Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Pakistanul reacţionează diplomatic la acuzele liderilor militari americani

Inter Services Intelligence din nou in centrul unui scandal

Ca urmare a declaraţiei făcute de preşedintele Comitetului Întrunit al şefilor categoriilor de forţe ale SUA, amiralul Michael Mullen, potrivit cărora Serviciul de Informaţii pakistanez – ISI – colaborează cu gruparea Haqqani, ministrul de externe pakistanez Hina Rabbani Khar a condamnat acuzaţiile referitoare la slaba performanţă a serviciilor secrete ale Pakistanului în lupta împotriva terorismului.

“SUA riscă să piardă un important aliat important, dacă vor continua să acuze puternicele servicii secrete pakistaneze că susţin atacurile lansate de combatanţi islamişti asupra trupelor americane în Afganistan”, a avertizat şeful diplomaţiei pakistaneze.

“Nu vă puteţi permite să izolaţi Pakistanul, nu vă puteţi permite să izolaţi poporul pakistanez. Dacă faceţi această alegere /…/ veţi pierde un alia”, a insistat Hina Rabbani Khar, într-o emisiune a postului Geo TV.

Ministrul pakistanez a replicat astfel declaraţiei fostului şef al Statului Major interarme, amiralul Mike Mullen, care a fost audiat de către Senat, susţinând că serviciile de contrainformaţii pakistaneze /ISI/ au strânse legături cu organizaţia teroristă Haqqani, cea mai violentă facţiune a mişcării talibane afgane. În această calitate, ISI au jucat un rol important în atacul de la 13 septembrie care a vizat Ambasada SUA la Kabul. Reţeaua este o “veritabilă armă” a ISI, a avertizat amiralul american.

Relaţiile SUA-Pakistan au intrat într-o uşoară fază de ameliorare, după ostilitatea generată de faptul că un comando american l-a ucis în mai, pe teritoriul ţării asiatice, pe fostul şef al reţelei teroriste Al Qaeda, Osama bin Laden, fără a informa Islamabadul.

Demnitarul pakistanez a precizat că la nivel operaţional ar fi trebuit să spunem că există serioase probleme’ între cele două ţări. Potrivit acesteia Pakistanul se ‘doreşte a fi o ţară matură şi responsabilă, care luptă cu maturitate împtoriva terorismului’ şi acuzaţiile americane sunt contraproductive.

sursa: www.geo.tv

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.