Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Pakistanul ar putea fi în pragul colapsului în două săptămâni

Comandantul USCENTCOM, Generalul David Petraeus a declarat că, talibanii sprijiniţi de lutători Al Qaeda au potenţialul să răstoarne Guvernul din Pakistan în maximum două săptămâni.

Acesta a avertizat autorităţile de la Islamabad că talibanii deţin deja controlul asupra părţii din nord-vestul Pakistanului, iar Statele Unite îşi manifestă îngrijorarea cu privire la posibilitatea ca aceşti islamişti radicali să ajungă la butonul nuclear.

Militanţii talibani se află deja la vreo 80 de kilometri de Islamabad şi au fost respinşi numai când Washingtonul a făcut presiuni asupra Pakistanului să organizeze operaţii militare împotriva acestora.

Generalul Petraeus care conduce toate forţele americane din Orientul Mijlociu şi din sudul Asiei a declarat în cadrul unor convorbiri cu senatorii americani din Congres că “Noi am avertizat asupra acestor lucruri de mai multa vreme”.

Oficialii administraţiei Obama au precizat însă că preşedintele SUA are încredere în armata pakistaneză, condusa de generalul Ashfaq Kayani, mai mult decat în preşedintele pakistanez Asif Ali Zardari.

În prezent armata pakistanetă desfăşoară o amplă operaţie militară în zona de nord-vest a ţării în scopul îndepărtării pericolului taliban.

sursa: Telegraph

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Pakistanul ar putea fi în pragul colapsului în două săptămâni”

  1. DE CE BAL says:

    Asteptam mutarea in plic!