaluarea situaţiei din Afganistan din perspectiva implementării Planului Politico-Militar Strategic Cuprinzător al NATO.

sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Ordinea de zi a şedinţei CSAT de marţi 22 iunie”

 1. ELENA says:

  Citind primul punct al ordinii de zi al sedintei CSAT, mi-a venit ideea de a revedea Strategia (o stiti cu totii, cred ca ati revazut-o recent, mai ales cand, in motivarea masurilor de austeritate, a fost invocat art. 53 din Constitutie. Toata lumea a “alergat” la legile speciale sau la orice alt document important unde se puteau defini acele situatii exceptionale, riscuri, vulnerabilitati etc.); mi-a atras atentia urmatorul fragment: “…În deplin consens cu prevederile Constituţiei, prezenta strategie aşează la temelia eforturilor vizând construcţia securităţii şi prosperităţii poporului român: democraţia, libertatea şi supremaţia legii; respectul deplin pentru demnitatea omului, pentru drepturile şi libertăţile sale fundamentale; responsabilitatea civică; dreptatea (…)”. Iata un subiect de meditatie, in asteptarea zilei de maine!

 2. micutzul says:

  @ELENA
  Vorbesti din carti, iar cartile ca si legile< sau invers, sunt facute sa fie citite si atat.
  Propunerea mea pentru CSAT este verificarea dosarelor de privatizare, verificarea averilor facute dupa 1990, scoaterea la suprafata a economiei din subsol, adica a afacerilor lor, copierea exemplului american in ceea ce priveste protectia cetateanului roman si aici un om inteligent , prin extindere intelege ce vreau sa spun, verificarea tuturor contractelor incheiate cu statul, desfiintarea tuturor regiilor si societatilor nationale care pot fi capusate si subordonarea acestor structuri ministerelor cu atributii. Daca nu putem gasi oameni curati, importati ministrii japonezi, chiar daca ii platiti cu 1000000 de dolari pe luna . Tot iesim mai ieftin.
  Nu in ultimul rand CSAT ar trebui sa aiba rolul de a mentine si dezvolta industria de aparare care ar putea sa aduca statului siguranta si bineinteles banutii mult visati…. Pot sa mai spun 1000 de lucruri care ar trebui sa le faca CSAT dar acum ajung astea.

 3. ELENA says:

  @micutzul
  chiar daca par “din carti” cele spuse de mine, te pot completa cu: reconsiderarea rolului Directiei Generale Ind. de Aparare si Probleme Speciale din cadrul M.E.C.M.A. Aici eu as incadra NUMAI si NUMAI specialisti militari (disponibilizati, pensionari nesimtiti, cumularzi, zi-le cum vrei) si “le-as da mana libera” sa-si valorifice experienta acumulata de-a lungul anilor. Dupa o anumita perioada de timp, as face … bilantul!
  Citeam comentariile de la “Avioane”. Cred ca oamenii stiu ce zic. Si sunt convinsa ca rezervistii militari pot fi folositi cu deosebit succes in domenii civile similare cu cele in care au activat ca militari.
  (Mi-aduc aminte de un senator care, in plenul unei Comisii “plangea” dupa specialistul-ofiter in rezerva “cumulard” pe care il pierduse ca urmare a aplicarii legii 329/2009!).

 4. micutzul says:

  @ ELENA
  Cei de la avioane sunt TEVARI, adica supersonici adevarati, cred , deci stiu meserie. Sau sunt ingineri de bord ceea ce este aproape acelasi lucru. Eu cand vedeam avioanele desfacute in hangare, credeam ca nu le mai pun la loc, sau cel putin le mai raman niste chestii…
  Da , cea mai cretina faza a fost cand oameni de 40 ani i/au trecut in rezerva, fara sa foloseasca potentialul la maxim. Asta denota ca nu au avut nici un plan, numai si numai sa reduca fortele, fiindca asa le/au cerut. Acum am inteles ca ar vrea sa faca praf si asa numitul muzeu al avioanelor. Flota au vrut dar a scapat la limita, rachetele au spus ca sunt vechi … Prin ministere vin tot felul de neaveniti si blonde emancipate… In MI erau mii de functii libere, care cu cateva luni de specializare le puteau ocupa fara probleme, am mai spus ca puteau infiinta Garda Nationala ca la americani si atunci avea cine sa intervina la dezastre…Si nu trebuia sa dai pensii la toti nesimtitii,,,Mai lipeai norma de hrana si nu mai dadeai banii degeaba.