Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Parteneriatul strategic româno-francez ar trebui să ia drept model pe cel franco-britanic

Henri Paul foto Ziarul Financiar

La ceremonia în care generalul de brigadă în rezervă Doru Safta şi generalul locotenent Teodor Frunzeti au primit ordinul “Legiunea de onoare”, ambasadorul Franţei la Bucureşti, Henry Paul, a declarat, că parteneriatul strategic dintre Franţa şi România are încă anumite carenţe de conţinut în privinţa chestiunilor de securitate şi apărare şi s-ar putea inspira din parteneriatul Franţei cu Anglia.

“Parteneriatul strategic dintre Franţa şi România care încă anumite caranţe de conţinut în domeniul chestiunilor de securitate şi de apărare, ar putea să se inspire din parteneriatul franco-englez în interesul comun al ţărilor noastre”, a declarat Henry Paul.

El a reamintit, în acest context, că prin Tratatul de la Lisabona, unitatea Uniunii Europene este consolidată şi, de asemenea, că aceset tratat prevede posibilitatea folosirii cooperării între un număr restrâns de state membre în materie de apărare.

“În acest sens, Franţa şi Marea Britanie au semnat un parteneriat militar fără precedent, respectiv Parisul şi Londra au decis să simuleze, începând cu 2014, funcţionarea arsenalului lor atomic într-un laborat comun”, a spus ambasadorul.

El a adăugat că, în baza acestui pateneriat, cele două ţări au anunţat crearea, încă din acest an, a unei forţe expediţionare comune şi a sugerat că parteneriatul strategic dintre România şi Franţa poate fi consolidat în ceea ce priveşte aspectele militare pornind de la acest model.

sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.