Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Paraşutişti ucrainieni ucişi într-o ambuscadă pregătită de rebeli proruşi

Militari pro-Rusia au atacat un convoi de paraşutişti apaţinând armatei ucrainene, care transporta muniţie spre punctul de conflict din oraşul Kramatorsk, potrivit Kiev Post.

Paramilitarii pro-Rusia erau înarmaţi cu lansatoare de grenade şi arme automate. Atacul asupra convoiului ucrainean, parte a Brigăzii 95 Aeropurtate, a avut loc în apropierea oraşului Oktyabrske, aflat la 20 de kilometri de Kramatorsk.

”Peste 30 de atacatori au pus la cale o ambuscadă, adăpostindu-se de-a lungul râului în tufişuri. Proiectilul lansat de terorişti a lovit motorul unui autovehicul care se apropia de un pod, explodând. Un alt autovehicul blindat a încercat să împingă autovehiculul avariat de pe drum. Militarii ucrainieni au deschis şi ei focul”, a comunicat ministerul Apărării de la Kiev.

Cel puţin un rebel a fost ucis în timpul schimbului de focuri, în timp ce şapte paraşutişti ucraineni au fost ucişi, iar alţi şapte au fost răniţi, potrivit ministerului Apărării de la Kiev, citat de www.epochtimes-romania.com.

În urma atacului, forţele pro-Rusia l-au capturat pe şeful Comandamentului Teritorial Estic al Ucrainei, colonelul Yuri Lebed, a anunţat Novosti Donbassa.

Forţele pro-Rusia au confirmat incidentul, precizând că au distrus două autovehicule blindate ale armatei ucrainene.

Pe timpul conflictului, un autobuz a adus întăriri forţelor pro-Rusia, declară Dmitri Timciuk, expert în cadrul Centrului de Informaţii de la Kiev,  adăugând că “armata ucraineană a primit întăriri din partea paraşutiştilor transportaţi cu elicoptere”.

Sursa: www.epochtimes-romani.com , MEDIAFAX

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

7 Responses to “Paraşutişti ucrainieni ucişi într-o ambuscadă pregătită de rebeli proruşi”

 1. Plotonierul says:

  Cum bantui ca o stafie pe toata blogosfera romaneasca ( la americani nu tine ca aia nu se uita la hartisti de gura de metrou) si primesti suturi in fund de peste tot , hai sa vedem si parerea altora despre autorul stirii – BEN LADEN A TESTAT “A DIRTY BOMB” IN KUNAR , AFGANISTAN !
  15 aprilie 2014 la 19:44
  Bă cineastu lu pește, în ce limbă Deva fără accent pe “e” se citeşte “Diva”? Din câte ştiu în ungureşte. Limba în care te exprimi pe site este limba română.
  Noi când vrem să zicem “diva” scriem “diva”.
  Am o rugăminte, nu ne face de râs afirmând că eşti cineast român. De la cineva care are pretenţia de a ne reprezenta în calitate de cineast, la rândul nostru, pretindem să ne cunoască limba măcar la nivel de clasa a doua. Limba română este o limbă care nu foloseşte acest fel de accente.
  P.S. Să ştii că am vecini coetnici de-ai tăi. Sunt tipi de treabă şi au avut bunul simţ să înveţe româneşte corect. Tu nici măcar nu mă enervezi, de tine nici măcar greaţă nu îmi e … doar milă.

 2. Plotonierul says:

  Iata un model de intrare a la RH pe un blog.
  ”Am descoperit cel mai bun si cel mai misterios blog romanesc. Dupa sensibilitate pareti un artist. Cultura inalta combinata cu profesionalism de jurnalism. Intr-un fel sunteti un aristocrat intr-o lume lasa si mediocra……
  Poate sunteti singur….impotriva tutuor.La fel sa si mine. As fi onorat sa ma contactati. Indraznesc sa ma prezint ca artist si jurnalist.”
  ”Chiar si ziarele din diaspora au refuzat colaborarea cu mine. Singura mea modalitate de a spune adevarul a ramas blogul. Adevarul supara, sperie si deruteaza. Sunt alungat de pe un pe altul. Am fost banat de Roxana Iordache, Mina, Plano, Voiculescu, Alina Gheorghiu etc etc.
  Dupa care incepe bombardamentul cu aceleasi vesnice SF-uri. Si urmeaza raspunsul, mai mult decat elegant al proprietarului.
  ”Stimate domn,
  Va multumesc pentru cuvintele frumoase. Voi fi extrem de direct şi vă voi spune că genul de materiale pe care mi le-ati trimis nu intră exact în profilul acestui blog. Incerc sa creez aici spatiul onest si, pe cat se poate, decent, pentru un dialog politic care să nu iasă din regulile comunicării responsabile.
  Informatii de genul “citatelor” din rapoarte CIA sau din surse “de incredere” care par incendiare prin conţinutul lor dar nu sunt susţinute prin nici un fel de probe materiale nu vor primi găzduire aici.
  De aceea, ultimele mesaje pe care mi le-ati trimis au fost fie neacceptate fie publicate cu substanţiale amputări. Sper să nu vă dezamăgească prea tare atitudinea mea dar acesta este modul în care inţeleg să păstrez acest blog deschis celor ce nu vor să fie asociaţi unor războaie care nu-i reprezintă.”

 3. ifrim says:

  Ma asteptam la comentarii despre ambuscade si parasutisti, cand ce sa vezi!

 4. Messerschmidt says:

  Stimabile,
  lasa nebunul in pace…nu il mai baga in seama. Desi pare neobosit in a asalta blogul su stiri culese din wc-urile publice din harlem, nebunul nu e destul pana nu il baga cineva in seama. Apoi, daca observi, daca il bagi in seama jigneste, murdareste intr-un hal fara de hal. Ii prieste sa manance cacat japonez pe post de trufanda- ce rost are sa il deranjam. Ma ingrijoreaza atitudinea administratorului blogului care, in loc sa-l baneze asa cum au facut si altii carora le-a infestat atmosfera virtuala, il lasa sa debiteze in mod continuu dejectii. Dupa cum se vede, cam multi au plecat spre alte spatii d-ale noastre, numai sa nu mai citeasca ce scrie cel scapat de la balamuc. Daca nici americanii, cu serurile lor, nu au avut ce-i face, ne gasim noi sa ii dam iarba fiarelor? Nu, il lasam sa necheze in graiul cailor, specific zonei sale. O fi fost coleg cu Birlic,cu Caratase, ca din priviri are fata de croitor/recuziter la teatrul Ctin Tanase.Salutare.

 5. Plotonierul says:

  Pai asta am si vrut sa arat, ca pe langa nebunie sufera si de lipsa de educatie, cultura si caracter. Acum ca scopul a fost atins il voi evita si pe el dar si blogul pana se va restabili ordinea pe aici.

 6. ursu says:

  Daca amerlocii n-au avut ce-i face zugravului din NY, eu zic sa-l predam rusilor. Vreo citiva ani acolo intr-un “sanatoriu” de linga Cercul Polar sigur il vor face bine.

 7. Marlon Juvet says:

  Subscriu. Aşa cum l-au banat alţii, puteau să-l baneze şi pe Infomondo. Am mai comentat eu odată, probabil joacă “în aceeaşi ligă” cu dl. geopolitician Dăncuţă.