Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Parlamentul turc – reunit pentru autorizarea de operaţiuni militare pe teritoriul sirian

Parlamentul turc s-a reunit de urgenţă, cu uşile închise, pentru a autoriza armata să efectueze operaţiuni pe teritoriul sirian, la o zi după un grav incident produs la una dintre frontiere, soldat cu moartea a 6 civili turci în localitatea Akçakale (sud-est).
Aceasta, potrivit AFP, preluat de AGERPRES.

Deputaţii turci urmează să dezbată un text propus de guvernul islamo-conservator care stipulează că, “dacă este necesar, el va fi mandatat pentru a ordona operaţiuni militare în Siria deoarece activităţile ostile ce vizează teritoriul turc sunt pe punctul de a deveni un atac militar (…) şi ca urmare a acestui fapt este ameninţată securitatea naţională”.

Această autorizare parlamentară este valabilă timp de un an.

Sursa: AGERPRES

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Parlamentul turc – reunit pentru autorizarea de operaţiuni militare pe teritoriul sirian”

  1. indisciplinatu says:

    Se-ngroasa “gluma” in zona,…si noi, armata, suntem cu chilotii in vine dar “bagatzi” in “parteneriate” care mai de care mai “strategice”!!!
    Fereasca Dzeu sa se aprinda valvataia cu Iran cu tot, ca putem canta “foaie verde flori ca plopu’…mama,…ne-am f-t-t norocu'”!!!!