Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Paradă comună a forțelor navale ruse şi ucrainiene la Sevastopol

Preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, s-a întâlnit duminică, 28 iulie în orașul Sevastopol cu omologul său ucrainian, Viktor Yanukovych, la o paradă navală dedicată Zilei Marinei. La paradă au participat 14 nave de luptă aparținând ambelor state.

Cei doi şefi de stat au depus  coroane de flori la un monument dedicat celor care în timpul celui de-al doilea Război Mondial au luptat împotriva forțelor naziste.

În timpul paradei Vladimir Putin a felicitat marinarii ruşi şi ucrainieni şi a declarat că “Russia şi Ukraina sunt legate prin rădăcinile slave comune, limbă, cultură şi religie”.

Viktor Yanukovych a declarant că interacțiunea dintre cele două forte navale demonstrează existența parteneriatul strategic dintre Rusia şi Ucraina.

Vladimir Putin a mai participat şi la aniversarea a1025-a a Rusiei Kievene – stat medieval care cuprindea părți ale Rusiei și Ucrainei de astăzi. La aniversarea de la Kiev au mai fost prezenți reprezentanți ai Serbiei și Moldovei.

Flavius Rusu, InfoMondo Militar

Etichete: , , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.