Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Parada militară impresionantă în Coreea de Nord

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Il , împreună cu fiul şi presupusul său succesor, Kim Jong-Un, au asistat, duminică, 10 octombrie, la Phenian la o impresionantă paradă militară organizată cu ocazia împlinirii a 65 de ani de la înfiinţarea partidului comunist nord-coreean.

Prezenţa celui mai tânăr dintre fiii săi şi presupusul succesor al lui Kim Jong-Il nu a fost anunţată de presa oficială nord-coreeană, dar agenţia sud-coreeană Yonhap a confirmat participarea acestuia, vizibilă inclusiv pe imaginile de la ceremonie, transmise în direct de posturile de televiziune internaţionale.

La parada militară au defilat aproximativ 20.000 de militari, rachete, tancuri şi alte tipuri de armament.

La defilare au participat şi aproximativ 5.000 de civili.

Evenimentul are loc la două săptămâni după ce Kim Jong-Il, în vârstă de 68 de ani, l-a promovat pe fiul său, Kim-Jong-Un, la rangul de general de patru stele şi i-a încredinţat două funcţii cruciale în Partidul Muncitorilor din Coreea, confirmând astfel statutul acestuia de succesor.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Parada militară impresionantă în Coreea de Nord”

  1. Dumitru says:

    Vai ce parada.Tremur de frica.Un singur batalion de Seal face din creta toata Coreea de Nord.Un stat micut si subdezvoltat gen Coreea de N nu poate emite pretentii militare nici chiar Maltei sau Andorrei.Cred ca rad americanii si cu dosul de ei.Nu stiu de ce China ii sprijina atat de mult.