Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ordinul ministrului Apărării Naţionale nr. M.101 pentru aplicarea 735/2010 pentru recalcularea pensiilor militare

Ordinul prevede aplicarea în Ministerul Apărării Naţionale a Hotărârii Guvernului nr. 735/2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor de stat ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, conform Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor.

EMITENT:     MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE

PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 606 din 26 august 2010

Data intrarii in vigoare : 26 august 2010

Forma actualizata valabila la data de : 4 septembrie 2010

M.101 din 2010 pentru aplicarea în M ApN a HG nr. 735/2010

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

13 Responses to “Ordinul ministrului Apărării Naţionale nr. M.101 pentru aplicarea 735/2010 pentru recalcularea pensiilor militare”

 1. altfel says:

  Cine nu a observat care este scopul real al acestui ordin, este invitat sa citeasca “Dovada marsaviei” la rubrica “Observator” pe http://www.altfel.info

 2. Socrate says:

  Imi cer scuze de la toti aceia care au accesat aplicatia EXCEL de evaluare a posibilelor pensii recalculate pentru faptul ca am introdus eronat salariile medii pe economie in perioada 1991-2001 ( din greseala am introdus salarii nete in loc de salarii brute). Postez mai jos linkul de unde puteti descarca varianta corectata a aplicatiei. Multumesc domnului Paul pentru sesizare.
  Termenul de descarcare este 10 zile incepand cu data de azi , 07.09.2010

  http://dl.transfer.ro/transfer_ro-07sep-5b89ffaa56e4.zip

 3. nicusan says:

  Pt Socrate

  FB programul dar din cate cunosc eu procentul pt pensia suplimentara trebui calculat pena la 01.04.2001 cind a aparut L164.
  In coloana J la explicatii ar fi fost bine sa dati si baza legala pt acordare (calcul)
  Felicitari pt munca depusa!

 4. Socrate says:

  @nicusan
  In legea 19/2000 si proiectul legii unitare a pensiilor , procentul pentru pensia suplimentara in valoare de 17% este prevazut incepand cu 01.02.1999 si nu este precizata nicio limita de aplicare in timp.
  Nu dati sugestii acelora care abia asteapta sa renuntam la ceva.

 5. Socrate says:

  @nicusan
  Revin cu o precizare. Am cercetat evolutia atitudinilor puterilor din Romania vis-a- vis de Pensia suplimentara. Intr-adevar , Legea 19/2000 si implicit Legea 164/2001 , abroga conceptul de contributie la fondul suplimentar de pensii si trece la noul concept , contributia personala la fondul de asigurari sociale. Asadar , ii rog pe toti aceia care au descarcat aplicatia EXCEL de la ultimul link transmis de mine ( din 07.09.2010) , respectiv linkul:

  http://dl.transfer.ro/transfer_ro-07sep-5b89ffaa56e4.zip

  in coloana D , incepand cu 01.04.2001 sa treaca , daca este cazul, valoarea 0 (zero).
  Multumesc domnului care semneaza cu pseudonimul NICUSAN de observatia facuta.

 6. george says:

  Stimate domn Socrate,
  Daca puteti va rog sa-mi expediati aplicatia Excel creata de dumneavoastra la mail : genialul@hotmail.com.
  Va multumesc,
  George

 7. gdm says:

  Dle Socrate,
  aici http://www.legislatiamuncii.ro/dbimg/legea%20pensiilor%20actualizata.pdf este Legea 19/2000, actualizata, in care art.165 a fost abrogat.

  Intrebare: se mai includ in recalculare procentele de contributie la pensia suplimentara? Neluarea in calcul a acestor procente reduce si mai mult cuantumul pensiei.

  In ordinul MAI nu apare nici o referire la luarea in calcul a procentelor pt.pensia suplimentara.

 8. zamfir ion says:

  Tovarase…….ministru…..daca intuiam ca intr-o zi am sa ajung sa imi fie rusine ca am fost militar,renuntam de a mai parcurge etapele ….pas cu pas in cariera militara.Atunci cind priviti in oglinda nu va apuca fiori?Dincolo de asta este o lege suprema care aliniaza veniturile…….Ma intreb oare ce merite aveti pentru a conduce?Stiti ce inseamna ordin?Vorbim in principiu ca dati ordine…….stiti ce faceti?????????????Fiti va rog amabil si prezentati punctul dv.de vedere.

 9. luca says:

  adeverintele de venit eliberate penyru recalculare SUNT FALSE SI INCOMPLETE .LA MULTI PENSSIONARI MILITARI LIPSESC DE LA 7-12ANI!

 10. luca says:

  SERVICIILE FINANCIARE CARE AU LUCRAT LA ELE SUNT INCOMPETENE SAU RAU INTENTIONATE!

 11. luca says:

  EXEMPLU: UM 01961 OTOPENI

 12. am auzit pe la colturi ca sa aminat recalcularea pina in martie.de ce onor DOGARU nu face precizari,ca a avut loc intilnirea cu madam lupoaica pe 14 dec
  hai baieti-luati de git pe bosorog sa spuna ce au discutat.sau sta pipit duopa butoaie ca vine craciunul?
  la anul si la multi ani
  da nu din astea?

 13. pensionar militar says:

  Intalnirea din 14.12 a.c.u “madam lupoaica”era parca a ANCMRR la Haiducului!