Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Osama bin Laden este în Waziristanul de Nord

Bin LadenConsilierul pe securitate naţională a SUA, James Jones, a declarat că liderul Al Qaeda, Osama bin Laden, “este undeva în Waziristanul de Nord, uneori de partea pakistaneză a graniţei, iar uneori de partea afgană a graniţei.”

În ultimele analize, SUA l-au plasat pe bin Laden în Pakistan.

Jones a descris zona ca fiind “o regiune muntoasă foarte, foarte dură, în general neguvernată. Acesta a adăugat că “Va trebui să ne asigurăm că acest simbol important al Al Qaeda fie va fi pus din nou pe fugă, fie va fi capturat sau ucis.”

Anterior, secretarul american al Apărării Robert Gates declara că SUA nu are informaţii foarte bune despre unde s-ar afla bin Laden. El a specificat că nu poate confirma relatările despre prezenţa lui bin Laden în Afganistan.

“Dacă, aşa cum bănuim, se află în Waziristan de Nord, este o zonă unde guvernul pakistanez nu a fost prezent de foarte multă vreme,” arăta Gates .

Secretarul american de stat Hillary Rodham Clinton declara că este important ca bin Laden şi alţi lider Al Qaeda să fie ucişi sau capturaţi, “dar cu siguranţă că se pot face progrese enorme şi fără acest lucru.”

sursa: Antena3.ro

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.