Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

OUG pentru exercitarea dreptului de vot de către cetăţenii români aflaţi în misiuni în străinătate

Pentru că tot a fost abordat subiectul “alegeri electorale”, platforme politice, prevederi ale programelor politice elaborate de principalele forţe politice ce urmează să se confrunte pe 9 decembrie –  păstrând aceeaşi arie tematică, vom aduce la cunoştinţa cititorilor Ordonanţa de Urgenţă adoptată de Guvernul României în urmă cu o zi, adică pe 20 noiembrie.
Astfel, Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă prin care se reglementează o omisiune din legislaţia privitoare la exercitarea dreptului de vot de către cetăţenii români aflaţi în misiuni în străinătate.

Într-un comunicat de presă al Guvernului României se specifică faptul că
Până acum, nu exista nicio prevedere cu privire la militari, poliţişti şi personalul civil român din instituţiile sistemului de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională trimişi în misiune în teatre de operaţiuni în străinătate. În aceste condiţii, persoanele în cauză îşi puteau exercita dreptul la vot în străinătate numai dacă făceau dovada domiciliului sau reşedinţei în statul respectiv“.

“În practică, militarilor şi poliţiştilor trimişi în misiune în străinătate, autorităţile statului de reşedinţă nu le eliberează documente cu ajutorul cărora să poată face dovada cerută de lege, motiv pentru care nu îşi pot exercita dreptul la vot”.

Prin adoptarea acestei Ordonanţe, militarii, poliţiştii şi personalul civil îşi pot exercita dreptul la vot la orice secţie de votare constituită în ţara în care îşi desfăşoară misiunea şi vor vota în baza paşaportului de serviciu şi vor fi înscrişi în lista electorală suplimentară de către preşedintele secţiei de votare.

S.B.

Sursa: comunicat de presă al Guvernului României

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.